Home » Blog » Welke landen zijn favoriet om het WK 2022 te winnen?Welke landen zijn favoriet om het WK 2022 te winnen?

We zijn exact twee maanden verwijderd van het WK Voetbal 2022 in Qatar. Het toernooi dat om de vier jaar wordt gespeeld, begint in 2022 wat later in het jaar dan normaal het geval is. Vanwege de hitte in het midden oosten gaat het wereldkampioenschap pas in november van start. 21 november om precies te zijn zal de eerste aftrap plaatsnemen. 

Tijd dus om eens te kijken welke teams favoriet zijn om het WK 2022 te winnen. Om dit te bepalen is het slim om te kijken welke odds de bookmakers bieden voor een WK winst van de verschillende landen. Op het internet zijn diverse odds vergelijkingen te vinden, zoals deze website. Ook op onze site noteren we de quoteringen.

Nederland direct de eerste dag van start

Nederland zit in de poule met gastheer Qatar en komt daardoor direct op de eerste dag in actie. De Oranje leeuwen nemen het in de eerste wedstrijd op tegen Senegal. Alle oranje fans zullen zeker teleurgesteld zijn als het Nederlands elftal de zwakke poule die zij geloot hebben niet doorkomen. Na de eerste wedstrijden volgt echter het echte werk op weg naar de finale op 18 december. Welke landen kunnen zij in de achtste, kwart en halve finale tegenkomen op weg naar de mogelijke eindstrijd?

Favorieten voor WK winst

Het zal zeker niet makkelijk worden om in 2022 met de WK winst te eindigen. Volgens de bookmakers moet Nederland zeven landen voor zich dulden die meer kans maken om wereldkampioen te worden. Het Wereldkampioenschap voetbal is echter een toernooi waarin alles kan gebeuren. Laten we eens kijken wie de top 5 favorieten zijn.

Brazilie

De topfavoriet voor de eindwinst is dit jaar Brazilie. De grote sterren Neymar en Vincius moeten het gaan waarmaken voor de gele kanaries. 

Frankrijk

Op de voet gevolgd zijn de blauwe haantjes van Frankrijk. De huidige wereldkampioen 2018 heeft een selectie die dezelfde grote sterren bevat als vier jaar geleden. Mbappe is in de tussentijd alleen maar beter geworden.

Argentinie

Messi nogmaals op een WK te zien. De Argentijnen hebben een indrukwekkende serie overwinningen behaalt de laatste jaren en de kleine Lionel zal zich maar al te graag onsterfelijk maken als de beste voetballer aller tijden met een wereldkampioenschap. 

Engeland

Het laatste WK hebben de Engelsen het tot de halve finale geschopt waar zij verloren van Kroatië. Het voetbalgekke Engeland zal deze prestatie graag willen verbeteren in een herkansing in 2022.

Duitsland 

Duitsland kunnen we uiteraard nooit afschrijven voor een kans op de eindoverwinning. De Duitsers komen altijd tot leven tijdens een toernooi en elke wedstrijd tegen hen is pas afgelopen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Als je alvast vooruit wilt blikken op de actie in Qatar, bekijk dan eens onze WK 2022 voorspellingen. Hier zie je ook wie de favorieten zijn, het wedstrijdschema voor het toernooi en tevens posten we op de pagina leuke promoties die Nederlandse bookmakers organiseren voor het wereldkampioenschap.

Related Posts

Tweede Kamer Werkt Aan Plan Om Verslaving Met Online Gokken Tegen Te Gaan

Tweede Kamer Werkt Aan Plan Om Verslaving Met Online Gokken Tegen Te Gaan

Vroege uitbetaling voorbeelden van week 49

Vroege uitbetaling voorbeelden van week 49

Eredivisie update na speelronde 3 – Feyenoord ouderwets

Eredivisie update na speelronde 3 – Feyenoord ouderwets

Veelgestelde vragen over online sportwedden

Veelgestelde vragen over online sportwedden