Home » Blog » La Liga Kampioen Odds Seizoen 2020-2021La Liga Kampioen Odds Seizoen 2020-2021

De strijd om het kampioenschap van La Liga gaat traditiegetrouw tussen de twee grootmachten van het Spaanse voetbal, Barcelona en Real Madrid. De koninklijke ploeg uit Madrid, geleid door de teruggekeerde Zinédine Zidane, waren aan het begin van vorig seizoen gelet op de outright La Liga odds bij de bookmakers zeker niet de favoriet. Toch zorgde het team voor een nieuw tijdperk in het Bernabeu en versloeg hun aartsrivaal Barcelona verrassend.

La Liga Winner Odds Bookmaker

Ondanks dat het voor de bookmakers wederom een strijd tussen Barca en Real zal worden doen een sterk Atletico Madrid en Sevilla ook nog een beetje mee. Laten we eens kijken naar de gehele lijst met teams en bijbehorende odds van de bookmakers voor het La Liga kampioenschap.

Screenshot of La Liga Winner Odds at bookmaker

De traditionele top twee

Binnen enkele uren na de vernederende 8-2-nederlaag van Barcelona tegen Bayern München in de Champions League werd manager Quique Setien ontslagen en vervangen door een man die door en door Barcelona is. Ronald Koeman, de held die natuurlijk de winnende scoorde in de Europa Cup-finale van 1992 en zo Barcelona hun eerste Europa Cup-triomf wist te bezorgden, is terug in het Nou Camp nadat hij het Nederlands elftal weer aan het voetballen en winnen bracht na periodes bij Southampton, Everton en Feyenoord.

Koeman lijkt nu al aan een onmenselijke klus te zijn begonnen, nu Lionel Messi eerst een transferverzoek had ingediend maar nu opeens weer helemaal senang in “zijn” Barcelona is. De Argentijn verliezen zou één ding zijn, maar met spelers als Gerard Pique, Arturo Vidal en Luis Suarez die ook allemaal 33 jaar oud zijn, is er een grote revolutie nodig in Catalonië. Dat zie je in de odds die de bookmakers bieden, met 2.38 zijn deze een stukje hoger dan die van Real Madrid.

Real Madrid zweeft momenteel rond 1.73 om de La Liga-trofee in mei van volgend jaar in de wacht te slepen en zou (ondanks dat deze odds dus lager zijn) onze keuze zijn om geld op in te zetten. Zidane laat Los Blancos goed voetbal spelen, maar wat nog belangrijker is: het levert resultaat op. Het was geen sinecure om Barcelona na de lockdown te verslaan in de titelrace en als hij een vleugelspeler kan binnenhalen, om Gareth Bale te vervangen, zou dit de perfecte mix kunnen zijn om de Galacticas ook dit jaar weer naar grote hoogte te sturen.

Met Eden Hazard, die dit jaar blessures hoopt te voorkomen, en veelbelovende jonge spelers zoals Vinicius Junior die doorkomen, lijken de 34-voudige La Liga-kampioenen goed gepositioneerd om er 35 van te maken.

Een outsider weddenschap

Van het achtervolgende peloton achter de grote vier in Spanje denken we dat Real Sociedad zich een weg zou kunnen banen naar die top vier, of in ieder geval heel dichtbij zou kunnen komen. Met een kans van 7.0 om de Champions League-plaatsen te halen, zouden ze best wel eens een team kunnen zijn om langer in de titelrace over te blijven. Als je van een gokje houdt zou je een bedrag op Sociedad kunnen zetten en dan eventueel rond januari een cash out doen en zodoende iets van je winst veilig te stellen.

Sociedad is aanzienlijk verbeterd sinds een vrij rampzalige periode waarin David Moyes de leiding had en nieuwe manager Imanol Alguacil hen naar een zesde plaats leidde in 2019-20, een verbetering ten opzichte van de 12e in 2018 en de 16e in 2019. Als ze die verbetering voortzetten, dan komen ze dicht bij het Beloofde Land.

Related Posts

Formule 1 kalender weer aangepast

Formule 1 kalender weer aangepast

Deze buitenlandse voetballers brachten het meest op bij hun transfer

Deze buitenlandse voetballers brachten het meest op bij hun transfer

Update na speelronde 5 – Feyenoord en aanstekers en bier

Update na speelronde 5 – Feyenoord en aanstekers en bier

Wat is het effect van online gokken op de professionele sporten?

Wat is het effect van online gokken op de professionele sporten?