Home » Blog » De ontknoping van de Champions League groepsfaseDe ontknoping van de Champions League groepsfase

Helaas is voor de Amsterdammers het doek al gevallen na de thuisnederlaag tegen Liverpool in de Champions League groepsfase. 

Er is nog wel een goede kans op overwintering in de Euro League bij een degelijk resultaat van Ajax tegen de Glasgow Rangers. Zelfs bij een klein verlies van Ajax in de laatste groepswedstrijd is kwalificatie in de op een na hoogste Europese competitie een feit. Misschien wel een tegenvallend resultaat voor de enige Nederlandse vertegenwoordiger. We kunnen ook stellen dat Liverpool en Napoli simpelweg beter zijn. 

Welke andere clubs zijn al zeker van de achtste finales en welke teams dreigen de boot mis te lopen? 

Het gaat weer spannend worden in de editie van 2022-2023. Wij gaan alles voor je op een rijtje zetten.

Groep A

Napoli is in deze groep ongenaakbaar met prima aanvallend spel dat op de mat wordt gelegd. Iets wat we niet vaak zien bij Italiaanse ploegen. Het Engelse Liverpool is ook al door naar de knock-out fase.

Ajax moet in een uitduel de Rangers van zich afhouden om zeker te zijn van overwintering. Het zal vast gaan spoken in het Ibrox stadion in Glasgow.

Groep B

In deze groep hebben we de eerste verrassing te pakken. Het Belgische Club Brugge heeft zich namelijk al geplaatst bij de beste 16. In een poule samen met FC Porto, Atlético Madrid en Bayern Leverkusen is dit resultaat van onze zuiderburen best opmerkelijk. FC. Porto mag ook al rekenen op overwintering. Het zal voor Atlético Madrid of Bayern Leverkusen het einde gaan betekenen in het Europese avontuur.

Groep C

In deze groep zijn alle beslissingen al gevallen. Powerhouse Bayern München heeft tot nu toe alle vijf wedstrijden in winst omgezet en maar twee doelpunten moeten incasseren. Internazionale uit Milaan heeft zich ontdaan van FC Barcelona. Voor ons is de uitschakeling van Barca niet echt een verrassing. 

Volgens de bookmakers trouwens ook niet. De Catalanen zullen verder moeten in de Euro league. Het arme Viktoria Plzen staat nog steeds op nul punten en kan zich richten op de nationale competitie. 

Groep D

In deze groep gaat het heel spannend worden. De huidige koploper kan met lege handen komen te staan. De nummer vier kan zich nog groepswinnaar noemen. Hieronder vind je de huidige stand;

1. Tottenham Hotspur 5-8  (6-5)

2. Sporting Portugal      5-7  (7-7)

3. Eintracht Frankfurt    5-7  (5-7)

4. Olympique Marseille 5-6  (7-6)

De laatste wedstrijd zal gaan tussen Sporting Portugal – Eintracht Frankfurt en Olympique Marseille   – Tottenham Hotspur. Het thuisvoordeel kan wel eens beslissend worden in deze groep.

Ook voor ons land is deze groep van belang. Dat heeft alles te maken met de Europese coëfficiënten lijst.

Nederland staat op deze lijst zesde en Portugal op plek zeven. Houdt Nederland deze plek vast, dan is ons land verzekerd van de deelname van twee ploegen in het hoofdtoernooi van de CL. Een derde Nederlandse club mag in de voorronde strijden om een plek in de groepsfase.  We moeten dus hopen dat Sporting Portugal het niet gaat redden.

Groep E

Wanneer RB Salzburg kan stunten in de uitwedstrijd tegen AC Milan, dan liggen de Italianen uit de Champions League. RB Salzburg wordt dan de nummer twee in de poule. Chelsea is inmiddels al zeker van deelname bij de laatste 16.

Groep F

Helaas is het al een sportief einde voor Celtic, de Schotse club zal vierde en laatste blijven na de laatste speelronde. Real Madrid, zoals verwacht, is al zeker van de groepswinst. Sjachtar Donetsk en RB Leipzig gaan in een onderling duel uitmaken wie er doorgaat en wie in de Euro league mag gaan spelen.

Groep G

Hier geen verrassingen. Met nog een speelronde te gaan zijn Manchester City en Borussia Dortmund al zeker van plaatsing. Sevilla mag als nummer drie zich scharen bij de ploegen in de knock-out fase van de Euro league. FC Kopenhagen mag nog spelen voor de wedstrijdpremie.

Groep H

In de laatste groep vinden we onder meer Paris Saint Germain en Benfica. Beide zijn al zeker van de volgende ronde. Wat nog wel interessant kan worden is de strijd om de derde plek. Wordt het Juventus of Maccabi Haifa? Beide staan op drie punten. Juventus speelt thuis tegen de Fransen. Maccabi neemt het in eigen huis op tegen Benfica. Het zou zo maar eens een vroeg einde kunnen betekenen voor de oude dame (Juventus) in Europa.

Related Posts

1600 mensen bannen zichzelf van gokken

1600 mensen bannen zichzelf van gokken

De sportweek met Harrie (deel 17)

De sportweek met Harrie (deel 17)

4 tips voor een avondje voetbal kijken met vrienden

4 tips voor een avondje voetbal kijken met vrienden

Wedden Op De Olympische Spelen 2020 In Tokio Tips

Wedden Op De Olympische Spelen 2020 In Tokio Tips