Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 19)De sportweek met Harrie (deel 19)

Harrie heeft weer eens vierkante ogen door het continue kijken naar sport. Waar beslissingen kunnen vallen is hij er altijd bij om het live mee te maken. Deze week daarom aandacht voor Europees clubvoetbal en de NBA. Harrie pakt de Giro d’Italia ook nog even mee.

Feyenoord, Feyenoord, wat gaan we doen vandaag

Dit is de eerste zin van een bekend lied dat regelmatig in de Kuip klinkt, gezongen door de trouwe aanhang van de Rotterdamse club. Ook in de 32e speelronde van de Eredivisie werd het luidkeels ten gehore gebracht. De formatie onder leiding van Arne Slot kon bij een overwinning tegen Go Ahead uit Deventer zelfstandig de titel pakken. Altijd een beter gevoel dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van de concurrentie.

Dit gebeurde dan ook. Feyenoord had weinig moeite met het modale Eagles en won met 3-0. Ere wie ere toekomt, Feyenoord heeft dit seizoen bewezen een klasse apart te zijn en is voor de 17e keer kampioen van Nederland. Als bonus levert dit ook directe plaatsing op in de Champions League voor het komend seizoen.

Harrie feliciteert iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt en hoopt op een rustige en veilige huldiging op de Coolsingel. Hij heeft daar helaas geen goed gevoel over, want er zijn altijd individuen die hun eigen stad willen afbreken. Maak er gewoon een leuk feest van waar iedereen van kan genieten! Het kan misschien weer jaren duren voordat er weer gefeest kan worden.

Manchester City op matchpoint

De titel kan de Cityzens bijna niet meer ontgaan. Dit dankzij het verlies van de huidige nummer twee, Arsenal. De Londenaren verloren in eigen huis met 0-3 tegen een prima spelend Brighton. De club uit de Zuid-Engelse badplaats maakt hierdoor zelfs nog een kleine kans op een Champions League ticket. Ze zijn dan wel afhankelijk van Manchester United en Liverpool die alle resterende punten moeten laten liggen in de Premier League.

Barcelona wint La Liga

Feest in Barcelona want de Catalaanse club is – met nog enkele speelronden te gaan – niet meer te achterhalen. De grootste rivaal Real Madrid heeft hierdoor het nakijken in La Liga. Een titel kan Barça wel gebruiken op dit moment.

Er loopt namelijk een grootschalig onderzoek naar corruptie. Omkoping is eigenlijk een beter woord om te gebruiken. Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft FC Barcelona aangeklaagd over miljoenen betalingen aan de voormalige baas van de scheidsrechterscommissie in Spanje. Harrie heeft hier in deel 10 van zijn sportweek meer over geschreven.

NBA-Playoffs

Het is altijd prettig om te weten dat je eigen voorspellingen de waarheid kunnen gaan worden. Dit geldt ook voor Harrie. Hij heeft al voorgaand aan de play-offs voorspeld dat de Denver Nuggets en de Boston Celtics voor hem de grootste kanshebbers zijn. Die voorspelling staat nog steeds, want beide teams hebben de finale van de conferences bereikt.

In de Western Conference gaan de Nuggets spelen tegen de outsider, de LA Lakers. Met LeBron James in de gelederen geen kansloze missie, maar Harrie denkt dat het team uit Denver uiteindelijk de NBA-finale gaat halen.

De Boston Celtics hebben zich, met wat pijn en moeite, geplaatst voor de finale van de Eastern Conference. De alles beslissende wedstrijd tegen de 76ers uit Philadelphia werd gewonnen met 112-88. Uitblinker en topspeler Jayson Tatum was weer de gevierde man met 29 punten. Nu de taak voor de Celtics om zich te ontdoen van de Miami Heat. Het team uit de staat Florida staat volgens Harrie verrassend in de finale, want in het reguliere seizoen van de NBA ging het met vallen en opstaan.

Giro d’Italia

Jammer, jammer, jammer. De Giro d’Italia heeft afscheid moeten nemen van Remco Evenepoel. De grote kanshebber om deze editie van de Giro te winnen heeft Covid opgelopen en is op weg naar huis. Het is extra zuur omdat hij uren voor dit nieuws de tijdrit wist te winnen en de roze leiderstrui kreeg omgehangen. De kopman van de Soudal-QuickStep formatie, maakte in de eerste week van dit wielerevenement een uitstekende indruk. Maar door het verplicht afstappen heeft Geraint Thomas de leiderstrui overgenomen. Alle ogen zijn nu gericht op Roglic van het Nederlandse Jumbo-Visma team. Hij werd voor aanvang van de Giro bestempeld als medefavoriet.

Related Posts

VOETBALNIEUWS: REAL MADRID DOET LAAT BOD VAN €160M OP PSG’S KYLIAN MBAPPE VOOR ZOMERTRANSFER

VOETBALNIEUWS: REAL MADRID DOET LAAT BOD VAN €160M OP PSG’S KYLIAN MBAPPE VOOR ZOMERTRANSFER

Gokken bij TOTO: nu ook live betten en geen kansspelbelasting meer

Gokken bij TOTO: nu ook live betten en geen kansspelbelasting meer

De sportweek met Harrie (deel 22)

De sportweek met Harrie (deel 22)

De sportweek met Harrie (deel 5)

De sportweek met Harrie (deel 5)