Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 8)



De sportweek met Harrie (deel 8)





Voordat Harrie weer de sportweek doorneemt moet hij eerst een frustratie van zich afschrijven.

Al jaren is het volgens de eigen supporters: ‘Eindhoven de gekste’. Dat bleek maar weer eens tijdens de Europa League wedstrijd tussen PSV en Sevilla. Een volslagen mafkees die het nodig vond om de goalie van de Spaanse club te belagen. Nota Bene met een stadionverbod op zak!

Dit zal ongetwijfeld (grote) gevolgen gaan hebben voor PSV. De Eindhovense club wist trouwens het afgelopen weekend te winnen van FC Twente, met Luuk de Jong die zijn honderdste doelpunt wist te maken voor PSV. Na het laatste fluitsignaal stond er 3-1 op het scorebord. De concurrenten Ajax en Feyenoord wisten trouwens ook te winnen in de Eredivisie.

Harrie gaat deze week een tandje bijzetten en nog even een versnellinkje hoger met Wielrennen en Formule 1 nieuws. Verder aandacht voor Europees voetbal en opmerkelijk nieuws.

Europees voetbal

Voor voetbalminnend Nederland was het een slechte week. Ajax en PSV hebben de tussenronde in de Europa League niet overleefd. Beide ploegen kunnen zich gaan volledig richten op de beker en de competitie. Feyenoord en AZ zijn de twee overgebleven clubs in Europees verband.

De Rotterdammers mogen aantreden tegen Sjakhtar Donetsk uit Oekraïne. De club moet, vanwege de oorlog, uitwijken naar Warschau in Polen om daar hun thuisduel te spelen. Volgens Harrie geen slechte loting gezien de clubs die nog deelnemen in de EL.

AZ heeft het minder goed getroffen bij de loting van de achtste finales in de Conference League. De club uit Alkmaar kan de borst nat maken, want het treft Lazio Roma, de huidige nummer vijf in de Italiaanse competitie.

Laten we hopen dat beide clubs overleven, want er staat veel op het spel voor het Nederlandse voetbal: de UEFA-coëfficiëntenlijst. Deze lijst bepaald aan het einde van het seizoen de verdeling van Europese tickets in het jaar 2024/2025. Op dit moment staat ons land op plek 6. Dit geeft recht op twee directe plekken in de Champions League en een plek in de voorronde van dit toernooi.

Tandje bijzetten

De dertigjarige Dylan van Baarle heeft de 76e editie van Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam geschreven. Voor onze landgenoot is het daarmee zijn eerste overwinning voor zijn nieuwe ploeg Jumbo-Visma.

Voor de wielerfan is de Omloop Het Nieuwsblad de echte opening van het nieuwe wielerseizoen. Misschien is dit anno 2023 een beetje achterhaald met de Tour Down Under van een maand geleden en wat koersen in het Midden-Oosten en in Zuid-Amerika.

In de eendagskoers die in Vlaanderen wordt gereden was Jumbo-Visma de hele dag al de ploeg die de controle had. Van Baarle kon de klus prima afmaken voor zijn nieuwe werkgever. De Nederlandse wielerformatie lijkt al vroeg in het seizoen op stoom te komen. Laten we vooral hopen dat dit in de grote ronden ook zo zal zijn. Harrie heeft al wat geld opzij gezet voor een wedje op wielrennen op deze ploeg.

Versnellinkje hoger

De Formule 1 testdagen zitten erop. Drie dagen lang hebben alle teams in de Formule 1 de nieuwe bolides kunnen testen op het circuit van Bahrein. De aandacht van Harrie gaat natuurlijk vooral uit naar Red Bull, waar wereldkampioen Max Verstappen een stoeltje heeft. Volgens eigen zeggen is Max zeer te spreken over de nieuwe wagen, de RB19.

Teamgenoot Sergio Pérez deelt de mening van Max. Met de snelheid zit het wel goed en de auto voelt goed aan, is de conclusie van de Mexicaan. Beide rijders lijken zich dan ook comfortabel te voelen en gaan met vertrouwen aan het nieuwe raceseizoen beginnen.

Het zorgenkindje lijkt McLaren te zijn. Het Engelse team kwam moeilijk de bochten door. In de MCL60 van Lando Norris en Oscar Piastri worden de gemaakte doelstelling voor de aanvang van het seizoen niet gehaald. Pijnlijk voor een team met een missie.

De start van de Formule 1 is het komend weekend op hetzelfde circuit van Bahrein. Denk je net als Harrie dat Max gaat winnen? Lees dan meer over het wedden op Formule 1, zodat jij jezelf ook winnaar kan noemen na de race.

Opmerkelijk

Paniek in de vrouwenselectie van het Franse team! Waar het conflict nu precies om gaat is niet helemaal duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat enkele topspeelsters geen vertrouwen hebben in de coach Corinne Diacre.

Enkele spelers van wereldklasse, waaronder Wendie Renard, Kadidiatou Diani en Marie-Antoinette Katoto hebben in een verklaring laten weten op dit moment niet meer te spelen onder de huidige coach.

Volgens deze speelsters voldoet het huidige speelsysteem niet om ver te komen op het aankomende WK voor vrouwen. Het mondiale vrouwentoernooi wordt gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland. In min of meer dezelfde bewoordingen stellen de rebelse vrouwen niet meer uit te willen komen voor Frankrijk: We komen alleen terug wanneer er grote wijzigingen worden doorgevoerd.

Het is niet de eerste keer dat er kritiek is op de bondscoach van Les Blues. Zo stelden Amandine Henry en Eugénie Le Sommer zich niet beschikbaar voor het afgelopen EK. Er zou een zeer negatief klimaat heersen bij de Franse ploeg onder leiding van Diacre. Een uitspraak zoals ‘het is niet mogelijk om met deze coach een titel te winnen’ zegt al genoeg.

Related Posts

Hoe werken Bonus Buy slots?

Hoe werken Bonus Buy slots?

De ontknoping van de Champions League groepsfase

De ontknoping van de Champions League groepsfase

Vooruitblik voetbal weekend 11 september

Vooruitblik voetbal weekend 11 september

KYC: wat is het, en waarom moet je het meteen doen?

KYC: wat is het, en waarom moet je het meteen doen?