Home » Blog » Nieuw opkomend Nederlands talent in tennisNieuw opkomend Nederlands talent in tennis

Nederland heeft door de jaren heen verschillende tennissers voortgebracht met Richard Krajicek als bekendste, gezien hij in 1996 Wimbledon in het enkelspel wist te winnen. Daarmee is hij de enige Nederlander ooit die een grandslamtoernooi wist te winnen. Maar er zijn meer tennissers en tennissters die ver zijn gekomen op mondiale toernooien, de laatste hoogvlieger is Tallon Griekspoor.

Tallon Griekspoor werd op 2 juli 1996 geboren te Haarlem en hij speelt sinds 2015 op het hoogste niveau. Het is echter niet de eerste Griekspoor op hoog niveau, zo gingen zijn twee oudere broers hem voor. Met zijn nog jonge leeftijd heeft hij inmiddels echter veel bereikt, zo klom hij in 2022 op naar de 44ste positie op de wereldranglijst alwaar hij momenteel op de 63ste plek staat. Desalniettemin zal zijn naam ondanks eerdere goede prestaties nu vooral naar boven komen als winnaar van een ATP-titel.

Wereldfaam met zijn laatste overwinning

Tallon Griekspoor speelde op 7 januari op het ATP Pune toernooi te India in de finale tegen de Fransman Benjamin Bonzi, die op de 48ste plaats staat. Griekspoor wist deze finale te winnen, hoewel hij eerst tegen een achterstand aankeek. De uiteindelijke uitslag was: 4-6, 7-5 en 6-3. Met deze overwinning heeft Griekspoor zijn eerste ATP-titel weten te veroveren. Daarmee staat de Nederlander nu officieel op de kaart.

Vanzelfsprekend is zijn overwinning niet onopgemerkt voorbij gegaan. Met zijn huidige notering in de top-100 ziet het er naar uit dat zijn carrière pas net goed op gang is gekomen. Sterker nog, voordat hij de finale van het ATP-toernooi in Pune speelde was zijn ranking 95ste, tegenover 60ste van Bonzi. Zo zie je maar wat voor sprong hij heeft genomen op de wereldranglijst na zijn titel.

Veel wedstrijden

Dat Tallon Griekspoor zich in de kijker heeft geslagen mag wel duidelijk zijn en er staan nog veel wedstrijden en toernooien op het programma, waar de Nederlander ongetwijfeld aan mee zal doen. Dit maakt dat de Nederlandse tennisliefhebber weer iemand heeft om goed voor te gaan zitten. Dat brengt ons ook bij het volgende: nieuwe bookmakers om in te zetten op tenniswedstrijden.

Met een aanwas van nieuwe bookmakers in Nederland kan er steeds meer gewed worden op allerlei sporten. Vanzelfsprekend valt tennis hier ook onder, dat bij de meeste bookies ruimschoots is voorzien van alle wedstrijden en toernooien. Hierbij krijg je de optie om te wedden op de wedstrijden, tennissers, specifieke situaties en nog veel meer.

Liefhebber van tennis en draag je Tallon Griekspoor een warm hart toe? Dan kan het lonen om een wedje te leggen, maar let hierbij wel altijd op de odds. Hoewel Griekspoor een uitstekende tennisser is, zijn er genoeg tennissers die hoger genoteerd staan. Dit kan invloed hebben op de odds, maar niks is uitgesloten. Dat bewijst de finale tegen Bonzi wel, die statistisch gezien een betere staat van dienst heeft dan Griekspoor, maar toch tweede werd.

Live tenniswedstrijden volgen

Bij de meeste bookmakers is het ook steeds meer gebruikelijk om live tenniswedstrijden te kunnen volgen. Bij het inzetten op een wedstrijd kun je bij een select aantal partijen live meekijken in het sportsbook. Hierdoor heb je alles op één centrale plek, waarbij je direct op de actuele situatie in kan haken met een weddenschap. Loopt het toch anders dan geanticipeerd? Dan kun je jouw wedgedrag aanpassen op de situatie, waardoor live wedden steeds spannender wordt.

Meer van de klassieke vorm van inzetten op tennis? Dit ontbreekt uiteraard ook niet. Je kunt ook pre-match inzetten en veelal heb je daarbij nog veel meer mogelijkheden. Je sluit dan voorafgaand aan een wedstrijd je weddenschap af en het is wachten tot het duel is gespeeld om eventuele winst te innen. Het is een wat passievere vorm van meespelen, maar daarom niet minder leuk.

Volg de ATP-tour

Zodra je mee gaat spelen adviseren we je wel om de spelers en het toernooi goed te volgen. Speel je bijvoorbeeld enkel mee met de ATP Tour, dan is het verstandig om je voor elke wedstrijd goed in te lezen. De gemoedstoestand en fysieke staat van een tennisser is cruciaal voor de komende wedstrijd, want het resultaat is daar sterk van afhankelijk.

Door je goed in te lezen op de actuele situatie ben je meer op de hoogte van hoe een wedstrijd in potentie zou kunnen verlopen. Hierdoor kan je een betere inschatting maken van je winkansen. Daarbij adviseren we je ook dat Tallon Griekspoor volgen uiteraard de moeite waard is, maar dat je je niet blind moet staren op hem ofwel jouw favoriet. Wees wel realistisch. Hoe dan ook, je tenniservaring zal hierdoor in ieder geval nóg spannender worden!

Related Posts

De prijzenpot van het WK 2022 in Qatar

De prijzenpot van het WK 2022 in Qatar

De sportweek met Harrie (deel 23)

De sportweek met Harrie (deel 23)

Ksa pakt weer organisatoren illegale bingo en loterij aan

Ksa pakt weer organisatoren illegale bingo en loterij aan

Lotto moet 10.000 euro betalen

Lotto moet 10.000 euro betalen