Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 23)De sportweek met Harrie (deel 23)

De sportweek met Harrie (deel 23)

Laat de bal maar rollen of stuiteren. Harrie kijkt terug op het voetbalseizoen in ons land en waar de Nederlandse clubs gaan uitwaaien in Europa het volgend jaar. Een uitzonderlijke prestatie van Manchester City komt kort voorbij en natuurlijk de laatste update van de NBA-finale. Als laatste opmerkelijk nieuws uit het snooker.

Deze Nederlandse voetbalclubs gaan Europa in

Het voetbalseizoen zit er nu toch echt op, behalve dan de Nations League die het Nederlands elftal deze week nog moet afwerken. Harrie wil als eerste Almere FC feliciteren met de promotie naar de Eredivisie. Lijfsbehoud zal ongetwijfeld het motto zijn voor het komende seizoen. Dat geldt niet voor de clubs die het volgend seizoen gaan uitwaaieren over Europa. Harrie gaat hieronder aangeven welke vijf clubs waar gaat uitkomen.

Feyenoord

Als landskampioen is Feyenoord direct geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Sterker nog de Rotterdamse club zit zelfs in pot 1 van de loting van deze poule-fase. Het mag manchester City bedanken, want door winst in de CL komt er een plekje vrij in de eerste pot en dat is nu net de Nederlandse kampioen.

Hierdoor ontloopt Feyenoord enkele grootmachten, zoals Bayern München, Manchester City, FC Barcelona en Paris Saint-Germain. Ook tegen Napoli, Sevilla en Benfica kan niet worden geloot.

PSV

Als nummer twee van de Eredivisie mag PSV ook nog hopen op Europees voetbal op het hoogste niveau. De Eindhovenaren moeten dan wel aan de bak, want er moeten in totaal twee play-off ronden worden overwonnen voordat een plek bij de beste clubs van Europa een feit is.

Voor PSV is al bekend wie mogelijke tegenstanders gaan zijn in de derde voorronde. Dit zijn het Belgische Genk, het Oekraïense FK Dnipro, Panathinaikos uit Griekenland, het Servische Backa Topola, Sturm Graz uit Oostenrijk of het Zwitserse Servette.

Ajax

De Amsterdammers moeten een teleurstellend jaar gaan goedmaken en dan wacht voor de start van de competitie al de klus om terecht te komen in de Europa League. Ajax moet dan de laatste play-off ronde overleven voor plaatsing deze Europese competitie. Er zijn nog geen opponenten bekend. Wat wel vaststaat, is dat wanneer Ajax zich inderdaad weet te plaatsen, zij in pot 1 terechtkomen en daarmee de sterkere clubs ontloopt.

AZ

De Alkmaarders gaan opnieuw proberen om ver te komen in de Conference League. Na de verloren halve finale van dit seizoen, moet het naar meer smaken. Het is nog maar de vraag of de huidige trainer Pascal Jansen deel uitmaakt van AZ, want er schijnt interesse voor hem te zijn vanuit Schotland.

AZ komt uit in de derde voorronde en kan daar mogelijk de volgende ploegen ontmoeten: Partizan Belgrado, Nordsjaelland, Hajduk Split, Dynamo Kyiv, Arouca en het altijd nietige Brann uit Noorwegen.

Mocht AZ deze ronde overleven dan wachten tegenstanders zoals Bayer Leverkusen en Aston Villa. Dit hangt nog af van de geplaatste status of niet.

FC Twente

De ploeg uit Enschede heeft het weer geflikt en daar is Harrie wel blij mee. Twente heeft dit seizoen laten zien dat het in Europa thuishoort, hoewel het dit jaar al strandde in de play-offs van de Conference League. De tukkers spelen fris en aanvallend voetbal en daar zullen zaakwaarnemers vast ook op gelet hebben. Laten we hopen dat de kern van spelers behouden kunnen blijven.

Twente komt uit in de tweede ronde van de Conference League en tegen wie er gespeeld gaat worden is nog niet bekend. Het zijn in ieder geval wel vaak de mindere goden uit de kleine voetbalnaties die in deze ronde verschijnen. Mocht Twente deze horde nemen, dan wachten er nog twee play-off ronden die gewonnen moeten worden om het hoofdtoernooi te bereiken.

Manchester City pakt de Treble

Daar is ‘ie’ dan! De Treble is binnen voor Manchester City. Een (toch wel) unieke prestatie die niet vaak voorkomt. Met de Treble heeft City de Engelse Premier League gewonnen, de FA cup (de Engelse beker) en de Champions League.

Manchester City schaart zich met deze Treble in een illuster rijtje van clubs die hetzelfde gepresteerd hebben. Harrie heeft ze voor je op een rijtje gezet. Barcelona wist dit twee keer te doen, in het seizoen 2008/2009 en 2014/2015. Ook grootmacht Bayern München heeft dit twee keer gedaan, namelijk in 2012/2013 en 2019/2020.

Clubs die een enkele keer de Treble wisten te winnen zijn Ajax (1971/1972), Celtic (1966/1967), Inter Milan (2009/2010), Manchester United (1998/1999) en PSV (1987/1988)

NBA-finale (basketbal)

De Denver Nuggest lijken hard op weg om de titel van de NBA te gaan grijpen, de meest prestigieuze prijs in het Amerikaanse basketbal. Na de ‘upset’ in de tweede wedstrijd (best of seven) wisten de Miami Heat brutaal in Denver te winnen, waardoor de stand gelijk werd getrokken (1-1). De twee volgende wedstrijden gingen naar de Nuggets.

Hierdoor is de stand nu 3-1 in het voordeel van de ploeg uit Denver. Morgen kan Denver het zelf in eigen huis afmaken. Wordt er weer gewonnen van The Heat, dan is de NBA-titel een feit.

Opmerkelijk

Harrie heeft al eerder bericht over een omkoopschandaal in de wereld van het professionele snooker. Mogelijk matchfixing door Chinese spelers was het onderwerp. Hierdoor werden alle verdachte Chinese spelers die een plek hadden om te strijden om de wereldtitel uitgesloten.

De internationale snookerbond heeft namelijk tijdens dit toernooi uitgebreid onderzoek gedaan naar mogelijke matchfixing praktijken door Chinese (top)spelers. Deze praktijken bestonden onder meer uit het manipuleren van wedstrijden en het wedden op snooker.

Liang Wenbo en Li Hang zijn het haasje en zijn geschorst voor het leven. Acht andere betrokken Chinese spelers zijn langdurig geschorst.

Related Posts

Vooruitblik voetbal weekend 24 t/m 26 september

Vooruitblik voetbal weekend 24 t/m 26 september

Wat zijn gratis spins en hoe gebruik je ze in je voordeel?

Wat zijn gratis spins en hoe gebruik je ze in je voordeel?

De sportweek met Harrie (deel 6)

De sportweek met Harrie (deel 6)

Wat zijn Asian Handicaps? -Info en Uitleg over Asian Handicaps in Bets

Wat zijn Asian Handicaps? -Info en Uitleg over Asian Handicaps in Bets