Home » Blog » TOTO of andere online bookmaker voor sportweddenschappen



TOTO of andere online bookmaker voor sportweddenschappen





In Nederland staat de TOTO synoniem voor het wedden op voetbal. Even een lijstje bij de sigarenboer invullen. Voor Nederlanders was er van oudsher weinig te kiezen wanneer je een gokje op je favoriete team wilde wagen. Bekijk bijvoorbeeld onze TOTO voorspellingen.

De overheid had een monopolie en alleen het mannetje in de voetbal kantine was het illegale alternatief.

Voordelen van wedden bij de TOTO

Het geeft natuurlijk een vertrouwd gevoel om bij een door de overheid geregeld bedrijf te gokken en het is natuurlijk erg handig dat wanneer je een weddenschap wint dat ze automatisch je winstbelasting in houden maar meer voordelen dan deze twee punten kan ik je niet noemen.

Nadelen van wedden bij de TOTO

De slechte odds, het ontbreken van een welkomst bonus, het matige aanbod, dit is in feite het vernietigende algemene oordeel over de TOTO.

Net als bij de meeste monopolies leidde het er ook bij de TOTO toe dat ze lui en weinig inventief kon zijn. Wij als consument hadden tenslotte niks te willen. De TOTO biedt aan en de Nederlandse gokker heeft geen andere keus. Toch? Nou inmiddels is er een hoop veranderd!

Alternatieven voor Nederlanders om te gokken op sport

Zijn er andere mogelijkheden voor de Nederlander om te gokken op voetbal en andere sporten zoals darts en tennis?

De Nederlandse kansspelautoriteit had het er altijd maar makkelijk mee. 1 aanbieder. Onervaren niet wetende gebruikers, kind kon de was doen. Maar met de intrede van online bookmakers zijn er een hoop Cowboy bedrijven op de markt verschenen welke zeker niet allemaal de gebruiker even eerlijk behandelen.

Dit leidde natuurlijk tot onwenselijke situaties en het groeide de Nederlandse autoriteit duidelijk boven het hoofd!

Bookmakers met een Malta licentie

Gelukkig heeft de Europese Unie ingegrepen en staan zij inmiddels de Nederlandse gok consumenten bij. Officieel mogen de buitenlandse bedrijven van de Nederlandse staat hun diensten nog niet aanbieden maar de Europese commissie heeft de Staat inmiddels meerdere keren dwingend verteld de markt te openen.

Dit leidde ertoe dat er feitelijk inmiddels een groot aantal Europese aanbieders is die ook klanten uit Nederland accepteren.

Deze bookmakers zijn vaak op Malta geregistreerd. Het toezicht vanuit het eiland in de Middellandse Zee is zeker geen nadeel is. De EU lidstaat heeft een kansspelautoriteit die bekend staat om zijn uitstekende handhaving ter bescherming van de klanten van bookmakers. Ze hebben ook het voordeel dat ze door de jarenlange ervaring alle grappen en grollen van de bookies wel kennen.

Voordelen van het wedden bij buitenlandse bookmakers

Met de genoemde lijst van voor- en nadelen van de TOTO gebruiken komt natuurlijk ook meteen de vraag of dit niet beter kan.

Ja dat kan zeker! Het toegenomen aanbod heeft tot gevolg gehad dat er een hoop concurrentie is tussen deze aanbieders en concurrentie is goed!

Er zijn inmiddels een hoop bookmakers die onder gerespecteerde regelgevers paraplu van bijvoorbeeld Malta en het Verenigd Koninkrijk een groter aanbod combineren met veel hogere odds dan die de TOTO hanteren. Zij bieden ook mooie bookmaker bonussen aan voor de nieuwe en bestaande klanten.

Het is er een stuk beter op geworden voor de gokkers uit de Lage Landen.

Related Posts

Nederland topgroeier in de iGaming

Nederland topgroeier in de iGaming

Barnie z’n Baco verkocht?

Barnie z’n Baco verkocht?

De sportweek met Harrie (deel 6)

De sportweek met Harrie (deel 6)

Gokken op Tennis

Gokken op Tennis