Home » Blog » Dit moet je als beginner weten over wedden op sportDit moet je als beginner weten over wedden op sport

Over de hele wereld is sport wedden populair. Ook hier in Nederland. Het wedden op sportwedstrijden is spannend en kan je flink wat geld opleveren. Dankzij het internet zijn er vandaag de dag ongekend veel mogelijkheden. Je bent niet meer afhankelijk van de toch wel beperkte Toto. Bij een van de vele online bookmakers kun je geld inzetten op alle soorten sporten, zoals voetbal, tennis, basketbal en schaatsen. Om het nog spannender te maken, kun je bij veel bookies ook live tijdens de wedstrijd weddenschappen afsluiten.

Voor de beginner die net start met wedden op sport hebben we de belangrijkste aspecten van het sportwedden op een rijtje gezet.

Op welke sporten kan ik wedden?

Je zou best kunnen zeggen dat je op alle sporten kunt wedden. Het sportwedden is inmiddels zo populair geworden dat het aanbod ongekend breed is. Op het gebied van voetbal kun je wedden op alle belangrijke competitiewedstrijden zoals de Eredivisie, KNVB Beker, UEFA Cup, Premier League, Bundesliga, La Liga en bijvoorbeeld de Serie A. Ook kun je bij de meeste bookmakers wedden op de tennis Grand Slams en ATP toernooien. Andere populaire sporten zijn hockey, basketbal, hondenraces, boxen, handbal en darten. Daarnaast kun je ook inzetten op virtuele sport competities en e-sports zoals League of Legends en Dota 2.

De belangrijkste soorten sportweddenschappen

Er zijn best een groot aantal verschillende soorten sportweddenschappen. Online bookmakers worden steeds innovatiever. De verschillende soorten sportweddenschappen voor een bepaalde wedstrijd worden ‘markten’ genoemd. Afhankelijk van de sport en het type wedstrijd zijn er verschillende markten waar je op in kunt zetten. Dit zijn de belangrijkste:

  • 1×2 weddenschap – dit is de meest gangbare weddenschap waarbij jij geld inzet op het winnende team. Je hebt één mogelijkheid om te winnen en twee mogelijkheden om de weddenschap te verliezen, namelijk als jouw gekozen team verliest of gelijkspeelt.
  • Correct score weddenschap – bij deze sportweddenschap zet je geld in op een specifieke einduitslag van de wedstrijd. Dit kan voor het einde van de wedstrijd zijn, maar ook bijvoorbeeld de stand bij rust.
  • Under/over weddenschap – met deze weddenschap gok je dat er minder of meer doelpunten worden gescoord dan een bepaalde waarde, een veel voorkomende keuze is over of under 2.5 goals.
  • Handicap weddenschap – met een handicap weddenschap kun je de uitslag manipuleren door een van de twee teams een voordeel te geven, de zogenaamde handicap.

Hoe zit het met de quotes?

De quote is het getal dat aangeeft hoeveel je kunt winnen als je de bepaalde weddenschap wint. Er zijn drie soorten quotes in de omloop, de Britse, Europese en Amerikaanse. De Britse quotes worden in fracties weergegeven, 5/1 of 3/2 bijvoorbeeld. De Amerikanen gebruiken hele getallen met een + en een – teken. Nederlanders zullen voornamelijk de Europese quotes tegenkomen bij de online bookmakers. De winkans wordt in decimalen weergegeven, 1.95 of 2.35 bijvoorbeeld. Stel je zet € 10 in op een 2.75 quote, dan ontvang je bij winst 2.75 x € 10 = € 27,50. Als je de inleg er vanaf trekt, kom je uit op een winst van € 17,50.

Related Posts

Vroege uitbetaling voorbeelden van week 46

Vroege uitbetaling voorbeelden van week 46

De sportweek met Harrie (deel 12)

De sportweek met Harrie (deel 12)

De beste gokkasten met sport als thema 2024

De beste gokkasten met sport als thema 2024

Vroege uitbetaling voorbeelden van week 44

Vroege uitbetaling voorbeelden van week 44