Home » Blog » WK 2022 voorspellingen en tipsWK 2022 voorspellingen en tips

Euforie of deceptie voor het Nederlands elftal tijdens het WK in Qatar? Gaat ‘Ons Oranje’ het deze keer waarmaken of wordt het een vroege uitschakeling? Natuurlijk hopen we dat Nederland boven zichzelf zal uitstijgen en op zondag 18 december in de finale klaar zal staan om af te trappen, maar hoe realistisch is dit? Bekijk onze voorspellingen voor het WK 2022 in Qatar.

Iedere voetballiefhebber heeft een mening en het moment is weer aangebroken dat we allemaal een beetje bondscoach zijn. Ook wij wagen ons in het diepe en gaan voorspellen wie de grote kanshebbers zijn. Wij nemen je mee om je alles te vertellen over het WK 2022.

Bekijk de website van legale bookmakers welke WK bonussen zij aanbieden

Begin bij Deze Bookmakers met een Leuke Bonus

circus top 3 bookmakers

Tot €250 aan Free Bets

6x €10 Free Bet + Profit Boost

zebet

100% tot €100 Free Bet

unibet-logo-osw2

4x 10 Free Bet

Voorspelling WK 2022 in Qatar

De winnaar van het WK voorspellen is op zijn zachtst gezegd geen makkelijke opgave. Zelfs een bezoek aan een waarzegger en vragen naar WK voorspellingen, zoals de winnaar, de topscorer van het toernooi, zal weinig opleveren.

Je bent beter af door je te verdiepen in beschikbare statistieken en op basis daarvan een beslissing te nemen. Wij hebben dat in ieder geval gedaan. Veel plussen en minnen, vergelijken afwegen en bestuderen wat de legale bookmakers denken over de deelnemende landen.

WK 2022 Qatar

Voorspellingen wk 2022 per wedstrijd

Dagelijks vind je hieronder onze voorspelling van iedere WK wedstrijd. Wat denk jij? Ben je het met ons eens of denk je er totaal anders over? Er zullen best wat verrassingen bij gaan zitten. Kijk dus elke dag om te zien of wij de favorieten daadwerkelijk hoog inschatten.

Bekijk onze voorspellingen pagina met WK wedstrijden tips.

Winnaar WK 2022 Qatar: Argentinië

Velen kunnen zich deze finale tijdens het WK 2022 in Qatar nog levendig herinneren. Als een waar script uit een blockbuster film werd er een spektakelstuk op de mat gelegd.

Het dominante Argentinië zorgde vanaf de eerste minuut voor een open wedstrijd met de wil om voor de winst te gaan. Dit zorgde dan ook voor een (terechte) 2-0 voorsprong tot aan de tachtigste minuut. Frankrijk leek kansloos, maar door de twee goals van Kylian Mappé sleepte Les Bleus een verlenging uit het vuur.

Daarin kwam zowel Argentinië als Frankrijk tot scoren en dus moest een penaltyreeks beslissing brengen. In die strafschoppenreeks waren de Argentijnen foutloos en misten Aurélien Tchouaméni en Kingsley Coman namens Frankrijk.

De onbetwiste leider van het Argentijnse elftal, Lionel Messi, zag zijn langgekoesterde wens in vervulling gaan. De 35-jarige Argentijn was in de eindstrijd twee keer trefzeker en werd gekroond tot speler van het toernooi. Direct na afloop van de wedstrijd waren zijn eerste woorden: ‘Dit is krankzinnig. Dit is het mooiste wat er is. Ik wilde dit zo graag. Ik wist dat God mij de wereldbeker zou geven.’

Lionel Messie (bijgenaamd de vlo) zal in eigen land een levenslange plek in de harten van de Argentijnen veroveren. Dezelfde verdiende status naast Diego Maradona volgens diverse media in Argentinië. 

Het shirt met daarop nummer 10 zal overgedragen moeten worden naar een andere speler, want Lionel Messie zal waarschijnlijk niet meer terugkeren als international. Kylian Mappé, de uitblinker bij Frankrijk, heeft nog genoeg kansen op een prijs. Het eerstkomende grote voetbalevenement is namelijk het EK voetbal in 2024.

EK 2024

Met de slogan ‘United by Football. Vereint im Herzen Europas’ is dit toernooi aan Duitsland toegekend. Turkije was de enige tegenkandidaat, maar kreeg niet de steun waar dit land op hoopte. Slechts vier stemmen tegen de 12 voor Duitsland.  

We kunnen ons dus weer opmaken voor een groot toernooi georganiseerd door onze Oosterburen. Dat is dus wel in vertrouwde handen. Bij het bieden op het EK voetbal 2024 hanteerde Duitsland een aantal punten waarop de nadruk zal worden gelegd. 

  • Het beperken van CO2-uitstoot en geen verbouwingen aan stadions.

