Home » Blog » Gokken op TennisGokken op Tennis

2020 is een raar jaar voor de wereld en dat geldt ook zeker voor het gokken op sport wereldje.

Een hoop evenementen werden tijdelijk op hold gezet of zelfs volledig gestopt. Zodat er tijdens het hoogtepunt van de totale Corona-verwarring bijna alleen nog kon worden ingezet op Wit Russisch voetbal en een vage darts competitie waar de deelnemers elkaar vanuit ieders eigen woonkamer bestreden.

Ook heeft deze periode ervoor gezorgd dat het wedden op E-Sports een grote vlucht heeft genomen, voor een hoop online toernooien is het immers niet nodig om met veel mensen bij elkaar te komen.

Gelukkig ligt de grootste paniek inmiddels wel achter ons en heeft de sportwereld al dan niet met publiek inmiddels de competities en toernooien weer opgepakt.

Tennis was 1 van de eerste sporten die gelukkig als vanouds mogelijk waren. Social distancing is immers heel makkelijk als er een net is gespannen tussen de spelers. Om deze reden is de populariteit van gokken op Tennis ook toegenomen dit jaar.

Welke tennistoernooien kan je op wedden?

Behalve de 4 grote Grand Slam toernooien is de Masters ieder jaar 1 van de hoogtepunten. Dit jaar is de tennis kalender dus aardig in de war gestuurd maar met de US Open al gespeelt en nu de Roland Carros z’n einde nadert is dit het tennis hoogtepunt van 2020.

De Masters worden vanaf 1 november t/m 8 november in Parijs gespeelt wat dus een hoop reizen scheelt voor de toppers.

Het toernooi is voortgekomen uit de Franse kampioenschappen voor overdekte banen. In het open tijdperk werd het tot 1982 gehouden in het Stade Pierre de Coubertin.

In 1989 werd het opgewaardeerd tot een van de negen belangrijkste toernooien van de Grand Prix Tour (Grand Prix Super Series), ter vervanging van de Tokyo Open. Het evenement is meestal het eindtoernooi van de tour vóór de ATP-finale die het seizoen eindigt.

Vanwege zijn sponsoring was het evenement van 2003 tot 2016 officieel bekend als BNP Paribas Masters en vanaf 2017 als de Rolex Paris Masters. Voordat de Tennis Masters Series de ATP Super 9 in 2000 verving, stond het evenement bekend als de Paris Open.

Het wordt ook vaak het Paris Indoor-evenement genoemd, met verwijzing naar zowel het feit dat het andere tennisevenement dat in Parijs wordt gehouden, de French Open, buiten wordt gehouden, als dat het sinds 2009 het enige Masters 1000-toernooi is dat indoor wordt gespeeld.

Van 1970 tot 1986 waren er gewoonlijk drie indoor-evenementen in de top negen van toernooien (toen de Grand Prix Championship Series genoemd), met vier indoor-evenementen plus de eindejaar kampioenschappen van 1978 tot 1980. Van 1987 tot 2008 waren er twee indoor toernooien op Masters niveau.

Vroeger was het oppervlak een van de snelste banen ter wereld, waar gewaagd aanvallend tennis werd beloond, maar sinds 2011 volgt het de algemene ontwikkeling dat de meeste banen tijdens de tour langzamer zijn geworden.

Ilie Năstase, Andre Agassi, Roger Federer en Novak Djokovic zijn de enige spelers die ooit beide Parijse toernooien (Bercy en de French Open) hebben gewonnen. Federer won de Franse Open in 2009 en Bercy in 2011, Djokovic won Bercy in 2009, 2013–15, 2019 en de Franse Open in 2016 en Andre Agassi won beide in 1999 net als Ilie Năstase in 1973. In 2015, Marcelo Melo en Ivan Dodig won de dubbelevenementen op beide toernooien.

Tot op heden is Novak Djokovic de enige speler die zijn titel met succes heeft verdedigd in Parijs (2013-2015).

