Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 27)De sportweek met Harrie (deel 27)

Twee weken van tennis op Wimbledon zitten er weer op en hetzelfde aantal weken voor de mannen op de fiets tijdens de Tour de France. Harrie gaat beide evenementen in deze sportweek aandacht geven. Tot slot een vleugje voetbal dat de komende maand weer gaat losbarsten.

Wimbledon

Zenuwslopende twee weken toptennis heeft Harrie mogen aanschouwen. In zijn voorbeschouwing, die je kunt nalezen in deel 25 van Harrie, had hij voorspelt wie het enkelspel bij de heren en de dames zou gaan winnen.

Bij de mannen waren er volgens Harrie maar twee titelkandidaten (Djokovic en Alcaraz) en beide mannen stonden dan ook in de finale tegen elkaar. De eindstrijd ontpopte zich als een ware titanenstrijd waarbij Djokovic in de eerste set geen spaan heel liet van de jonge Spanjaard (6-1)

Ook in de tweede set was het Alcaraz die de meeste fouten produceerde, maar toch de set naar zich toe trok door in een tiebreak te winnen (7-6). De derde set werd wederom gewonnen door de Spanjaard (6-1). Tijd voor Djokovic om de rug te rechten, en dat deed hij ook door de vierde set te pakken (6-3).

In de laatste en beslissende set was het overleven voor beide tennissers, zo weinig mogelijk fouten produceren en belangrijke punten weten te winnen. Het was Alcaraz die daar net even wat beter in was en de Serviër onttroonde als Wimbledon winnaar (6-4). Een aardig feitje is dat de Spanjaard, op Björn Borg (1976) en Boris Becker (1985) na, de jongste Wimbledon-winnaar ooit is.

Harrie heeft geen problemen met wat zelfspot, want bij de dames zat hij er volledig naast. Hij tipte Swiatek en Sabalenka als favorieten bij de dames. Beide dames wisten alleen de finale helemaal niet te halen. In plaats daarvan waren het de Tunesische Ons Jabeur en de Tsjechische Markéta Vondrousová.

Van laatstgenoemde had Harrie nog nooit gehoord, niet zo vreemd want deze jonge dame had geen geplaatste status. Ze zal vast gedacht hebben: Ik ben al zover gekomen, dan ook die laatste wedstrijd maar winnend afsluiten. Dat bleek de waarheid en hiermee schreef ze geschiedenis, want nog nooit won een ongeplaatste speelster de Wimbledon titel (6-4, 6-4).

De enige houvast voor Harrie is het feit dat bij het wedden op tennis bij de dames het meer onvoorspelbaar is dan bij de heren…

Tour de France

De eerste twee weken van de Tour de France zitten er inmiddels op en voorzichtig kan de balans worden opgemaakt. Harrie laat in het kort zijn licht schijnen op wat ons nog te wachten staat en wie de komende zondag in Parijs het geel krijgt omgehangen en zich winnaar mag noemen van het grootste meerdaagse wielerevenement ter wereld.

De kaarten voor de eindoverwinning lijken geschut en de vooraf bestempelde favorieten Vingegaard en Pogacar zullen onderling gaan uitmaken wie deze editie van de Tour gaat winnen, mits beide renners heel blijven. Beide ploegen waar deze toppers voor rijden lijken de controle over het peloton te hebben om maar niets aan het toeval over te laten.

Wanneer het gaat om een wedje bij wielrennen, en helemaal de Tour, dan houdt Harrie vast aan de jonge Sloveen Pogacar. Hij tipte voor de tour dat hij de te kloppen man is. Hij rijdt dan misschien niet in het geel op dit moment, maar zijn achterstand op geletruidrager Vingegaard is slechts 10 seconden.

Harrie verwacht dat Pogacar deze tien tellen gaat goedmaken om definitief het geel over te nemen. Deze voorspelling doet hij op basis van wat hij tot dusver heeft gezien. De Sloveen lijkt wat meer venijn en explosiviteit te hebben wanneer het er echt om gaat.

Er wacht op dinsdag een korte, maar krachtige individuele tijdrit waar moet blijken welke van de twee renners de betere is. De dag erna wacht de laatste bergetappe in de Alpen. Komende zaterdag wordt volgens Harrie beslissend met een loodzware bergrit in de Vogezen.

Voetbal

Voetbalfanaat Harrie is nu al bezig met het plussen en minnen om komende kampioenen te voorspellen. Niet alleen omdat het ‘fun’ is, maar ook omdat de meeste bookmakers op dit moment betere (hogere) quotes geven. Voor het voorspellen van kampioenen is het nu een prima tijd om te wedden op voetbal.

Harrie staart zich niet blind op de noteringen van de online wedkantoren. Zo houdt hij de transfermarkt goed in de gaten om te zien wie er waar naartoe verkast. Daarom tipt hij Arsenal om de Premier league te winnen en gaat Barcelona opnieuw titel in La Liga pakken. Met een voorspelling voor de komende Nederlandse, Duitse en Italiaanse kampioen wacht Harrie nog even. Clubs uit deze competities hebben zich nog relatief stilgehouden op de transfermarkt. Daarom nog even geduld.

Related Posts

10 redenen waarom slimme gokkers bij Bet365 spelen

10 redenen waarom slimme gokkers bij Bet365 spelen

De sportweek met Harrie (deel 23)

De sportweek met Harrie (deel 23)

Vooruitblik voetbal weekend 17 september

Vooruitblik voetbal weekend 17 september

1600 mensen bannen zichzelf van gokken

1600 mensen bannen zichzelf van gokken