Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 5)



De sportweek met Harrie (deel 5)





Harrie, sportgoeroe en voetbalmakelaar in spe, heeft de afgelopen dagen heel, heel veel voetbal gezien. In deze week een rondje langs de (internationale) velden, want de Europese clubcompetities gaan volgende week weer hervat worden. Harrie heeft ook nog wat lovende woorden over het Nederlandse veldrijden.

Eredivisie

In Leeuwarden had Ajax geen kind aan SC Cambuur en won met 0-5. Het lijkt erop dat John Heitinga de boel weer op orde heeft bij de Amsterdammers. De voormalige Ajacied mag dan ook tot het einde van het seizoen aanblijven als hoofdcoach.

Ajax speelt komende zondag thuis tegen RKC Waalwijk. Dit is een voorbereidende wedstrijd, want Union Berlin is de volgende opponent. Ajax wacht namelijk deze Duitse tegenstander in de Europa League tussenronde. De aftrap tegen de huidige nummer twee uit Duitsland is op 17 februari in Amsterdam.

In Rotterdam stond de topper Feyenoord – PSV op het programma. De Rotterdamse formatie maakten een veel betere indruk dan de ploeg uit Eindhoven. Toch was het PSV dat voorkwam. Feyenoord, dit seizoen bijna niet van de wijs te brengen, speelde misschien wel de beste tweede helft van de competitie en wist een 2-0 achterstand toch nog goed te maken. 2-2 was de uitslag.

Feyenoord neemt het komend weekend op tegen SC Heerenveen in een uitwedstrijd. PSV speelt thuis tegen FC Groningen. Voor de Eindhovenaren is dit de generale repetitie voordat Sevilla wacht in de tussenronde van de Europa League. Feyenoord kan even achteruit leunen, ze zijn al geplaatst voor de achtste finales van ditzelfde toernooi.

AZ, de nummer twee van de ranglijst, speelde teleurstellend gelijk tegen FC Volendam. Dat is duur puntenverlies in de strijd voor het kampioenschap. Teleurstelling zal het ook zijn geweest voor iedereen met een FC Twente hart. De tukkers kwamen niet verder dan een 1-1 op bezoek bij FC Groningen.

Met de resultaten van deze speelronde lijkt ontknoping van de Eredivisie spannender dan voorgaande jaren te gaan worden. 

Premier League

Verrassend verlies voor Arsenal en Liverpool. De nummer een van de Premier League ging onderuit tegen laagvlieger Everton (0-1). Liverpool beschaamde zich om uit met 3-0 te verliezen tegen Wolverhampton. De kwakkelende ploeg van manager Jürgen Klopp staat op de tiende plek. Geen goed vooruitzicht, want over twee weken wacht Real Madrid in de Champions League.

Chelsea, ook deelnemer aan de cup met de grote oren, wist weer niet te winnen. Tegen Fulham bleef het thuis dezelfde stand waarmee werd begonnen, 0-0. Manchester United kruipt langzaam weer naar boven en staat door een 2-1 overwinning op Crystal Palace op plek drie. Rivaal en stadsgenoot City verloor (weer) uit tegen de Spurs. Dit lijkt ieder jaar een herhaling te worden.

Bundesliga

Duitse degelijkheid in de top van de Bundesliga. In de Duitse competitie geen verrassingen. Alleen RB Leipzig morste punten met een gelijkspel tegen FC Köln (0-0). Alle andere toppers wisten deze speelronde (overtuigend) te winnen. De huidige stand in de Bundesliga is dan ook nauwelijks veranderd;

1. Bayern München

2. Union Berlin

3. Borussia Dortmund

4. RB Leipzig

5. Frankfurt

La Liga

Real Madrid ziet de kloof met aartsrivaal Barcelona alleen maar groter worden. De Koninklijke uit Madrid verloor uit tegen middenmoter Real Mallorca. Barça had geen kind aan de komende tegenstander van PSV in Europa. Sevilla werd met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Villarreal, de huidige nummer vijf in La Liga, ging ten onder tegen hekkensluiter Elche (3-1). Bij Villarreal is het altijd net niet. De club uit de Castellón provincie in het oosten van Spanje zal het in de Conference League beter moeten doen om dit jaar in de prijzen te vallen.

Wereldkampioenen bij het veldrijden.

Beginnend bij de vrouwen. Een volledig Nederlands podium! De pas twintigjarige Fem van Empel mag zich, na een zeer dominante race, wereldkampioene veldrijden noemen.  Op gepaste afstand werd Puck Pieterse tweede en haar landgenote Lucinda Brand pakte het brons op het parcours in Hoogerheide.

Bij de mannen waren er vooraf twee grote titelkandidaten. Onze eigen Mathieu van der Poel en de zuiderbuur Wout van Aert. Het was na een halve ronde in de achtertuin van Mathieu (Hoogerheide) al duidelijk dat de twee mannen het onderling gingen uitmaken.

Beide renners weten wat winnen is. Van Aert wist al drie keer wereldkampioen veldrijden te worden. In een superspannende finish was hij niet opgewassen tegen de Nederlander. Mathieu van der Poel wist dankzij deze zege voor de vijfde keer wereldkampioen te worden. De allrounder Mathieu van der Poel zullen we ook vast terug gaan zien in de klassiekers en minimaal in een grote ronde (de Tour de France of de Giro d’Italia).

Related Posts

De sportweek met Harrie (deel 14)

De sportweek met Harrie (deel 14)

Dingen waar je rekening mee moet houden bij gebruik van een bonus

Dingen waar je rekening mee moet houden bij gebruik van een bonus

Win geld met het spelen van een Fantasy Football manager game

Win geld met het spelen van een Fantasy Football manager game

Formule 1 kalender weer aangepast

Formule 1 kalender weer aangepast