Home » Blog » Veelgestelde vragen over online sportweddenVeelgestelde vragen over online sportwedden

Er valt veel geld te winnen met het wedden op sporten. Daarom beproeven zoveel mensen dagelijks hun geluk bij een van de vele online bookmakers. En het is ook nog eens ontzettend leuk. Je kunt wedden op wedstrijden uit alle grote voetbalcompetities zoals de Eredivisie, Premier League, Bundesliga en de UEFA Cup. En er zijn bijvoorbeeld ook quotes voor de Grand Slams en alle superspannende NBA basketbal wedstrijden.

Ben jij nog niet zo bekend met het fenomeen sportwedden? Lees dan vooral dit artikel. We leggen aan de hand van drie belangrijke vragen uit hoe je van start gaat met sportwedden.

Heb ik veel geld nodig voor sportwedden?

Nee, je hoeft absoluut niet rijk te zijn om op sportwedstrijden te wedden. Bij de meeste bookmakers kun je al inzetten vanaf 10 eurocent per weddenschap. In uitzonderlijke gevallen is de minimum inzet zelfs 1 eurocent. Let wel op dat online bookmakers meestal een minimum storting vereiste hanteren. In de praktijk moet je meestal minimaal € 10 storten per keer. Online wedden op sportwedstrijden is dus toegankelijk voor iedereen.

Hoe kies ik een online bookmaker?

Er is geen tekort aan online bookmakers. Maar niet alle bookmakers zijn even eerlijk en betrouwbaar. Ga daarom niet zomaar met de eerste de beste bookmaker met een hoge welkomstbonus in zee. Je doet er goed aan extra  aandacht te besteden aan het vinden van de juiste online bookmaker. Let daarbij vooral op de volgende drie punten:

  • Bonus: Wedden zonder zelf geld in te leggen is natuurlijk het meest lucratief. Zoek daarom een online bookmaker met royale welkomstbonus. Check ook even de hoogte van de wekelijkse reload bonussen en aanbiedingen voor bestaande leden. Die zijn misschien wel belangrijker.

  • Licentie: Meld je alleen aan bij online bookmakers met een licentie van een betrouwbare toezichthouder. Totdat online bookmakers legaal worden in Nederland volgend jaar, kun je het beste kiezen voor bookmakers met een Europese licentie. Bekende voorbeelden zijn de Malta Gaming Authority (MGA), de British Gambling Commission en de Spel Inspektionen uit Zweden.

  • Reviews: Lees altijd eerst een aantal reviews van experts en bestaande leden. Op onze pagina vind je reviews van alle grote online bookmakers. In de reviews kom je meer te weten over het spelaanbod, of er problemen zijn geweest in het verleden en bijvoorbeeld of de bookmaker snel uitbetaalt.

Wanneer krijg ik mijn winsten uitbetaald?

Als je gewonnen hebt, wil je jouw geld natuurlijk zo snel mogelijk in handen krijgen. Het is daarom belangrijk om goed te begrijpen hoe de uitbetaling in zijn werk gaat. Ten eerste moet je weten dat je altijd alleen maar uitbetaald kunt krijgen via dezelfde betaalmethode als waarmee je gestort hebt. Verder is een online casino wettelijk verplicht jouw persoonlijke en bankgegevens te verifiëren alvorens te mogen uitbetalen. Dit zijn de zogenaamde Know Your Customer (KYC) regels. Daarom duurt een betalingsverzoek soms een paar dagen. Om uitbetalingen te versnellen, kun je deze gegevens alvast aanleveren op het moment dat je je aanmeldt bij de online bookmaker.

Related Posts

Slots met een sportief karakter

Slots met een sportief karakter

Max Verstappen Odds Gokken F1 Dutch GP

Max Verstappen Odds Gokken F1 Dutch GP

KYC: wat is het, en waarom moet je het meteen doen?

KYC: wat is het, en waarom moet je het meteen doen?

De sportweek met Harrie (deel 26)

De sportweek met Harrie (deel 26)