Home » Blog » UFC268 : KAMARU USMAN VS. COLBY COVINGTON 2 VOORUITBLIK



UFC268 : KAMARU USMAN VS. COLBY COVINGTON 2 VOORUITBLIK





Zaterdag 6 november staan twee van de grootste rivalen in de UFC weer tegen over elkaar. UFC268 staat dan op het programma waarin het main event is de titelstrijd in het weltergewicht tussen Kamaru Usman en Colby Covington.

Kamaru Usman de defending titelhouder neemt het in UFC268 op tegen een oude bekende te weten Colby Covington.

In 2012 begon Usman's pad naar grootsheid hij vergaarde een 5-1 record met vijf knock-outs voordat de UFC snel zijn diensten kreeg door hem uit te nodigen voor hun Ultimate Fighter reality-competitie. Usman domineerde The Ultimate Fighter Seizoen 21, verzamelde een salaris van $ 500.000 en een UFC-contract. Sinds zijn promotiedebuut, 13 gevechten verder, is hij ongeslagen gebleven terwijl hij tijdens zijn fenomenale run amper een ronde verloor.

De weltergewichtdivisie van de UFC heeft niet zo'n dominante kampioen gehad sinds het George Saint Pierre-tijdperk, en de huidige kampioen is niet ver verwijderd van het overtreffen van de prestaties van vele UFC-legendes van vroeger en nu. 

Twee jaar en nog eens drie titelverdedigingen later zijn de opties voor Kamaru Usman om nieuwe tegenstanders te vinden wat beperkter geworden en is de rematch die UFC-fans willen dan ook eindelijk geboekt.

Het is meer dan een jaar geleden sinds Covington's vorige gevecht, waar hij Tyron Woodley in de vijfde ronde versloeg. De kampioen heeft echter twee keer met succes Jorge Masvidal en Gilbert Burns verslagen, die beide op knock-out eindigden.

Het gebrek aan octagon ervaring zou Covington zeker tegen kunnen werken. Toch is het een MMA-gevecht dat geweldige PPV-nummers oplevert en tegelijkertijd een evenement produceert dat New Yorkers niet zullen kunnen vergeten.

Persoonlijk is het moeilijk om de dominantie van Kamaru Usman en zijn aanhoudende succes als 's werelds meest dominante P4P-weltergewicht te negeren; Echter, als iemand in de 175lb-divisie een verrassende overwinning kan behalen, dan zou het de slechterik van MMA Colby Covington zijn.

Wil je meer informatie over het wedden op UFC kijk dan hier.

Related Posts

Ksa pakt weer organisatoren illegale bingo en loterij aan

Ksa pakt weer organisatoren illegale bingo en loterij aan

VOETBALNIEUWS: REAL MADRID DOET LAAT BOD VAN €160M OP PSG’S KYLIAN MBAPPE VOOR ZOMERTRANSFER

VOETBALNIEUWS: REAL MADRID DOET LAAT BOD VAN €160M OP PSG’S KYLIAN MBAPPE VOOR ZOMERTRANSFER

De sportweek met Harrie (deel 16)

De sportweek met Harrie (deel 16)

Las Vegas komt weer tot leven met een recordwinst bij gokken

Las Vegas komt weer tot leven met een recordwinst bij gokken