Home » Blog » Wedden op Formule 1 races: De koning klasse van de autosportWedden op Formule 1 races: De koning klasse van de autosport

Sinds de aankomst van Max Verstappen is de interesse in Formule 1 enorm toegenomen. De Formule 1 is hoogtepunt van de motorsport, met ‘s werelds beste coureurs in de technologisch meest geavanceerde en snelste auto’s.

Mede door de aanwezigheid van een heel raceweekend met allerlei onderdelen maakt het een super interessante en leuke sport om op te wedden.


Raceweekenden: Training, Kwalificatie, Grand-Prix

De F1 competitie bestaat uit verschillende grand-prix’s die van maart tot december. Deze GP’s zijn op zondag het eindonderdeel van een heel raceweekend. Deze raceweekenden beginnen met vrije trainingen, vervolgt met een kwalificatie en eindigt dus in de race waar de punten verdiend worden. De rijder wie aan het eind van het seizoen de meeste punten heeft verzameld door de resultaten van de GP’s, wint het F1 kampioenschap.

Maar op welke onderdelen zou je weddenschappen kunnen afsluiten? We zetten ze voor je op een rijtje!

De verschillende soorten bets in F1

De verschillende soorten bets in de Formule 1 zijn gebaseerd op de verschillende onderdelen van het GP weekend, en het hele F1 seizoen. Dit zijn de volgende onderdelen:

  • Directe race weddenschappen
  • Kwalificatie van Formule 1
  • Kampioen rijder in de Formule 1
  • Kampioen team in de Formule 1
  • Live weddenschappen

Directe race weddenschappen op F1

Voor de race zelf zijn er verschillende bets en opties te kiezen bij de bookmakers. De meest populaire zijn racewinnaar, pole position, snelste ronde, podium plaatsing en safety car. De winnaar van de race in de Formule 1 wordt bepaald door te kijken welke coureur alle rondes van de race uitrijd en in de snelste tijd de finishlijn passeert.

Voorbeeld: Max Verstappen wint de GP van Australië, of: Lewis Hamilton voor snelste race ronde GP Australië.

Kwalificatie F1 weddenschappen

De strijd om de pole position wordt zaterdagmiddag voor de racedag beslist. In het evenement van éen uur, moeten de coureurs hun beste rondetijd neerzetten om aan eliminatie te ontsnappen.

De F1-kwalificatieregels geven aan dat de coureur die kwalificatiesessie 3 (Q3) met de snelste tijd voltooit nadat alle ronden zijn voltooid en de periode van 12 minuten voorbij is, de pole position krijgt toegewezen, wat betekent dat ze de race op de eerste plaats op de grid zullen starten. Op bepaalde tracks is deze positie een heel groot voordeel met kans op de eindoverwinning.

Invloeden zoals het type circuit en hoe goed een auto presteert op een bepaald circuit, zijn ook componenten waarmee rekening moet worden gehouden. Factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn auto’s met de beste rijeigenschappen of prestaties tijdens rechte stukken, die kunnen bepalen welke coureur de snelste rondetijd haalt.

Je zou wedden op kwalificatieraces kunnen zien als een introductie of als warming-up voor de race zelf. Kwalificatietijden zijn iets waar alle mensen die regelmatig op F1 wedden, rekening mee houden met hun weddenschap voor de race zelf.

Kampioen rijder van de Formule 1

Een gokker kan wedden op welke coureur het rijders-kampioenschap van 2021 wint. Zoals eerder vermeld, wordt dit toegekend aan de coureur die in de loop van het jaar het meeste aantal punten voor race-finishes verzamelt. Als er een weddenschap op de juiste coureur wordt geplaatst, is de weddenschap gewonnen.

Als jij bijvoorbeeld hebt gekozen voor Lewis Hamilton als kampioen rijder van de F1 van 2021, heb je de bet gewonnen. Voor 2021 kies je natuurlijk voor Max. Vaak is het wel zo dat je na het begin van het seizoen niet meer kan inzetten op de winnaar van de F1.

Kampioen team van de Formule 1

Ook kun je wedden op het team wat de Formule 1 wint. Er zijn namelijk twee verschillende kampioenschappen, het rijders en teams-kampioenschap. Bij het teamkampioenschap worden de punten verdeeld tussen de constructeurs, en gaat het dus meer om de techniek dan om de rijders zelf.

Bij een spannend seizoen kan het dus zijn dat in het rijders-kampioenschap Max Verstappen van Red Bull wint, terwijl Mercedes meer punten met het team heeft binnengehaald door het hele seizoen heen. Dan wint Mercedes het rijders-kampioenschap.

Live weddenschappen in de Formule 1

Met andere sporten zoals tennis, voetbal of basketbal kun je ver komen door vorm te bestuderen en een universele benadering van je weddenschappen aan te nemen.

Het verschil met weddenschappen tijdens het spel op F1 is dat je je oordeel over een race voortdurend opnieuw beoordeelt, soms in situaties met een complexe dynamiek. Daarom is het onnodig te zeggen dat je altijd moet proberen om een stap voor te zijn bij live wedden op Formule 1.

Tips om live te wedden op de Formule 1

Tactische voordelen kunnen optreden wanneer een coureur zijn pitstop maakt, wat hij minstens één keer tijdens een race moet doen om zijn banden te verwisselen. Inschatten wanneer dit kan gebeuren, is een geweldige methode om jezelf een voorsprong te geven tijdens het gokken op F1.

Gebruik de kennis van commentatoren en de coureur radio’s

Commentatoren zijn een uiterst waardevolle informatiebron wanneer u naar F1 kijkt. Deze mensen zijn absolute experts in het veld en luisteren naar hen is een handige manier om de timing tijdens de race te volgen. Als je wilt zien wanneer een bepaalde coureur een pitstop gaat maken, kun je naar deze informatie luisteren die afkomstig is van de radio’s van de coureurs.

Waar kun je wedden op de F1 

Een handig rating overzicht bookmakers Nederland voor online wedden op sport. Deze f1 wedden sites zijn open voor Nederlanders om te gokken op Formule 1. Bekijk welke bookie of wedkantoor de beste odds biedt voor jouw sportweddenschappen.

Ook handig om te weten als je wilt f1 wedden, of gokken op wedstrijden in andere sporten, is welke bookmaker bonussen worden aangeboden waarmee je een extra voordeel krijgt om de kans op winst uit je weddenschappen te vergroten.

Related Posts

Update na speelronde 8 – matchfixing door de overheid

Update na speelronde 8 – matchfixing door de overheid

Ook in Groot-Brittannië veranderingen in de gokwet

Ook in Groot-Brittannië veranderingen in de gokwet

De prijzenpot van het WK 2022 in Qatar

De prijzenpot van het WK 2022 in Qatar

Wedden & iDeal: Overzicht Van Bookmakers Met iDeal Betaling

Wedden & iDeal: Overzicht Van Bookmakers Met iDeal Betaling