Home » Blog » Ook in Groot-Brittannië veranderingen in de gokwetOok in Groot-Brittannië veranderingen in de gokwet

Ook in Groot-Brittannië veranderingen in de gokwet.

  • Verbod op komst voor VIP-weddenschappen: afschaffing van sponsoring van sportshirts en bonussen voor grote verliezers maken deel uit van plannen voor een ingrijpende wijziging van de gokwetten
  • Officiële aanbeveling verbiedt 'VIP'-schema's, die contante bonussen uitdelen aan verliezers
  • De inzet op online gokspellen wordt verlaagd naar £ 2 per lijn met speelautomaten.
  • Ook ‘Binge-gokken’ wordt aangepakt met nieuwe tijdslimieten om wedden betaalbaar te houden.

De meeste consumenten zullen inmiddels wel over de aanstaande veranderingen in de Nederlandse gokwet gelezen hebben, wat daardoor misschien wat ondergesneeuwd geraakt is zijn de veranderingen die aan de andere kant van de Noordzee doorgevoerd gaan worden.

De nieuwe ombudsman voor gokconsumenten en een verbod op het sponsoren van sportshirts zullen door de ministers worden gesteund als onderdeel van een ingrijpende wijziging van de gokwetten.

Een officiële herziening zal ook 'VIP'-schema's verbieden, die volgens bronnen contante bonussen en beloningen uitdelen aan grote verliezers.

Bovendien zullen de inzetten op online gokspellen worden verlaagd tot £ 2, wat in lijn is met de speelautomaten bij de bookmakers met fysieke aanwezigheid in de winkelstraten.

Er zijn ongeveer 400.000 gokverslaafden in het VK, waaronder 55.000 kinderen, terwijl meer dan twee miljoen mensen risico lopen.

Cultuursecretaris Oliver Dowden veroordeelde hoe smartphones de gokkers in staat stellen om 24/7 een 'gokwinkel op zak' te hebben.

Bronnen onthulden de gebieden waar er brede overeenstemming is over de te nemen maatregelen. Een zei: ‘Shirtsponsoring is zo goed als vastgespijkerd, dit gaat verboden worden’

Een andere bron voegde hieraan toe: 'Er lijkt vrij veel overeenstemming te bestaan over een ombudsman en verhaal voor consumenten.'

Ze voegden eraan toe dat het 'zeer waarschijnlijk' was dat online inzetten in overeenstemming worden gebracht met die voor FOBT's.

Een vooraanstaande bron zei dat een regelrecht verbod op 'VIP'-schema's ministeriële steun had gekregen.

Related Posts

Barnie z’n Baco verkocht?

Barnie z’n Baco verkocht?

De sportweek met Harrie (deel 3)

De sportweek met Harrie (deel 3)

Tips & trucs om een geschikte bookmaker te vinden en je eerste weddenschap te plaatsen

Tips & trucs om een geschikte bookmaker te vinden en je eerste weddenschap te plaatsen

Niet meer gokken bij Unibet na 1 oktober

Niet meer gokken bij Unibet na 1 oktober