Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 1)



De sportweek met Harrie (deel 1)





Als eerste wensen we je een heel gezond en sportief 2023. Laten we hopen dat er dit jaar veel Nederlands succes te bewonderen is.

Bij onlinesportwedden gaan we het nieuwe jaar in met een nieuwe rubriek: De sportweek met Harrie. Harrie is een sportbeest en volgt ongeveer alles wat los en vast zit. Iedere week zet hij het belangrijkste nieuws voor je op een rijtje.

Schaatsers en schaatssters maken het weer waar

Het was weer Hollands glorie na het gereden EK print en het EK allround. In Hamar werd van 6 tot en met 8 januari gestreden om de Europese titels sprint en allround. De verwachtingen waren vooraf hoog gespannen voor de Nederlandse deelnemers, en werden ook waargemaakt.

Jutte Leerdam werd Europees kampioene op de sprint met Femke Kok op plek twee. Vanessa Herzog uit Oostenrijk verpeste het feestje voor Marrit Fledderus door haar net voor te blijven in het klassement om als derde te eindigen.

Bij de sprint voor de mannen werd het ook een 1, 2 en 4. Merijn Schemerkamp stond op de hoogste trede. Misschien wel wat verrassend door de nummer twee Hein Otterspeer af te troeven. De Est Marten Liiv wist een volledig Nederlands podium te voorkomen en eindige als derde. Kay Verbij zal zelf niet blij zijn met een vierde plek.

De titel voor de vrouwen allround werd weer een prooi voor Antoinette Rijpma – de Jong. De Noorse Ragne Wiklund schaatste voor eigen publiek naar een prima zilveren plek. Marijke Groenewoud en Robin Groot werden respectievelijk derde en vierde. Voor Robin groot een compliment. Zij moest als nieuwkomer invallen voor Joy Beune, die last had van buikgriep.

Patrick Roest pakte goud bij het allroundtoernooi voor de mannen. Hij had wel geduchte concurrentie van de jonge Noor Sander Eitrem (2). De altijd sympathieke Belg Bart Swings gaat naar huis met brons op zak. Beau Snellink eindigde als zesde, Marcel Bosker als zevende. 

Top vier eredivisie weten niet te winnen

Het is een zeldzaamheid dat de top vier ploegen uit de Eredivisie niet weten te winnen in dezelfde speelronde. Feyenoord wist niet in Utrecht te winnen, Ajax eindigde met dezelfde uitslag tegen NEC, PSV en Sparta kwamen helemaal niet tot scoren. AZ morste punten door in Arnhem gelijk te spelen tegen Vitesse (1-1). 

Barcelona wint, Real Madrid onderuit

Met Frenkie de Jong in de basis wist Barcelona uit te winnen van concurrent Atlético Madrid met 0-1. De eerste plek in La Liga wordt hierdoor verstevigd. Al helemaal omdat de aartsrivaal Real Madrid verloor in de uitwedstrijd tegen Villareal met 2-1. De verrassing tot op dit moment is Real Sociedad dat keurig op de derde plek staat en wist te winnen uit tegen Almería (0-2).

Weinig grote verrassingen derde ronde FA cup.

De FA cup is altijd genieten geblazen. Ieder jaar proberen de clubs uit de lagere divisies zich te profileren door een grote naam uit te schakelen. In de derde ronde van dit prestigieuze toernooi kwamen de meeste topteams er zonder kleerscheuren doorheen. Manchester United, Tottenham Hotspur, Arsenal en Manchester City zitten in de koker voor de loting van de volgende ronde.

Liverpool moet een replay spelen tegen Wolverhampton. Op het eigen Anfield kwamen The Reds niet verder dan 2-2. Verrassingen zijn er altijd. Sheffield Wednesday, uitkomend op het derde niveau, schakelde Newcastle United uit (2-1). De grootste stunt was Aston Villa thuis tegen Stevenage (vierde divisie). De Premier League club uit Birmingham verprutste het thuis door te verliezen met 1-2

Tallon Griekspoor wint eerste ATP-toernooi

Nederlands succes in India. Tallon Griekspoor wint voor de eerste keer in zijn carrière een ATP-toernooi. De 26-jarige proftennisser stijgt hierdoor maar liefst 35 plekken op de ATP-ranglijst. De mondiale nummer 95 klimt met stip naar plek 61 van de wereld. 

Kwalificatietoernooi Australian open begonnen

Het is ‘do or die’ voor de mannen en de vrouwen die eerst nog de kwalificatie moeten overleven om het hoofdtoernooi te bereiken van de Australian Open. Een goede opsteker voor Arianne Hartono. De Nederlandse wist de eerste ronde van het kwalificatie goed door te komen. Zij was te sterk voor de Zwitserse Ylena In-Albon.

Het is Arantxa Rus niet gelukt om de volgende ronde te halen. Met een 2-0 verlies in sets tegen de Spaanse Jessica Bouzas Maneiro, zal het een lange reis terug worden.

Buffalo Bills winnen emotionele wedstrijd

Je hebt misschien de beelden gezien van Damar Hamlin die tijdens een American football wedstrijd naar de grond ging en daar ook doodstil bleef liggen. De speler van de Buffalo Bills bleek een hartstilstand te hebben en werd op het veld met succes gereanimeerd. De wedstrijd werd niet meer uitgespeeld. 

Inmiddels gaat het gelukkig goed met Damar Hamlin. Zijn ploeggenoten speelde vol passie de eerste wedstrijd na dit ongeluk tegen de New England Patriots. Er werd gewonnen met 35-23.

Related Posts

De sportweek met Harrie (deel 17)

De sportweek met Harrie (deel 17)

Europa is weer aan de beurt

Europa is weer aan de beurt

Wedden & iDeal: Overzicht Van Bookmakers Met iDeal Betaling

Wedden & iDeal: Overzicht Van Bookmakers Met iDeal Betaling

De sportweek met Harrie (deel 19)

De sportweek met Harrie (deel 19)