Home » Wedden op wielrennen

Wedden op wielrennen

Hoe werkt wielrennen?

Voordat je gaat wedden op wielrennen is het handig om te weten hoe wielrennen precies werkt. Wielrennen is namelijk niet simpelweg van A naar B fietsen. Nee, het ligt iets ingewikkelder dan dat. Laten we de Tour de France als voorbeeld nemen.

Een renner die als eerste over de finish fietst in Parijs, is bijvoorbeeld niet per se de winnaar van de tour. De Tour de France kent 21 etappes die samen zo ongeveer 3.500 kilometer bevatten. De wielrenner die aan het eind van deze 21 etappes bij elkaar opgeteld het snelst over de 3.500 kilometer gedaan heeft, heeft gewonnen.

Is wielrennen dan een individuele sport? Verre van! Iets wat veel nieuwkomers in de sport niet weten, is dat wielrennen een echte teamsport is. Zo is het Nederlandse team Jumbo-Visma erg populair in ons land.

bet365

Elk team tijdens de tour, dat zijn er tweeëntwintig, levert negen renners. Elk team kent een variatie aan wielrenners, van tijdrijders, tot bergbeklimmers en van sprinters tot klassementsrijders. Vooraf is vaak bepaald wie welke rol krijgt tijdens een etappe.

Zo werken de renners samen om uiteindelijk een etappe of de tour te winnen. Bij succes krijgen de wielrenners een bepaalde kleur trui. De gele trui bij de Tour de France het bekendst. Deze trui is namelijk de leider van het klassement in de Tour de France. In de ronde van Italië is de roze trui weer de leider. Het kan dus per klassement en ronde verschillen.

Wedden op wielrennen

Eendaagse etappes en meerdaagse etappes

Het wielrennen kent verschillende soorten etappes. De meest bekende etappes zijn de meerdaagse etappes als de Tour de France, Giro D’Italia en de Vuelta. Wil jij graag wedden op wielrennen, maar niet drie weken voor de buis gekluisterd zitten? Dan is het wedden op eendaagse etappes meer wat voor jou.

De wielrenwereld kent vijf echte populaire eendaagse wedstrijden. De Milaan-San Remo, de ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, Parijs-Roubaix en de ronde van Lombardije. Alle wielerkoersen zijn op de site van de wielerorganisatie UCI te vinden.

Hoe werkt wedden op wielrennen?

Wanneer je wilt gaan wedden op wielrennen is enige kennis over de sport mooi meegenomen. Op deze manier vergroot je namelijk de kans op winst. Doordat er zo onwijs veel factoren meespelen tijdens de wedstrijden, is wedden op wielrennen superspannend en razend populair. Waar je bij voetbalweddenschappen snel zou kiezen voor de grote clubs, hoeft dat bij wielrennen niet elke etappe zo te zijn.

Een grote naam of een succesteam kan namelijk er voor kiezen om tijdens een grote ronde rustig aan te doen. Dit om energie te besparen voor een latere etappe waar hun specialiteit ligt. Om een goede inschatting te maken van een etappe, is wat kennis vereist.

Lees je dus altijd goed in. Alleen zo kun je succesvol wedden op wielrennen. Uiteraard kun je wedden op de etappewinnaar of de uiteindelijk winnaar van de tour, maar er is nog veel meer waar je op kunt wedden. En dat maakt wedden op wielrennen zo spannend!

Wedden op wielrennen

Tips voor wedden op wielrennen

Met het wedden op wielrennen kun je een leuk bedrag verdienen. Het is dan wel eerst even zaak om de juiste voorspellingen te doen. Gelukkig zijn wij de moeilijkste niet en geven wij je graag een aantal wedtips om wielerwedstrijden beter te kunnen voorspellen.

