Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 2)



De sportweek met Harrie (deel 2)





Weer genoeg om over uit te wijden naar aanleiding van de afgelopen sportweek. Dus maar snel beginnen.

De Australian Open

Teleurstelling met een vleugje optimisme voor de Nederlanders die in actie zijn gekomen tijdens deze editie van de Australian open.

Al in de voorronden van het eerste Grand Slam in 2023 hebben we een streep moeten zetten in de namen Tim van Rijthoven (opgave door een spierblessure), Arantxa Rus, Gijs Brouwer, Eva Vedder en Suzan Lamens.

Arianne Hartono wist zich wel te kwalificeren voor het hoofdtoernooi, maar werd daar helaas al in de eerste ronde uitgeschakeld. Shelby Rogers uit de Verenigde Staten bleek net een maatje te groot voor de Nederlandse (4-6, 3-6). Met name de winners bij de eerste service maakte het verschil (43% voor Hartono tegen 81% voor Rogers).

We moeten dus dit jaar hopen op de mannen Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp. Beide hebben de eerste partij naar zich toegetrokken en gaan verder. Dat wordt broedermoord, want de loting heeft bepaald dat zij in de tweede ronde tegenover elkaar staan. Jammer, maar laten we het positief benaderen: Er dringt in ieder geval een Nederlander door naar de derde ronde.

Lees hier meer over het wedden op tennis

KNVB beker

Dit is nu niet het voetbaltoernooi waar iedere supporter warm van wordt. Stadions die half vol zitten en clubs die dit plichtmatig afwerken. Gelukkig geldt dit niet voor iedere club! Wat te denken van de stunt van De Treffers uit Groesbeek. Met een 1-0 overwinning op SC Cambuur werd de kwakkelende Eredivisionist eruit gewipt. De treffers stuntte al eerder in de KNVB beker door met 2-0 van RKC Waalwijk te winnen.

Ook in Spakenburg kan de vlag uit. Nota Bene in een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Makkie voor FC Groningen toch? Niets bleek minder waar. De ploeg uit de tweede divisie kwam zelfs op een 0-3 voorsprong. De Groningers drukten nog wel aan en na het laatste fluitsignaal bleek dit niet genoeg: 2-3 was de eindstand.

De loting voor de laatste zestien ziet er als volgt uit (speeldata op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 februari)

PSV – FC Emmen

NAC Breda – sc Heerenveen

FC Twente – Ajax

Feyenoord – NEC

ADO Den Haag – Go Ahead Eagles

sv Spakenburg – Katwijk

AZ – FC Utrecht

De Graafschap – De Treffers

Sensatie voor Nederlandse handballers

Uitgeschakeld worden om je te kwalificeren voor het WK handbal, en toch met een wild-card meedoen. Dat moet toch overkomen als een jongensdroom die uitkomt. Niet alleen deelname is al een prestatie op zich, maar dan ook nog eens met een historische overwinning tegen Argentinië met ruime cijfers (29-19). De Nederlandse mannen boekte zo de eerste zege ooit op een wereldkampioenschap. Het is de tweede deelname van de Oranjemannen, we moeten 61 jaar terug in de tijd voor de eerste deelname. Destijds werd er dus niet gewonnen.

Daarmee is het sprookje niet voorbij voor de handbalmannen, want ook de tweede groepswedstrijd werd gewonnen. Noord-Macedonië werd met 34-24 aan de kant gezet. Hiermee is de tweede zege ooit op een WK een feit. Dit betekent ook dat Nederland al zeker is van een plek bij de beste drie in de groep en de volgende ronde heeft gehaald.

WK hockey voor mannen in India

Bij het WK hockey kan Nederland de titel groepswinnaar bijna niet meer ontgaan. Dit betekent direct een plek in de kwartfinale en geen tussenronde spelen. De eerste wedstrijd werd, zoals verwacht, gewonnen van Maleisië met 4-0. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee lijkt daardoor net op tijd klaar om een goede vorm te tonen. De tweede wedstrijd werd ook een prooi voor de Nederlandse hockeyers. Nieuw-Zeeland werd gemakkelijk aan de kant gezet door met 4-0 te winnen.

Feyenoord winnaar van de 16e speelronde

Wie had gezegd voor de start van de Eredivisie dat Feyenoord na 16 speelronden bovenaan zou staan, werd waarschijnlijk voor gek verklaard. Niets is minder waar. Feyenoord is bezig aan een prima seizoen onder leiding van Arne Slot. Met attractief spel werd er dit weekend uit bij FC Groningen met 0-3 gewonnen. 

De formatie uit Rotterdam loopt door deze overwinning verder uit op de (aarts)rivaal Ajax dat thuis gelijkspeelde tegen FC Twente. Concurrent PSV morste punten in het uitduel tegen het nietige Fortuna Sittard. Hierdoor heeft Feyenoord een voorsprong van vijf punten op Ajax (de huidige nummer drie) en ook PSV (op plek vier). AZ wist wel te winnen en staat keurig op plek twee met een achterstand van vier punten.

Komende zondag kunnen de mouwen worden opgestroopt! Om 14:30 staat namelijk de klassieker Feyenoord – Ajax op het programma. In een kolkende De Kuip moeten de kwakkelende Amsterdammers winnen om zicht te houden op de titel. In de huidige vorm waarin Feyenoord op dit moment verkeerd, de uitgelezen kans om een voorsprong te nemen op het kampioenschap.

NFL play-offs

De liefhebber van American football kan zich klaarmaken voor de kwartfinales. De Wildcard ronde is afgerond. Daarom is nu bekend wie het tegen wie gaat opnemen.

Het programma voor de laatste acht ziet er als volgt uit;

Zaterdag 21 januari: Jaguars – Chiefs

Zaterdag 21 januari: Giants – Eagles

Zondag 22 januari: Bengals – Buffalo Bills

Zondag 22 januari: Dallas – 49ers

Related Posts

Gokken op Tennis

Gokken op Tennis

De kansspelbelasting na legalisatie in 2021, dit moet je er over weten

De kansspelbelasting na legalisatie in 2021, dit moet je er over weten

Twitch probeert gokken te beteugelen door promotie te verbieden

Twitch probeert gokken te beteugelen door promotie te verbieden

Update Europees Voetbal

Update Europees Voetbal