Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 3)De sportweek met Harrie (deel 3)

Het was me het sportweekendje wel weer. Deze week met een mix van hoogte- en dieptepunten. Sportbeest Harrie heeft weer belangrijke sportgebeurtenissen op een rijtje gezet.

Klassieker blijft onbeslist

Op onze redactie hebben we een gezonde spanning van ons af weten te bijten. Met een ‘hand in hand’ supporter en een ‘dappere strijder’ fan hebben ze beide de wedstrijd voor de zekerheid op een andere plek bekeken. Het werd een matig duel in de 17e speelronde van de Eredivisie.

Helaas voor de mensen met een Rotterdams hart werd het een gelijkspel (1-1). Daar had meer ingezeten, sterker nog: Het was de uitgelezen kans om de club uit Amsterdam weer eens te kleineren. Daar leek het in de eerste helft ook op, door de rust in te gaan met een 1-0 voorsprong.

De bekritiseerde coach Schreuder van Ajax besloot in de tweede helft het strijdplan aan te passen met diverse wissels. Dat bleek een goede keuze want na 70 minuten stond de 1-1 op het scorebord. Beide teams kregen nog de nodige kansen om voor de volle winst te gaan, maar het duel leverde geen doelpunten meer op.

Er vielen Harrie een paar zaken op bij het zien van de wedstrijd. Ten eerste, wat was die Berghuis slecht vandaag. Ten tweede, wanneer dit de topclubs van ons land zijn, dan worden het sombere dagen in het Europees voetbal.

Kraker in Engeland gewonnen door Arsenal

In Engeland krijgen we wekelijks wel een topper voorgeschoteld. Dit weekend was het de beurt aan Arsenal tegen Manchester United. De ploeg uit Manchester, onder leiding van Erik Ten Hag, doet het uitstekend de laatste paar weken in de Premier League.

Op bezoek bij de Gunners uit Londen kwam Man. U. op voorsprong. Arsenal was wakker geworden en kwam in een echt Engels duel met 2-1 op voorsprong. Manchester toonde veerkracht en zomaar stond het 2-2. In de slotminuten werd de zege toch nog beslecht door Arsenal (3-2). Daarmee staat Arsenal soliede aan kop in de Engelse competitie.

Juventus hard gestraft

De Italiaanse voetbalbond heeft keihard opgetreden tegen Juventus. De Turijnse club, momenteel derde in de Serie A, heeft 15 punten in mindering gekregen. Het is niet de eerste keer dat Juventus zwaar wordt gestraft. 

De club werd jaren geleden teruggezet naar de Serie B en de landstitels van 2005 en 2006 raakte de club kwijt. Destijds zou ‘Juve’ hebben geprobeerd om scheidsrechters te beïnvloeden.

Deze keer wordt Juventus hard gestraft vanwege gesjoemel met de transferwaarden van spelers. Niet alleen de club is beboet, maar ook enkele bestuursleden hebben schorsingen ontvangen.

Door deze aftrek van punten zal Juventus ergens in de middenmoot terecht gaan komen. Europees voetbal staat dan ook op de tocht voor deze Italiaanse topclub.

Tour Down Under

De eerste van de 35 UCI World Tour-koersen in 2023 is gereden. In Australië was het Jay Vine die voor eigen publiek de oranje trui kreeg omgehangen na de laatste etappe.

In deze korte ronde van een week draait het vaak om seconden. Deze keer was dat niet anders. Jay Vine moest in de laatste etappe (veelal bergop) Simon Yates en Ben O’Connor bijblijven om de winst in het klassement te verzekeren. 

Beide concurrenten probeerden het nog wel tijdens de beklimming van Mount Lofty. Vine hield echter stand en is de eerste winnaar van de Tour Down Under in sinds 2020. De afgelopen twee jaar kon dit wielerevenement niet doorgaan wegens Covid.                                    

Tennis en Handbal

Tallon Griekspoor heeft tijdens de Australian Open niet voor een verrassing kunnen zorgen in de derde ronde. De tegenstander en als derde geplaatste speler Stefanos Tsitsipas uit Griekenland bleek een maatje te groot. De setstanden waren 2-6, 6-7 en 3-6.

Griekspoor verwoordde het zelf als: Ik probeerde van mezelf uit te gaan, maar dat was lastig op zo’n grote baan. De baan was vijf keer zo traag als de buitenbanen. Het duurde lang voordat ik gewend was. Het was niet slecht, maar het verschil was te groot.

Tijdens het WK handbal kunnen onze landgenoten met opgeheven hoofd naar huis. Een stunt tegen wereldtopper Duitsland zat er helaas niet in. Nederland miste te veel kansen. Dat moet je tegen Duitsers niet doen, ongeacht de sport.

De handbalmannen hielden nog kranig stand tot 10-10, maar iedere keer dat Nederland even van zich af beet, waren het de Duitsers die genadig hard terugsloegen. Uiteindelijk was de eindstand 33-26 voor de Duitse formatie.

NFL-kwartfinales

In het American football zijn inmiddels de kwartfinales gespeeld. In de twee conferences (NFC en AFC) werden de Divisional play-off wedstrijden afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Kansas City Chiefs – Jacksonville Jaguars: 27-20

Philadelphia Eagles – New York Giants: 38-7

Buffalo Bills – Cincinnati Bengals: 10-27

San Francisco 49ers – Dallas Cowboys: 19-12

De grootste NFL play-offs favorieten zitten nog in de strijd om een finale plekje in de Superbowl. 

Related Posts

De sportweek met Harrie (deel 27)

De sportweek met Harrie (deel 27)

Vooruitblik voetbal weekend 11 september

Vooruitblik voetbal weekend 11 september

Wedden op Formule 1 races: De koning klasse van de autosport

Wedden op Formule 1 races: De koning klasse van de autosport

Belangrijkste termen in wereld van sportweddenschappen

Belangrijkste termen in wereld van sportweddenschappen