Home » Bookmaker Bonus » Free bet

Free bet: wat is het & hoe werkt het?

Wanneer je een account aanmaakt bij een online bookmaker dan kun je als nieuwe speler leuke bonussen ontvangen, zoals bijvoorbeeld een free bet. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar wat is het eigenlijk? En hoe werkt het? Op deze pagina leggen we je van A tot Z uit wat een free bet is, hoe het werkt en nog veel meer. Benieuwd? Lees vooral verder. We leggen het je uit!

Wat is een Free bet?

Dus, een free bet, wat is het precies? De letterlijke vertaling is gratis weddenschap en dat is ook eigenlijk precies wat een free bet is. Zo kun je met een free bet gratis wedden op bijvoorbeeld de winnaar van de Champions League dit jaar. Met een free bet kun je dus gratis meespelen met een weddenschap zonder ervoor te hoeven betalen. Gratis geld dus! Wie wilt dat nu niet?

Hoe werkt een gratis weddenschap?

Maar hoe werkt zo’n free bet dan? Net zoals eigenlijk elke weddenschap kun je ook een free bet weddenschap verliezen of winnen. Of je nu wint of verliest, je maakt sowieso geen verlies. Bij verlies verdien je misschien geen geld, maar je bent ook niks kwijt. Heb je gewonnen? Dan ga je er vandoor met het geld. Benieuwd hoe een free bet werkt? Dat leggen we je uit aan de hand van een rekenvoorbeeld.

Stel je voor dat je wilt wedden op een mooie wedstrijd als Manchester United – Manchester City. Op papier een spannend affiche en de bookmakers zetten de odds bij een 1x2 weddenschap dan ook op 2.50 (1), 3.45 (X) en 2.95 (2). Jij hebt je verdiept in beide teams en weet zeker dat Manchester United deze Manchester Derby gaat winnen. Je zet je free bet t.w.v. 10 euro dan ook in op The Red Devils.

Win je? Dan levert deze gewonnen weddenschap 25 euro op (10 x 2.50), maar je krijgt niet deze volledige 25 euro. Er wordt namelijk ‘maar’ 15 euro aan je account toegevoegd. Waarom? De inzet van 10 euro is namelijk door de bookmaker ingezet. Deze moet je dus teruggeven aan de bookmaker. Heb je de weddenschap toch verloren? Geen zorgen. Je hoeft niks te betalen. De inzet van de free bet gaat dan gewoon terug naar de bookmaker.

Wat kan je winnen met Free bets?

Wat kun je nu precies winnen met een gratis weddenschap? Dan kan je berekenen aan de hand van de volgende formule:

Winst = Quotering x Waarde free bet – Waarde free bet

In de meeste gevallen is een free bet bij een online bookmaker 'stake not returned' dit betekent dat je de waarde van de gratis inzet niet als winst krijgt uitgekeerd.  

Waar moet je op letten?

Free bets zijn razend populair en dat is ook helemaal niet zo gek. Wie wilt er nu geen gratis weddenschap? Wanneer je voor een free bet wilt gaan is het wel aan te raden voorbereid te werk te gaan. Elke bookmaker kan andere bonusvoorwaarden aan zijn free bets hebben, zo kan je bijvoorbeeld niet op elke competitie gebruik maken van een free bet. Ga je voor een free bet? Let dan op de volgende punten:

  • Maximale inzet. Een bookmaker wilt natuurlijk geld verdienen. Houd er dus rekening mee dat je niet honderden euro’s cadeau zal krijgen. Een free bet heeft meestal de waarde van 5 tot 15 euro.
  • Minimale uitbetalingsbedrag.  Heb je een free bet gewonnen? Nice! Houd er echter rekening mee dat sommige bookmakers werken met een minimaal uitbetalingsbedrag. Win je met een free bet van 10 euro bijvoorbeeld 11 euro? Dan kan je deze misschien niet meteen innen. Je moet dan meer winnen om te voldoen aan het inningsbedrag.
  • Wees op tijd. Houd er ook rekening mee dat er een tijdslimiet verbonden zit aan free bets. Een bookmaker kan bijvoorbeeld zeggen dat de free bet binnen een week na inschrijving gebruikt moet worden.
  • Free bets i.c.m. promoties. Bookmakers geven de ene na de andere promoties vrij om mensen naar hun wedkantoor te lokken. Een regel bij deze promoties is eigenlijk altijd: je kunt er maar één tegelijkertijd gebruiken.

Meer bookmakers bonussen

Wanneer je wilt beginnen met het wedden op sport dan kun je bij inschrijving veel promoties ontvangen van bookmakers. Dit zijn een soort van lokkertjes om te kiezen voor hun wedkantoor. Vanwege de grote concurrentie worden deze bonussen steeds interessanter. Zo kun je veel verschillende soorten bonussen vinden bij online bookmakers, zoals een no deposit bonus, welkomstbonus en nog veel meer. Benieuwd naar een overzicht van bonussen bij bookmakers?

Free bets bij de beste bookmakers van Nederland

Een gratis weddenschap, wie wilt dat nu niet? Met een free bet loop je geen risico en kun je enkel en alleen winst maken, en niks verliezen dus! Wil je gebruik maken van een free bet bij een betrouwbare bookmaker? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste bookmakers van Nederland. Hier kun je veilig en zorgeloos online wedden op onwijs veel verschillende sporten!