Home » Blog » Gokken op TennisGokken op Tennis

Nederland doet internationaal weer helemaal mee, en dan vooral in het mannentennis. Met toppers zoals Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven moet vanaf nu rekening worden gehouden. Gokken op tennis is daarom ook voor ons Nederlanders weer interessant geworden.

Tennis is niet alleen een immens leuke kijksport, het is ook aardig om een voorspelling te doen op een wedstrijd bij de mannen (ATP) of de vrouwen (WTA). Het gokken op tennis kent vele mogelijkheden, niet alleen de winnaar voorspellen. Daar gaan we later alles over vertellen.

Natuurlijk vergeten we ook de vier grand slam toernooien niet en alle andere belangrijke dagen in de tenniskalender.

bet365

Welke tennistoernooien kan je op wedden?

Behalve de vier grote grand slam toernooien is de Masters ieder jaar een van de hoogtepunten. Dit jaar is de tenniskalender dus aardig in de war gestuurd, maar met de US Open al gespeeld en nu de Roland Carros z’n einde nadert, is dit het tennis hoogtepunt van 2020.

De Masters worden vanaf 1 november tot en met 8 november in Parijs gespeeld, wat dus een hoop reizen scheelt voor de toppers.

Het toernooi is voortgekomen uit de Franse kampioenschappen voor overdekte banen. In het open tijdperk werd het tot 1982 gehouden in het Stade Pierre de Coubertin.

Grand Prix Super Series

In 1989 werd het opgewaardeerd tot een van de negen belangrijkste toernooien van de Grand Prix Tour (Grand Prix Super Series), ter vervanging van de Tokio Open. Het evenement is meestal het eindtoernooi van de tour vóór de ATP-finale die het seizoen eindigt.

Vanwege zijn sponsoring was het evenement van 2003 tot 2016 officieel bekend als BNP Paribas Masters en vanaf 2017 als de Rolex Paris Masters. Voordat de Tennis Masters Series de ATP-Super 9 in 2000 verving, stond het evenement bekend als de Paris Open.

Het wordt ook vaak het Paris Indoor-evenement genoemd. De verwijzing naar zowel het feit dat het andere tennisevenement dat in Parijs wordt gehouden, de French Open (buiten). Het is het enige Masters 1000 toernooi is dat indoor wordt gespeeld.

Van 1970 tot 1986 waren er gewoonlijk drie indoor-evenementen in de top negen van toernooien (toen de Grand Prix Championship Series genoemd). Vier indoor-evenementen plus de eindejaars-kampioenschappen van 1978 tot 1980. Van 1987 tot 2008 waren er twee indoor toernooien op Masters niveau.

Vroeger was het oppervlak een van de snelste banen ter wereld, waar gewaagd aanvallend tennis werd beloond. Sinds 2011 volgt het de algemene ontwikkeling dat de meeste banen tijdens de tour langzamer zijn geworden.

Winnaars

Ilie Năstase, Andre Agassi, Roger Federer en Novak Djokovic zijn de enige spelers die ooit beide Parijse toernooien (Bercy en de French Open) hebben gewonnen. Federer won de Franse Open in 2009 en Bercy in 2011.

Djokovic won Bercy in 2009, 2013–15, 2019 en de Franse Open in 2016 en Andre Agassi won beide in 1999. Net als Ilie Năstase in 1973. In 2015, Marcelo Melo en Ivan Dodig won de dubbelevenementen op beide toernooien.

bet365

Tot op vandaag is Novak Djokovic de enige speler die zijn titel met succes heeft verdedigd in Parijs (2013-2015).

Novak Djokovic is ook de regerend kampioen en zal dus ook zeker dit jaar weer als een van de grote favorieten te boek staan. Moet hij natuurlijk wel oppassen met waar hij de ballen heen slaat, beter de ballenmeisjes deze keer ontwijken!

Je kan normaliter van januari tot december altijd wel een toernooi vinden om op te wedden (december is de rustmaand).

Verschil in ondergrond van de tennisbanen/courts:

Het leuke aan tennis is dat er verschillende ondergronden zijn waar de sport op beoefend wordt:

  • Gras
  • Kunstgras
  • Gravel
  • Hardcourt

Voor iedere baan zijn er weer andere specialisten, wat zorgt voor veel verschillende mogelijkheden. Dat is wat tennis zo leuk maakt en ook mogelijkheden geeft om online op te wedden.

Voor de beginnende gokker kan het allemaal overweldigend voorkomen, maar wanneer je er eenmaal bedreven in bent, geeft het gokken op tennis grote mogelijkheden om grote winsten te behalen!

Live betting op tennis

Tennis is een leuke sport om op te gokken, vooral wanneer een wedstrijd bezig is, live betting dus. Met iedere service kunnen de odds flinke op en neer gaande bewegingen maken en dat is waar de geoefende gokker z’n voordeel bij kan halen!

Tennis is zeker in Europa een van de populairste sporten, niet alleen om te beoefenen, maar ook om te bezoeken. Het gokken op tennis is de laatste jaren ieder jaar ook flink toegenomen.

De meeste mensen kennen de favorieten wel, bij de mannen heb je Thiem, Federer, Djokovic en Nadal en bij de vrouwen hebben we als Nederlanders tegenwoordig zelfs Kiki Bertens als beste Nederlandse.

Het wedden op tennis is bijna het gehele jaar mogelijk. Iedere dag kan je wel op een tennistoernooi ergens inzetten, van de kleinere ATP toernooien tot de Grand Slams en de jaar afsluitende Masters in Parijs.

Welke soorten tennisweddenschappen zijn er?

Nu we weten dat er het hele jaar door leuke mogelijkheden zijn om op in te zetten zal ik eerst de belangrijkste manieren van wedden op tennis bespreken.

Wedstrijd winnaar, dit spreekt wel voor zich, speler X speelt tegen Y en jij zet in op degene die jij verwacht te gaan winnen.

Toernooiwinnaar, ook deze snapt iedereen wel, voor of tijdens een toernooi zet je je geld op de speler die volgens jou aan het eind de beker mee naar huis mag nemen.

Set winnaar, dit is ongeveer hetzelfde als voorgaande twee. Alleen wed je deze keer op wie een bepaalde set wint. Deze weddenschap bieden de bookmakers enkel aan wanneer een wedstrijd reeds begonnen is, live betting dus, spannend!

Correcte score, hier zet je in op een bepaalde score, je kan dit per set of voor de gehele wedstrijd doen. Je moet de juiste score voorspellen waar een bepaalde set of de hele wedstrijd mee eindigt. Dit is natuurlijk erg moeilijk waardoor de quotes erg hoog zijn, kleine kans op een erg grote winst dus!

Verder zijn er nog een paar minder gebruikelijke manieren om op tennis te gokken. Zo is er nog de handicap bet die voornamelijk gezet worden op wedstrijden waar er een groots krachtsverschil tussen de 2 spelers is. De handicap maakt het wat meer in evenwicht dus wat de quotering natuurlijk te goede komt.

Ben je op zoek naar een plek waar je kan wedden op tennis, dan zijn er meerdere Nederlandse bookmakers die wij voor je op een rij gezet hebben.

Related Posts

Formule 1 kalender weer aangepast

Formule 1 kalender weer aangepast

De sportweek met Harrie (deel 26)

De sportweek met Harrie (deel 26)

Wedden op Formule 1 races: De koning klasse van de autosport

Wedden op Formule 1 races: De koning klasse van de autosport

De sportweek met Harrie (deel 4)

De sportweek met Harrie (deel 4)