Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 22)



De sportweek met Harrie (deel 22)





Een lekker divers weekje in de berichtgeving van Harrie. Sporten waar de bal moet rollen en/of stuiteren komen aan bod. Verder natuurlijk de overwinning van Max Verstappen bij de GP van Spanje.

De laatste loodjes

Harrie heeft het dan over betaald voetbal in binnen- en buitenland, waar het einde nu toch in zicht is. Welke Nederlandse club houdt zicht op Europees voetbal en wie kan Manchester City nog stoppen.

Sparta of FC Twente

Het moet voor FC Utrecht ongelofelijk zuur geweest zijn om weer geen Europees voetbal te halen voor het komende seizoen. De eerste play-off serie tegen Sparta werd een horde die net niet genomen kon worden. Na het verlies thuis tegen Sparta wisten de Domstedelingen nog wel te winnen in de uitwedstrijd, maar penalty’s werden door de Spartanen beter benut. Het zijn de Rotterdammers die nog volop meedoen om volgend jaar Europa in te gaan.

Dan moet er wel worden afgerekend met FC Twente. In deze play-off tegen Heerenveen was het nooit echt spannend. De tukkers waren gewoonweg een klasse beter dan de opponent uit het Noorden. Beide wedstrijden werden vrij simpel door Twente gewonnen. De tweestrijd tegen Sparta staat op het programma om te zien wie er volgend jaar voorronde Conference League gaat spelen.

Manchester City wint ook de FA Cup

In een attractieve finale van de FA Cup stonden de twee rivaliserende clubs uit Manchester, Manchester City en Manchester United, tegenover elkaar. Het werd een wedstrijd vol intensiteit en passie, een typische FA Cup finale.

Manchester City, onder leiding van hun succesvolle manager Pep Guardiola, begon sterk en nam al na 12 seconden de leiding (een nieuw record in de finale van de FA Cup historie). City creëerde meer kansen, maar de verdediging van Manchester United hield stand.

In de tweede helft kwam Manchester United terug in de wedstrijd. Vastberaden op zoek naar die belangrijke gelijkmaker, en die kwam er ook! Het werd vanaf dat moment een wedstrijd waar beide teams op jacht gingen naar het winnende doelpunt.

Uiteindelijk was het Manchester City dat in de slotfase van de wedstrijd toesloeg en daarmee de tweede grote prijs van het seizoen pakte na de landstitel. Het feest kan compleet worden wanneer de komende week ook nog de Champions League finale wordt gewonnen.

Roland Garros

Tot nu toe heeft Roland Garros 2023 al enkele opwindende momenten en verrassingen gekend. In het mannenenkelspel heeft Harrie sterke optredens gezien van toonaangevende spelers zoals Novak Djokovic en Carlos Alcaraz. Op een van de twee durft hij wel een gokje te wagen op tennis tijdens dit toernooi.

Bij de vrouwen is er altijd wel een verrassing en deze keer de beurt aan de Russische Mirra Andreeva. Met slechts 16 jaar wist zij indruk te maken om door te stoten naar de derde ronde van het Grand Slam in Parijs. Helaas werd dat het eindstation, want de Amerikaanse Coco Gauff (nummer zes geplaatst) bleek te sterk. Harrie hoopt van harte op de definitieve doorbraak van Mirra. We gaan vast nog veel van haar zien.

Een opmerkelijk voorval tijdens de vrouwendubbelpartij tussen Miyu Kato / Aldila Sutjiadi en Sara Sorribes Tormo / Marie Bouzková. De Japanse Kato sloeg na een verloren punt de bal weg en raakte daarmee een ballenmeisje en barste in tranen uit. Het duo Kato en Sutjiadi kregen hiervoor een waarschuwing.

Volgens de opponenten Tormo en Bouzková was een waarschuwing niet genoeg en tekenden protest aan bij de umpire. Deze besloot op zijn beurt om advies te vragen bij de twee hoofdscheidsrechters. Na beraadt werd besloten het duo te diskwalificeren.

NBA-finale (basketbal)

Basketbal is de sport waar Harrie graag naar kijkt. Dan wel alleen wedstrijden uit de NBA. Helemaal wanneer de play-offs worden afgewerkt en het tijd is voor de NBA-finale, die dit jaar gaat tussen de Denver Nuggets en de Miami Heat.

Het team uit Miami is toch wel de grote verrassing door de Boston Celtics te verslaan in de halve finale. Harrie denkt echter dat de Nuggets een maatje te groot zullen zijn. Op dit moment is de stand 1-1 in de best of seven serie bij het grootste basketbal evenement van het jaar.

Formule 1: GP Spanje

Voorafgaand op de start van de grote prijs van Spanje was menig kenner het al over eens. Max Verstappen zal op pole vertrekken en de eerste plek ook niet meer afstaan. De kenners kregen gelijk, want een wedstrijd voor andere coureurs om de race te winnen was het nooit.

Alleen in de eerste paar ronden was de achterkant van de wagen van Verstappen nog te zien voor de nummer twee. Waarna Max steeds verder voorsprong nam op het hele veld. Uiteindelijk wist Max een voorsprong op te bouwen van meer dan 24 seconden op de nummer twee, Hamilton.

Teamgenoot van Verstappen, Sergio Pérez werd nog knap vierde. De Mexicaan begon de race als 12e en begon op deze plek aan zijn inhaalslag. De vraag rest alleen of er dit seizoen een ander team behalve Red Bull Racing een overwinning gaat pakken, want de renstal van Red Bull lijkt ongenaakbaar in de Formule 1 op dit moment.

Related Posts

Tweede Kamer Werkt Aan Plan Om Verslaving Met Online Gokken Tegen Te Gaan

Tweede Kamer Werkt Aan Plan Om Verslaving Met Online Gokken Tegen Te Gaan

De sportweek met Harrie (deel 15)

De sportweek met Harrie (deel 15)

De sportweek met Harrie (deel 19)

De sportweek met Harrie (deel 19)

De sportweek met Harrie (deel 14)

De sportweek met Harrie (deel 14)