Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 9)De sportweek met Harrie (deel 9)

Harrie houdt van goud! Hij droomt er nog steeds van om een gouden pen toe te voegen aan zijn prijzenkast. Dat zal nog wel even op zich laten wachten, daarom maar beter schrijven over al het goud dat door onze landgenoten werd binnengehaald deze week.

WK-afstanden Schaatsen

In ons eigen Thialf werd van 2 tot en met 5 maart gestreden om de wereldtitels per schaatsafstand tijdens de ISU WK-afstanden.

Op de eerste dag was het direct raak voor Nederland met een gouden plak voor Patrick Roest op de 5.000 meter. Irene Schouten pakte zilver op de 3.000 meter. De sprint bij de mannen leverde ook een tweede plek op.

Het zou alleen nog maar mooier worden voor Nederland. De resterende dagen leverde nog eens zes keer goud op. Bij de mannen op het onderdeel achtervolging, Femke Kok op de 500 meter, Jutta Leerdam was de snelste op de 1.000 meter. De massastart bij de vrouwen werd een makkelijke prooi voor Marijke Groenewoud. Antoinette Rijpma – de Jong stond op de hoogste trede na de gereden 1.500 meter en Irene Schouten deed ditzelfde na haar gereden 5.000 meter.

EK Atletiek (indoor)

De Ataköy Arena was het decor voor EK indoor 2023. In de Turkse metropool Istanbul verzamelden de beste atleten uit Europa zich, om uit te maken wie per onderdeel het goud mee naar huis kon nemen. Daarbij ook Nederland met een ruime vertegenwoordiging en medaillekandidaten. Wie had gedacht dat ons land als tweede zou eindigen op de medaillespiegel!

Met drie keer goud, evenzoveel zilver en een bronzen medaille kijkt Harrie met tevredenheid teug op dit evenement. Daar waar ons land tijdens atletiekwedstrijden nooit kon meedoen om de prijzen, is er nu een gouden lichting sporters waar we trots op kunnen zijn en zich meten met de wereldtop.

Harrie had al een kruisje gezet achter de naam Femke Bol om te voorspellen dat de Nederlandse de 400 meter zou gaan winnen. Hij heeft dan ook een weddenschap afgesloten bij een bookmaker om wat extra geld te verdienen. Femke maakte haar status waar en won met overwicht haar favoriete afstand. Harrie wil dan ook Femke graag bedanken door te winnen.

Dezelfde Femke Bol werd nogmaals omgeroepen om naar het podium te komen om goud in ontvangst te nemen. Deze keer samen met de dames Lieke Klaver, Eveline Saalberg en Cathelijn Peeters. Op de 4×400 meter werd de titel geprolongeerd in een nieuw Nederlands record van 3.25,66, een verbetering van ongeveer anderhalve seconde.

De stunt van het hele toernooi kwam trouwens ook op naam te staan van een Nederlandse atleet. Bij het hoogspringen voor de mannen was het Douwe Amels die het goud kreeg omgehangen. De 31-jarige Nederlander ging als enige over een hoogte van 2.31 meter.

Formule 1 in Bahrein

De spanning is te snijden bij de start van het nieuwe F1-seizoen. Met de twee Red Bull Racing wagens op de eerste startrij. Daarachter een veld met onder andere Ferrari, Mercedes en Aston Martin. Max is goed vertrokken vanaf ‘pole position’, teamgenoot Pérez heeft last van wielspin en verliest een positie. Gelukkig allemaal goed door de eerste bocht heen, waarna iedere coureur Max niet meer terug heeft gezien.

Echt spannend was het niet tijdens de Grand Prix van Bahrein. Max Verstappen won met speels gemak en vierde zijn eerste overwinning van het seizoen. Het was daarnaast ook zijn allereerste winst op dit circuit. De tweede rijder van Red Bull, Pérez, knokte zich knap terug om plek twee op te eisen. Door dit resultaat alweer de 23ste 1,2-finish voor het Red Bull Racing team.

Harrie is wel gecharmeerd van Fernando Alonso. De oude rot, met doorgaans schone inhaalacties, presteerde prima door als derde te eindigen. Daarmee liet hij bijvoorbeeld Carlos Sainz (Ferrari) en Lewis Hamilton (Mercedes) achter zich.

Harrie had zijn voorspelling dat Max zou winnen deze keer weer goed en heeft daar leuk mee verdiend. Zelf kun je ook wedden op Formule 1. In een handomdraai voorspel je bij een legale online bookmaker wie je denkt de volgende race te winnen of wie er uiteindelijk kampioen gaat worden in de koningsklasse van de autosport.

Goud waard voor het Nederlandse voetbal?

Het gaan twee belangrijke weken worden voor de toekomst van het Nederlandse voetbal. Daarmee bedoelt Harrie op de twee clubs die namens ons land nog uitkomen in Europa. Feyenoord neemt het op tegen Sjachtar Donetsk in de Europa League. Een trapje lager, de Conference League, moet AZ aantreden tegen Lazio Roma.

Beide clubs moeten er in een tweeluik voor zorgen om de laatste acht te halen. Dit kan goud betekenen op weg naar twee directe tickets voor de Champions League in het seizoen 2024/2025. De nummer drie aan het einde van het seizoen 2023 wacht de voorronde van het miljardenbal.

Misschien moet Harrie dit nog even kort toelichten. De UEFA hanteert de zogenaamde coëfficiëntenlijst. Deze lijst is een rangschikking van punten die clubs uit iedere nationale competitie in Europees voetbal hebben verzameld. Ons land staat momenteel zesde en moet Portugal van zich afhouden om niet alleen meer clubs mee te laten doen in Europa, maar zoals gezegd ook minimaal twee ploegen af te vaardigen in de Champions league.

Related Posts

Live stream Rico Verhoeven en meer info over zijn volgende gevecht

Live stream Rico Verhoeven en meer info over zijn volgende gevecht

Bundesliga Odds Kampioenschap 2020-2021

Bundesliga Odds Kampioenschap 2020-2021

De sportweek met Harrie (deel 4)

De sportweek met Harrie (deel 4)

De sportweek met Harrie (deel 18)

De sportweek met Harrie (deel 18)