Novak Djokovic is ook de regerend kampioen en zal dus ook zeker dit jaar weer als 1 van de grote favorieten te boek staan. Moet hij natuurlijk wel oppassen met waar hij de ballen heen slaat, beter de ballenmeisjes deze keer ontwijken!

Je kan normaliter van januari tot december altijd wel een toernooi vinden om op te wedden. (December is de rustmaand).

Verschil in ondergrond van de tennis banen/courts:

Het leuke aan tennis is dat er verschillende ondergronden zijn waar de sport op beoefend wordt:

  • Gras
  • Kunstgras
  • Gravel
  • Hardcourt

Voor iedere baan zijn er weer andere specialisten, wat zorgt voor veel verschillende mogelijkheden, dat is wat tennis zo leuk maakt en ook mogelijkheden geeft om online op te wedden.

Voor de beginnende gokker kan het allemaal overweldigend voorkomen maar wanneer je er eenmaal bedreven in bent geeft het gokken op tennis grote mogelijkheden om grote winsten te behalen!

Live betting op tennis

Tennis is een leuke sport om op te gokken, vooral wanneer een wedstrijd bezig is, live betting dus. Met iedere service kunnen de odds flinke op en neer gaande bewegingen maken en dat is waar de geoefende gokker z’n voordeel bij kan halen!

Tennis is zeker in Europa 1 van de populairste sporten, niet alleen om te beoefenen, maar ook om te bezoeken. Het gokken op tennis is de laatste jaren ieder jaar ook flink toegenomen.

De meeste mensen kennen de favorieten wel, bij de mannen heb je Thiem, Federer, Djokovic en Nadal en bij de vrouwen hebben we als Nederlanders tegenwoordig zelfs Kiki Bertens in de top 10.

Het wedden op tennis is bijna het gehele jaar mogelijk iedere dag kan je wel op een tennistoernooi ergens inzetten, van de kleinere ATP toernooien tot de Grand Slams en dus de jaar afsluitende Masters in Parijs.

Welke soorten tennisweddenschappen zijn er?

Nu we weten dat er het hele jaar door leuke mogelijkheden zijn om op in te zetten zal ik eerst de belangrijkste manieren van wedden op tennis bespreken.

Wedstrijd winnaar, dit spreekt wel voor zich, speler X speelt tegen Y en jij zet in op degene die jij verwacht te gaan winnen.

Toernooiwinnaar, ook deze snapt iedereen wel, voor of tijdens een toernooi zet je je geld op de speler die volgens jou aan het eind de beker mee naar huis mag nemen.

Set winnaar, dit is ongeveer hetzelfde als voorgaande twee. Alleen wed je deze keer op wie een bepaalde set wint. Deze weddenschap bieden de bookmakers enkel aan wanneer een wedstrijd reeds begonnen is, live betting dus, spannend!

Correcte score, hier zet je in op eenbepaalde score, je kan dit per set of voor de gehele wedstrijd doen. Je moet de juiste score voorspellen waar een bepaalde set of de hele wedstrijd mee eindigt. Dit is natuurlijk erg moeilijk waardoor de quotes erg hoog zijn, kleine kans op een erg grote winst dus!

Verder zijn er nog een paar minder gebruikelijke manieren om op tennis te gokken, zo is er nog de handicap bet die voornamelijk gezet worden op wedstrijden waar er een groots krachtsverschil tussen de 2 spelers is, de handicap maakt het wat meer in evenwicht dus wat de quotering natuurlijk te goede komt.

Ben je op zoek naar een plek waar je kan wedden op tennis, dan zijn er meerdere Nederlandse bookmakers die wij voor je op een rij gezet hebben.

Related Posts

4 tips voor een avondje voetbal kijken met vrienden

4 tips voor een avondje voetbal kijken met vrienden

Feyenoord-Ajax

Feyenoord-Ajax

Vroege uitbetaling voorbeelden van week 49

Vroege uitbetaling voorbeelden van week 49

10 redenen waarom slimme gokkers bij Bet365 spelen

10 redenen waarom slimme gokkers bij Bet365 spelen