Home » Blog » 4 tips voor een avondje voetbal kijken met vrienden4 tips voor een avondje voetbal kijken met vrienden

Een voetbalavond met vrienden. Weten we nog wel hoe het moet? Door alle corona perikelen is het inmiddels al zo lang geleden dat we dat konden doen, dat we haast vergeten zijn wat er allemaal bij komt kijken. De laatste tijd was het voornamelijk zelf thuis kijken en in de Whatsapp groepen je commentaren geven en je discussies voeren. En nu de maatregelen langzaam maar zeker versoepelen, wordt het ook echt tijd om weer een ouderwetse avond of middag samen voetbal te kijken.  

1. De voorpret 

Het gezamenlijke voetbal kijken begint natuurlijk niet op het moment dat de wedstrijd daadwerkelijk begint. Dat begint al veel eerder. Het begint eigenlijk al vanaf het moment dat je op die dag je bed uitstapt. Tijdens je ontbijt lees je het laatste nieuws over je team en op de Whatsapp kunnen de voorspellingen (en het geklaag) over de opstelling beginnen. Langzaam maar zeker leef je naar de wedstrijd toe. Ook het ritueel van je shirtje uit de kast pakken, klaar leggen en aandoen als je onder douche vandaan komt, mag niet overgeslagen worden. Je kan er nog voor kiezen om eerst in een kroeg af te spreken met je vrienden, om vanuit daar naar huis te gaan om de wedstrijd te kijken. Je kan ook zorgen dat er genoeg drankjes en lekkere hapjes in huis zijn, zodat je niet eerst de kroeg in hoeft. Dan kan de voorpret beginnen met lekkere muziek om in de stemming te komen of om de samenvattingen van de andere wedstrijden te bekijken. 

2. Een klein gokje 

De opstelling is bekend, de interviews zijn geweest en de voorbeschouwing is afgelopen. Laat de wedstrijd maar beginnen. Het maakt de wedstrijd allemaal nog iets spannender als je van tevoren gaat wedden op voetbal. Je kan met de vrienden een blinde poule doen, maar je kan ook gewoon iedereen zijn of haar eigen uitslag in laten vullen. En bij mensen met een gelijke voorspelling moet ook de ruststand of het scoreverloop ingevuld worden als tie-breaker.  

3. Het nakaarten 

De wedstrijd zit er op. En of de uitslag gunstig was of niet, er moet nagepraat worden. Dat is toch één van de belangrijkste redenen waarom je voetbal wilt kijken met je vrienden. Ook voor het napraten moet er dus genoeg drank en hapjes aanwezig zijn. Zorg er ook voor dat je niet meteen na de wedstrijd een afspraak inplant of zegt dat je meteen na de wedstrijd naar huis komt, want na de wedstrijd wordt er altijd nog even nageborreld. In sporttermen noemen ze dit niet voor niets ‘de derde helft’! 

4. Wees selectief met wie je uitnodigt. 

Met de corona regels is het vaak het geval geweest dat er een maximaal aantal mensen in huis uitgenodigd kunnen worden. En hoe lang deze regel nog duurt of hoe vaak die terug komt is niet te zeggen, maar houdt er wel rekening mee wie je wel en wie je niet vraagt om langs te komen. Je wilt tenslotte wel met echte voetbalfans kijken om ook lekker over voetbal te kunnen praten. 

Related Posts

Ontdek de populairste online goktrends van dit moment

Ontdek de populairste online goktrends van dit moment

Koning Andy maakt klapper

Koning Andy maakt klapper

Wedden & iDeal: Overzicht Van Bookmakers Met iDeal Betaling

Wedden & iDeal: Overzicht Van Bookmakers Met iDeal Betaling

Vooruitblik Voetbal Weekend 27 aug

Vooruitblik Voetbal Weekend 27 aug