Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 4)De sportweek met Harrie (deel 4)

Een bewogen week vol met emotie en teleurstelling op vele fronten. Dat is de karakteristiek van de afgelopen week. Harrie, onze sport-junk, heeft weer verschillende hoogte- en dieptepunten op een rijtje gezet.

Ajax asociaal slecht en ontslaat Schreuder

In Rotterdam, Eindhoven en Alkmaar zullen ze er geen traan om gelaten hebben. Het pijnlijke gelijkspel in eigen huis tegen Volendam (1-1) kostte de Amsterdammers niet alleen dure punten in de Eredivisie, het was ook gelijk ‘basta’ voor trainer Schreuder.

Met Spaanse taferelen op de tribunes, waar de witte zakdoekjes al na vijf minuten tevoorschijn kwamen. Het signaal van supporters dat het genoeg is geweest. Ajax wist zeven keer op rij niet te winnen, genoeg reden voor het bestuur om Schreuder te ontslaan.

John Heitinga staat nu, waarschijnlijk tijdelijk, voor de groep en gelukkig wist de formatie uit Amsterdam nu wel weer eens te winnen. Uit tegen Excelsior werd het 1-4. Komende week wacht er een uitduel tegen SC Cambuur.

Deceptie voor hockeyers

Het is de Nederlandse mannen niet gelukt om de WK-finale te halen. In het Indiase Bhubaneswar verloor de ploeg van bondscoach Jeroen Delmee via shoot-outs van België. Na reguliere speeltijd stond er 2-2 op het scorebord, bij het hockey betekent dat het nemen van shoot-outs.

Oranje heeft daardoor geen revanche kunnen nemen voor de verloren WK-finale van 2018 tegen België. Toen veroverden de Belgen ook via de shoot-outserie de wereldtitel ten koste van Nederland.

Veel tijd voor teleurstelling was er niet. De Nederlandse hockeyers moesten zich weer opladen om voor plek drie te gaan tegen de ‘Kookaburra’s’. Brons werd gelukkig een prooi voor Oranje door met 3-1 te winnen van Australië. WK-goud ging naar Duitsland dat verrassend België wist te verslaan.

Teleurstelling voor Nederlandse darters

Het leek allemaal lekker te gaan voor de Nederlandse topdarters tijdens de masters in Milton Keynes, Engeland. Niets bleek minder waar. De drie darters uit ons land die in de kwartfinale stonden werden er even zo makkelijk uit geknikkerd.

Nanny Noppert moest het afleggen tegen de eerst geplaatste Michael Smith (10-5). Vervolgens kon Dirk van Duijvenbode het niet waarmaken tegen Chris Dobey (10-5). Als laatste kon Michael van Gerven ook de koffers pakken. Hij verloor van Rob Cross met 10-7.

De finale werd een Engels onderonsje tussen Chris Dobey en Rob Cross. Eerstgenoemde en nummer 21 op de wereldranglijst darten wist de partij naar zich toe te trekken (11-7). Hij won daarmee voor het eerst een Master-toernooi.

Djokovic wint (overtuigend) de Australian Open

Voor veel Nederlandse sporters geen lekkere week. Het omgekeerde geldt voor Novak Djokovic. De Serviër won voor de tiende keer de Australian Open in Melbourne. In de finale moest de Griek Stefanos Tsitsipas zijn meerdere erkennen (6-3, 7-6 en 7-6).

Totaal geen schande, want op Djokovic lijkt geen maat te bestaan op dit moment. Tijdens dit toernooi wist hij in totaal slechts één set af te staan. Van de laatste 40 partijen verloor hij er maar twee. Door deze overwinning is niet alleen de 22e grandslamtitel binnen, ook is hij de nieuwe nummer 1 van de wereld. De volgende uitdaging in het tennis zal Rolland Garros zijn, de tweede grand slam van het jaar in Parijs.

Related Posts

Formule 1 Zandvoort 2021 – voorbeschouwing

Formule 1 Zandvoort 2021 – voorbeschouwing

Veelgestelde vragen over online sportwedden

Veelgestelde vragen over online sportwedden

Wat is het effect van online gokken op de professionele sporten?

Wat is het effect van online gokken op de professionele sporten?

Vroege uitbetaling voorbeelden van week 44

Vroege uitbetaling voorbeelden van week 44