Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 25)



De sportweek met Harrie (deel 25)





Trouwe lezers hebben de sportweek een weekje moeten missen. Niet omdat er geen sport was, maar omdat Harrie door privéomstandigheden even niet in staat was om zijn wekelijkse rubriek op papier te zetten. Deze week heeft Harrie gelukkig wel tijd vrijgemaakt om de sportweek op te sommen. Deze week richt hij zijn pijlen op Wimbledon, wielrennen, Formule 1 en opmerkelijk nieuws.

Grand Slam tennis: Wimbledon

Tennisliefhebbers ontwaakt u. Het meest prestigieuze tennistoernooi op aarde gaat vandaag van start. Net als voorgaande jaren kunnen we weer gaan genieten van het beste mondiale tennis op het gras van Wimbledon.

Bij de mannen gaan we geen herhaling krijgen van de finale van vorig jaar. Verliezend finalist Nick Kyrgios heeft zich namelijk afgemeld door een polsblessure. Dat is in ieder geval een concurrent minder voor de topfavoriet Novak Djokovic, winnaar van vorig jaar.

Ook dit jaar is Djokovic de te kloppen man. Zo denken de bookies er ook over. Met een quote van 1.53 lijkt hij verreweg de beste papieren te hebben. De enige andere mannelijke speler die volgens de online wedkantoren een kans maakt op een finaleplek is de Spanjaard Carlos Alcaraz. Voor iedere ingezette euro, win je 4.50 euro.

Tennis minnend Nederland moet het dit jaar doen met Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Gijs Brouwer. Allen komen dinsdag de baan op om de eerste ronde te overleven. Tallon moet het opnemen tegen Márton Fucsovics, kwartfinalist van 2021. Botic speelt tegen de Chinees Zhang Zhizhen, de nummer 54 op de mondiale ranglijst. Gijs heeft zwaar geloot en treft Alexander Zverev, de voormalig nummer twee van de wereld.

Harrie zet zijn geld voor de eerste ronde op van de Zandschulp. Hij denkt dat onze landgenoot een goede kans heeft om verder te gaan. Wil je ook eens wedden op tennis? Zo’n beetje alle legale online bookmakers hebben een prima verzorgd overzicht voor je klaarstaan. Met een simpele navigatie en een enkele klik ga je een weddenschap aan.

Bij de dames slechts een enkele Nederlandse en dat is Arianne Hartono. Harrie denkt niet dat Arianne ver zal komen in het toernooi. Het zou al mooi zijn om de eerste ronde te overleven. Mocht dit niet het geval zijn dan wacht er toch nog 50.000 Engelse ponden als troost.

Harrie tipt Swiatek en Sabalenka als favorieten bij de dames. Beide verkeren in een prima vorm en weinig andere dames lijken in aanmerking te komen voor een finaleplek. Wie er ook maar mag zegevieren (bij de mannen en vrouwen), er ligt een cheque van twee miljoen Engelse ponden klaar.

Wielrennen: De Tour de France

Harrie heeft de afgelopen twee dagen genoten van de opening van de Tour de France 2023. Wat een power hebben we kunnen zien van diverse renners in het peloton. De eerste rit werd een memorabele overwinning van Adam Yates op de hielen gevolgd door zijn tweelingbroer Simon Yates. Een unieke prestatie voor de Yates familie.

De dag van gisteren leverde evenveel spektakel, zo niet meer. Het glooiende parcours in het Baskenland zorgde niet alleen maar voor mooie plaatjes, maar ook een zinderende strijd om de dagoverwinning. De scherprechter moest de slotklim worden, de befaamde Jaizkibel, dat werd het ook.

Alle favorieten verzamelden zich van voren om de slag niet te missen. Het Nederlandse Jumbo-Visma vormde een treintje met vier renners waaronder favoriet Vingegaard en alleskunner van Aert. Kom je als ploeg deze klim goed over met een sprinter in de gelederen zoals Wout van Aert, dan moet je het af kunnen maken.

Helaas voor van Aert was plek twee het maximale resultaat. In de slotkilometer sprong de Fransman Lafay weg en de reactie van Jumbo-Visma kwam net te laat. De mannen van de Cofidis ploeg pakten hiermee de eerste overwinning en er zal best een glaasje champagne gedronken zijn.

De komende dagen zal er nog stevig geklommen gaan worden en de twee topfavorieten, Vingegaard en Pogacar zullen we veel in beeld gaan zien. Wie gaat volgens jou de Tour de France 2023 winnen? Harrie heeft zijn geld op Pogacar gezet.

Formule 1: GP Oostenrijk

Is de Formule 1 eigenlijk nog wel leuk om naar te kijken? Dat is de vraag die Harrie zich stelt na de overwinning van Max Verstappen. Ja, weer onze eigen Max. De coureur van Red Bull Racing lijkt onoverwinnelijk dit seizoen, en daarom is de spanning er een beetje af volgens Harrie.

Wat hem wel siert, is het maximale dat Verstappen eruit wil halen. Heb je als koploper volgende voorsprong met nog twee ronden te gaan, dan maak je nog even een bandenwissel om een extra punt te verdienen door de snelste rondetijd te klokken. Kijk, dat is pure klasse en toont het fanatisme van onze landgenoot. Max zou er misschien slecht van slapen wanneer dat extra punt niet gepakt wordt.

Opmerkelijk

Stel je voor: Je bent een kleine club uit de hoogste Spaanse voetbalcompetitie en sinds lange tijd wordt er weer eens Europees voetbal gehaald. Puike prestatie en goed voor de extra inkomsten het komend seizoen. Dus niet…

Hetgeen Harrie hierboven beschrijft, is de club Osasuna overkomen. De UEFA heeft namelijk besloten deze club te weren uit de komende Conference League vanwege een matchfixingszaak. Dit lijkt dan een goede beslissing, ware het niet dat deze zaak zich afspeelde in 2014. Ja, je leest het goed, 2014.

Het klopt inderdaad dat Osasuna betrokken is geweest bij een matchfixingszaak in het jaar 2014. Verschillende bestuursleden hebben zich destijds ingelaten met duistere praktijken die de club heeft toegegeven. Er is schoon schip gemaakt vanaf dat jaar. Waarom dan negen jaar na dato deze maatregel? Wil de UEFA even spierballen laten zien? Waarom wordt deze kleine club aangepakt en blijven de topclubs buiten schot? Het Spaanse Osasuna begrijpt niets van het besluit van de Europese voetbalbond en gaat in hoger beroep.

Related Posts

Twitch probeert gokken te beteugelen door promotie te verbieden

Twitch probeert gokken te beteugelen door promotie te verbieden

Vooruitblik voetbal weekend 11 september

Vooruitblik voetbal weekend 11 september

Update Europees Voetbal

Update Europees Voetbal

De kansspelbelasting na legalisatie in 2021, dit moet je er over weten

De kansspelbelasting na legalisatie in 2021, dit moet je er over weten