  • Vertegenwoordiging van minderheden en tegen iedere vorm van discriminatie.

  • De creatie van werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden. 

  • Een transparant management en het naleven van de mensenrechten.

  • Het promoten van een gezonde levensstijl.

Een noviteit bij het EK voetbal in 2024 is het aantal deelnemers van het toernooi. In deze editie zullen 24 landen deelnemen, verdeeld in zes groepen van vier landen. De nummers 1 en 2 plaatsen zich direct voor de knock-out ronde. Voor vier landen die als beste nummer drie eindigen, wacht ook de knock-out fase.

De loting van de groepsfase zal op 2 december 2022 plaatsvinden in Hamburg (in het Elbphilharmonie). Tijdens de loting zal ook meer bekend worden over de tijden waarop alle duels worden gespeeld. Voor dat het zover is moeten er nog wel 23 landen zich kwalificeren. Duitsland is als gastland het enige land dat al zeker is van deelname.

De kwalificatie voor Nederland vindt plaats tussen maart 2023 tot en met november 2023. Nederland is in groep B ingedeeld samen met Frankrijk, Ierland, Griekenland en Gibraltar.

De openingswedstrijd zal in München plaatsvinden. Tijdens het toernooi zijn er nog acht mogelijke steden waar groeps- en knock-out wedstrijden worden gespeeld. Dit zijn: Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Keulen, Leipzig en Stuttgart. De EK-finale vindt plaats in de Duitse hoofdstad Berlijn.

WK 2026

Kort na het EK voetbal van 2024 in Duitsland, wacht ons alweer de resterende wedstrijden voor de kwalificatie van het WK 2026. De commissieleden van de FIFA hebben Canada, Mexico en de Verenigde Staten aangewezen om samen het WK te organiseren. Het is dan de eerste keer dat een WK in drie landen gehouden wordt.

Dat is niet de enige primeur voor het WK in 2026. Het is ook de eerste keer dat er plek is gemaakt voor 48 landen. Waarschijnlijk worden deze landen opgedeeld in zestien groepen van drie landen. De beste twee landen per poule gaan dan door naar de knock-out fase. Dus ook voor het eerst dat er zestiende finales worden gespeeld.

Het is nog niet 100% zeker hoe deze poule-fase eruit gaat zien. Het zou ook nog kunnen dat men terugvalt naar het systeem met twaalf groepen. Vier landen per groep waarbij de nummer 1, 2 en de acht beste nummers drie door zullen gaan.

De in totaal 70 wedstrijden zullen worden gespeeld in 16 stadions, verdeeld per land. In Mexico en Canada worden ieder 10 wedstrijden afgewerkt. In Mexico zijn er drie speelsteden: Mexico-Stad, Guadalajara en Monterrey. Canada heeft twee steden waar wedstrijden worden gespeeld:  Vancouver en Toronto. 

Dat rest dus dat de meerderheid van alle wedstrijden bij dit WK voetbal in Amerikaanse steden zal plaatsvinden, 11 om precies te zijn: Seattle, Philadelphia, Boston, New York, San Francisco, Los Angeles, Kansas City, Atlanta, Dallas, Houston en Miami.

Begin bij Deze Bookmakers met een Leuke Bonus

circus top 3 bookmakers

Tot €250 aan Free Bets

6x €10 Free Bet + Profit Boost

zebet

100% tot €100 Free Bet

unibet-logo-osw2

4x 10 Free Bet

Wie wint het WK in 2022?

Onze redactie heeft vooral de pijlen gericht op de huidige FIFA-ranglijst, samen met de WK voorspellingen die de meest bekende bookmakers beschikbaar hebben. Daarnaast is er gekeken naar de kwalificatiereeks van de Europese landen en die van Zuid-Amerika.

We kunnen niet ontkennen dat Brazilië een ijzersterke indruk maakt met een brede selectie aan topspelers aangevuld met jonge talenten. Wanneer we dit vergelijken met de ranglijst die de FIFA op dit moment hanteert, en wat de bookies ons bieden, dan is dit land voor ons de favoriet.

Het land van het samba-voetbal is niet het enige land dat wij op de rader hebben om dit mondiale toernooi te winnen. Ook het buurland Argentinië staat er bij ons goed op.

Natuurlijk zijn we de Europese top-landen niet vergeten. Frankrijk, met misschien wel de beste voorhoede, zal ongetwijfeld een gooi gaan doen. Spanje, Portugal, Duitsland en Kroatië schatten wij ook hoog in. Landen als Servië, Denemarken en Nederland zijn voor ons de outsiders.

WK 2022 odds bij de bookmakers

Net als jullie lezers, beschikken ook wij over beperkte middelen om goed in te kunnen schatten wie het WK voetbal 2022 gaat winnen, laat staan wie de topscorer gaat worden. Het is om die reden dat we de odds (quotes of noteringen) van de bookmakers serieus moeten nemen.

