Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 7)De sportweek met Harrie (deel 7)

Harrie heeft ballen. Daarmee doelend op sporten waarbij een bal gebruikt wordt en hij zijn ongezouten mening geeft. In de week van Harrie daarom wat extra aandacht voor de sporten met een bal.

Geen carnavalsstemming bij PSV

Inwoners van Lampegat, de naam die Eindhoven draagt tijdens carnaval, zullen in mineur zijn. Afgelopen donderdag een afstraffing tegen Sevilla in de Europa League met 3-0. De laagvlieger uit de Spaanse La Liga had geen kind aan de ploeg van Ruud van Nistelrooy. Donderdag wacht de return in Eindhoven. Dat gaat heel, heel lastig worden om alsnog de achtste finales te halen.

Dit afgelopen weekend een nieuwe teleurstelling door uit tegen FC Utrecht niet te winnen (2-2). Titelaspiraties lijken te vervagen voor PSV. De spelers en staf moeten zich nu toch echt eens achter de oren gaan krabben en een plan van aanpak smeden om het seizoen te redden.

Feyenoord wint weer

Ere wie ere toekomt. De Rotterdamse club heeft een weerbaarheid die bijna niet voor te stellen is. In de topper tegen AZ bleek dat maar weer eens. De Alkmaarders namen na 15 minuten de leiding, maar Feyenoord knokte zich terug in de wedstrijd. Ietwat gelukkig scoorde Pedersen vlak voor tijd de winnende voor de koploper uit de Eredivisie.

Met nog 12 wedstrijden voor de boeg heeft Feyenoord alles in eigen hand. Drie punten voorsprong op rivaal Ajax. AZ volgt op vijf punten. PSV staat zes punten achter. De Rotterdammers zijn ook nog actief in Europa. Laten we hopen dat ze de vorm vast kunnen houden in de Europa League.

Het lek boven bij Ajax?

Onder leiding van interim-coach Heitinga heeft Ajax nog niet verloren. Betekent dit dat het lek boven is? Harrie denkt van niet. Vergeet even niet wie de tegenstanders waren de afgelopen weken. Allemaal tegenstanders waar je als Ajax onder leiding van iedere trainer gewoon van moet winnen.

Tegen Sparta pakte de Amsterdammers dan ook drie kostbare punten om Feyenoord in zicht te blijven houden. Met redelijk vertoond spel won Ajax met 4-0. Anders was dat afgelopen donderdag in de tussenronde van de Europa League.

De stugge nummer twee uit de Duitse Bundesliga kwam op bezoek bij Ajax. Het zou in een opzicht historisch worden. Ajax produceerde nul schoten op doel! Dit trieste diepterecord is Ajax onwaardig. Het zal dan ook veel beter moeten in de return komende donderdag in Berlijn.

Loopt Barcelona tegen de lamp?

De Spaanse justitie heeft een onderzoek ingesteld naar (dubieuze) betalingen van de Spaanse topclub aan de oud-scheidsrechter Enriquez Negreira. De betalingen vonden plaats tussen 2016 en 2018 met een totale waarde van 1,4 miljoen euro.

Er zijn inmiddels al getuigen gehoord. Onder andere oud-bestuursleden Albert Soler en Òscar Grau zijn aan de tand gevoeld. Barcelona geeft trouwens toe dat deze betalingen zijn gedaan. Het zou gaan om het verkrijgen van technische rapporten over spelers en over professionele arbitrage.

Volgens de Catalaanse club is dit een gangbare praktijk bij profclubs. Harrie zal je op de hoogte zouden van nieuwe ontwikkelingen in deze zaak waar mogelijk een luchtje aan zit.

ATP-tennis in Rotterdam

Editie nummer 50 zit er weer op van het ABN-tennistoernooi in Rotterdam. Zoals ieder jaar lukte het ook deze keer de toernooidirecteur, Richard Krajicek, om topspelers aan te trekken van het mondiale mannelijke tennis. Natuurlijk ook voor de Nederlandse mannen de uitgelezen kans om voor eigen publiek te stralen.

Het was het weer net niet voor onze landgenoten. Botic van de Zandschulp lag er na de tweede ronde uit tegen de latere winnaar Daniil Medvedev. De 27-jarige Rus was met 6-2, 6-2 te sterk. In de volgende twee partijen won hij ook zonder een set af te staan om zo de finale te bereiken.

In de kwartfinale troffen twee Nederlanders elkaar. Tallon Griekspoor en Gijs Brouwer (met een wildcard toegelaten). Het was Griekspoor die net even de betere was en daarvoor een plek in de halve finale wist te halen.

Bij de halve finale bleef het ook voor Tallon, die zijn meerdere moest erkennen in de Italiaan Jannik Sinner met de setstanden 7-5, 7-6.

De nummer tien van de ATP-ranking, de Italiaan, won de eerste set tijdens de finale nog wel (7-5). Het verloop in de tweede en derde set waren voor Medvedev, die daarmee het toernooi op zijn naam schreef. Hierdoor stijgt hij drie plekken op de ATP-lijst. De Rus bezit nu de achtste plek.

NBA-ranglijst

In het Amerikaanse basketbal moeten er nog een slordige 20 wedstrijden worden gespeeld om te zien wie er de play-offs gaan halen. Harrie kijkt graag naar NBA-wedstrijden. Dit heeft alles te maken met het hoge tempo waarin wordt gespeeld en het ook een uitermate geschikte kijksport maakt.

De Eastern Conference wordt aangevoerd door de Boston Celtics, gevolgd door de Milwaukee Bucks, de Philadelphia 76ers en de Cleveland Cavaliers.

De stand in de andere groep (de Western Conference). Het zijn de Denver Nuggets die ruim aan de leiding gaan. Op gepaste afstand gevolgd door de Memphis Grizzlies, de Sacramento Kings en de Los Angeles Clippers.

Harrie vindt het leuk om af en toe een wedje te plaatsen tijdens een wedstrijd. Live wedden op basketbal is de favoriete keuze. En dan al helemaal wanneer de wedstrijd de ontknoping nadert. In de laatste minuten kan er nog van alles gebeuren.

Related Posts

Las Vegas komt weer tot leven met een recordwinst bij gokken

Las Vegas komt weer tot leven met een recordwinst bij gokken

Update situatie Nederlandse gokmarkt

Update situatie Nederlandse gokmarkt

De beste EK bonussen en promoties 2020 up-to-date overzicht

De beste EK bonussen en promoties 2020 up-to-date overzicht

Eredivisie Kampioen 2020-2021 Odds

Eredivisie Kampioen 2020-2021 Odds