Home » Blog » Deze buitenlandse voetballers brachten het meest op bij hun transferDeze buitenlandse voetballers brachten het meest op bij hun transfer

Dat voetballen een lucratieve sport is, weten de meeste professionele voetballers ook. Wie goed kan voetballen, is gewild in de sport. Dat leidt ertoe dat de voetbalclubs soms torenhoge bedragen neerleggen om een speler naar de club te halen tijdens het transferseizoen. Sommige clubs hebben honderden miljoenen euro’s voor hun spelers weten te krijgen. Een overzicht van de duurste buitenlandse transfers ooit.

João Félix

In 2019 heeft Atlético Madrid de duurste aankoop van zijn hele clubgeschiedenis gedaan. De Spaanse topclub in het voetbal maakte toen bekend de topspeler João Félix te hebben gekocht. De voetbalclub legde daar een bedrag van 126 miljoen euro voor neer. De talentvolle middenvelder werd voor dat bedrag voor zeven seizoenen vastgelegd. Er waren al maanden verhalen dat de speler van club zou wisselen. Atlético kwam terecht in een transfergevecht, want de hele Europese top zat achter hem aan. Het was al duidelijk dat de afkoopsom van zijn contract in Portugal een waarde van 120 miljoen euro had.

Overigens speelt Félix nu bij FC Barcelona. Bij Barca gaat de Portugees wel een stuk minder verdienen dan bij Madrid. Hij heeft daarvoor miljoenen moeten laten vallen. 

Ousmane Dembélé

De transfer van Ousmane Dembélé werd zeker geen gemakkelijke transfer. Er ontstond zelfs een ware transfersoap die ruim een week heeft geduurd. De toen twintigjarige Fransman werd aangekocht, omdat Neymar voor een recordbedrag naar Paris Saint-Germain vertrok. De opvolger werd Dembélé, die in 2017 nog speelde voor Borussia Dortmund, een club op het moment hoog staat in de Bundesliga. Dat leverde in eerste instantie een bedrag op van 105 miljoen euro. Maar dat is niet het enige wat de voetbalclub eraan heeft verdiend. Er kwamen nog bonussen bij, waardoor het eindtotaal bleef steken op een slordige 145 miljoen euro. Overigens speelt Dembélé nu niet meer voor FC Barcelona. In 2023 maakte de speler een overstap naar Paris Saint-Germain. Dat leverde een transfersom van 50,4 miljoen euro op. Deze topvoetballer is dus nog steeds heel veel geld waard.

Philippe Coutinho

Philippe Coutinho heeft er lang van mogen dromen: een transfer naar Barcelona. In 2018 werd zijn droom eindelijk waarheid. De toen 25-jarige Braziliaan werd al een jaar eerder in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Spanje, maar tot de zomer van 2018 verbleef de speler bij Liverpool. De Spanjaarden konden het buitenkansje niet laten gaan en kochten Coutinho aan voor een torenhoog bedrag. De speler heeft naar verluidt zo’n 120 miljoen euro opgeleverd aan transfergelden. Maar daarbij kwamen er nog allerlei bonussen bij, waardoor hij uiteindelijk voor 145 miljoen euro naar Barca ging.

Kylian Mbappé

Momenteel voetbalt Kylian Mbappé nog voor Paris Saint-Germain, maar de vraag is voor hoelang nog. Langere tijd gingen er geruchten dat de sterspeler een andere voetbalclub op het oog had en er een megatransfer aan zat te komen. Maar het lijkt erop dat PSG nog van alles doet om het contract te lijmen en Mbappé toch bij de club te houden. Dat de voetbalclub nog een poging doet, is om twee redenen niet gek. Ten eerste is de sterspeler een van de beste voetbalspelers ter wereld. Ten tweede heeft PSF in 2018 ook een behoorlijk bedrag betaald om de speler over te laten komen van AS Monaco. Naar verluidt heeft de speler zo’n 180 miljoen euro opgeleverd, nadat hij eerder werd gehuurd door PSG toen hij nog maar 18 jaar oud was.

Neymar

De allerduurste voetballer die nog steeds met stip op 1 staat, is Neymar Jr. De speler heeft niet eens veel transfers op zijn naam staan, vermoedelijk omdat de meeste voetbalclubs zijn salaris en de transfersom niet konden betalen. De Braziliaan heeft maar twee transfers ondergaan en heeft het meeste ooit opgebracht in de voetbalwereld. De voetballer ging eerst voor 88,2 miljoen euro van het Braziliaanse Santos naar Barca. Vier jaar later werd hij helemaal de duurste voetbaltransfer ooit; er werd ruim 222 miljoen euro voor hem betaald. Daardoor kwam hij bij de topvoetbalclub Paris Saint-Germain terecht. Dat contract is nog steeds niet verbroken en hij heeft daardoor in zijn carrière zo’n 310 miljoen euro opgebracht aan transfergelden. Er waren geruchten over een transfer naar Manchester United, maar die liepen blijkbaar op niets uit.

Wedden op transfers

Veel mensen weten dit niet, maar wist je dat je ook kunt wedden op transfers, en niet alleen op de uitslagen van voetbalwedstrijden? Bij het wedden op voetbal is het vaak ook mogelijk om gebruik te maken van verschillende bonussen en promoties. In het buitenlandse casino kun je bijvoorbeeld ook wedden op sportweddenschappen en transfers. Dan is het maar goed om op de hoogte te zijn van welke transfers in het verleden het meeste hebben opgeleverd, en welke transfers er wel of niet aan zitten te komen. Want gaat de transfer van Mbappé wel of niet door? Dat is interessant om te weten, en je kunt er bij het wedden je voordeel mee doen als je goed op de hoogte bent van transfers en het laatste voetbalnieuws.

Related Posts

Vooruitblik voetbal weekend 17 september

Vooruitblik voetbal weekend 17 september

Formule 1 kalender weer aangepast

Formule 1 kalender weer aangepast

Resume van het WK 2022 in Qatar

Resume van het WK 2022 in Qatar

De sportweek met Harrie (deel 1)

De sportweek met Harrie (deel 1)