De aanbieders van alle odds hebben veel meer data en software om tot in het kleinste detail een voorspelling te doen. Wat te denken van alle extra inzetmogelijkheden die bookmakers allemaal bieden. Het aantal hoekschoppen of het aantal rode/gele kaarten in een wedstrijd. Welk land maakt het eerste doelpunt en wat wordt de exacte uitslag.

Alle odds worden door complexe computersystemen bepaald en maken het voor een gokker, maar ook voor de bookmaker aantrekkelijk.

Hieronder vind je een overzicht van de odds die bookmakers voor je beschikbaar hebben.

Winnaar Wereld Kampioenschap

Brazilië

4.50

Ecuador

150.00

Argentinië

6.50

Mexico

150.00

Frankrijk

8.00

VS

150.00

Engeland

9.00

Wales

200.00

Spanje

9.00

Canada

200.00

Duitsland

11.00

Marokko

200.00

Portugal

15.00

Kameroen

250.00

Nederland

15.00

Zuid-Korea

250.00

België

17.00

Qatar

250.00

Denemarken

30.00

Japan

250.00

Uruguay

40.00

Ghana

250.00

Kroatië

50.00

Australië

400.00

Servië

80.00

Tunesië

500.00

Zwitserland

100.00

Iran

500.00

Senegal

125.00

Costa Rica

800.00

Polen

150.00

Saoedi-Arabië

800.00

Bekijk de website van legale bookmakers welke WK bonussen zij aanbieden

Begin bij Deze Bookmakers met een Leuke Bonus

circus top 3 bookmakers

Tot €250 aan Free Bets

6x €10 Free Bet + Profit Boost

zebet

100% tot €100 Free Bet

unibet-logo-osw2

4x 10 Free Bet

Nederland doet weer mee aan het WK 2022

Na het debacle van vier jaar geleden waarbij Nederland zich niet wist te plaatsen voor het WK voetbal, is ons land er deze keer wel bij.

Op grote toernooien is het Nederlands elftal nogal wisselvallig wanneer we naar de historie van dit mondiale spektakel kijken. Vier keer werd de halve finale bereikt en van die vier keer werd drie keer de finale gehaald. Helaas heeft Oranje nog nooit de titel gewonnen.

bet365

Wat zijn de kansen van Oranje om wereldkampioen te worden?

Wat ons (en de bookmakers) betreft, zal Nederland niet tot de favorieten behoren. Deze rol is weggelegd voor onder meer Brazilië, Argentinië en Frankrijk. Gelukkig zijn dit niet de landen die ons land snel tegen kan komen in het hele toernooi.

Nederlands elftal WK voetbal selectie

Met wie zit Nederland in de poule op het WK 2022?

Oranje deelt op het WK poule A samen met gastland Qatar, Senegal en Ecuador. De eerste wedstrijd van Nederland wordt op maandag 21 november gespeeld tegen Senegal. Hierna volgt de ontmoeting tegen Ecuador op vrijdag 25 november. De afsluitende groepswedstrijd is tegen Qatar op dinsdag 29 november. Daarna begint de knock out fase van de achtste finales wedstrijden.

Bondscoach louis van gaal bereikte al de halve finale

Met de woorden ‘Deze groep is geweldig, beter dan elke andere waar ik ooit mee gewerkt heb.’ bereikte Louis van Gaal de halve finale van het WK voetbal in Brazilië.

De openingswedstrijd tegen Spanje was memorabel. Een 5-1 overwinning tegen de ploeg die vier jaar eerder de finale tegen Nederlands gouden generatie won. Ook Australië en Chili werden geklopt in deze groep.

Oranje liet vervolgens Mexico (2-1) in de achtste finale en Costa Rica (strafschoppen: 4-3) in de kwartfinale achter en stond tegenover Argentinië in de halve finale. Helaas strandde hier de droom voor de wereldbeker voor Oranje.

Wanneer wordt de WK finale 2022 in Qatar gespeeld?

De finale van het WK 2022 in Qatar zal gespeeld worden op 18 december 2022. Dit valt op een zondag, exact een week voor Kerst. Deze datum valt samen met ‘Qatar National Day’, een nationale feestdag in Qatar. Dit en meer informatie is te lezen op de officiële website.

 De wedstrijd begint om 16.00 uur Nederlandse tijd en vindt plaats in het Lusail Iconic Stadion dat een capaciteit heeft van 80.000 bezoekers.

Related Posts

TOTO Voorspellingen

TOTO Voorspellingen

Eredivisie – Voorspellingen en odds seizoen 2022/2023

Eredivisie – Voorspellingen en odds seizoen 2022/2023

Voorspellingen EK 2020-21, tips voor gokken en poule invullen

Voorspellingen EK 2020-21, tips voor gokken en poule invullen

Tour de France 2023 Favorieten

Tour de France 2023 Favorieten