Dat brengt ons meteen naar de eerste tip: verdiep je in de wielersport. Kennis is macht en dat is tijdens het wedden op wielrennen niet anders. Het gokken op de wielrensport is vele malen lastiger dan bijvoorbeeld op een voetbalwedstrijd. Zonder kennis van zaken wordt het dus al snel lastig om geld te verdienen. Lees dan ook de voorbeschouwingen van verschillende kenners.

Een volgende tip is om niet alleen maar naar de grote namen in de sport te kijken. Bekijk eerst eens wat de etappe precies inhoudt. Welke specialisten hebben er voor deze rit een grotere kans? Kijk ook eens naar de eerdere prestaties van wielrenners met een betaald type etappe. Dit geeft een beter beeld. Zo kun jij weer gericht inzetten en wedden op een wielrenner, een team of de uitslag.

bet365

Populaire wielren weddenschappen

Het wedden maakt een wielrenwedstrijd nog veel spannender, niet voor niets is het wedden en voorspellen van etappes zo populair. Wist je namelijk dat wielrennen één van de top 5 sporten is waar het meest wordt op gegokt in Nederland? Of het nu voor jezelf is of voor een vriendenpoule, je wilt er vandoor met het geld en niet te vergeten de eer.

Er zijn enorm veel aspecten waarop je kunt wedden tijdens het wielrennen. Wij hebben een aantal populaire weddenschappen voor je op een rijtje gezet.

  • Wedden op de winnaar van de etappe. Dit is één van de meest voorkomende bets. Jij voorspeelt wie de etappe gaat winnen.
  • Wedden op de toekomstige winnaars. Een erg populaire weddenschap. De bookmaker kiest een etappe uit en jij voorspelt de toekomstige winnaars.
  • Proposition bets. Dit soort weddenschappen hebben betrekking op bijvoorbeeld wie er de meeste bidons leegdrinkt of hoeveel banden er lek worden gereden.
  • Weddenschappen wielrenner. Dit is erg populair onder mensen die niet per se fan zijn van de sport, maar wel van een bepaalde renner. Zo kun je voorspellen of een renner de Tour en de Giro gaat winnen.
Wedden op wielrennen..

Live wedden op wielrennen

Waar je vroeger enkel en alleen weddenschappen af kon sluiten voor het begin van de etappes, kun je tegenwoordig zelfs live wedden. Hierdoor zijn er onwijs veel nieuwe weddenschappen bijgekomen. Dit maakt het wedden op wielrennen nog leuker. Bij live wedden is het belangrijk om op het goede moment in te zetten.

Timing is namelijk cruciaal. Dankzij live wedden heb je meer informatie over bijvoorbeeld een wielrenner of een etappe. Met deze informatie kun je beter winstgevende weddenschappen afsluiten. Wil je live wedden op wielrennen? Maak gebruik van de informatie en voorspel!

Waar kan ik wedden op wielrennen?

Wanneer je wilt beginnen met wedden op wielrennen doe je dit bij een online bookmaker. De keuze is enorm, maar hoe kies je voor een betrouwbare en interessante bookmaker? Gelukkig werken wij bij Online Sport Wedden enkel en alleen met de beste bookmakers van Nederland.

Zo ontvang jij de beste bonussen en odds en kun je veilig wedden op wielrennen. Wil jij wielrenwedstrijden voorspellen? Wij hebben de beste bookmakers van Nederland voor je op een rijtje gezet.

Wedden op wielrennen? Voorspel nu!

Het wedden op wielrennen is razend populair en dat is ook helemaal niet zo gek. De mogelijkheden zijn eindeloos met wielrennen. Wil je wedden op een eendaagse wedstrijd of ga je liever voor de Tour de France? Wat het ook is, je kunt weglopen met flinke winst.

Wie wint volgens jou de ronde van Vlaanderen? Of zelfs de Tour de France? Is het een Nederlandse renner? Is het een ervaren renner? Of ga je toch voor een outsider? Jij hebt het in de hand! Voorspel nu jouw wielrenwedstrijden en ontvang de beste odds.