Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 18)De sportweek met Harrie (deel 18)

Harrie lag al vroeg in zijn mandje en heeft wat sport moeten missen. Gelukkig heeft hij voldoende websites kunnen vinden om veel hoogtepunten van de afgelopen week terug te zien. Harrie heeft zeg maar dezelfde inhaalrace gemaakt als Max Verstappen. Naast Formule 1 nieuws ook aandacht voor de NBA-Playoffs, de Giro d’Italia en een vertrouwd rondje langs de velden. Als laatste triest nieuws uit de paardensport.

Max: Masterclass in Miami

Het lijkt soms wel of je er als F1-liefhebber vanuit gaat dat Max Verstappen wel even wint. Niets is minder waar, want tijdens de vorige Grand Prix moest hij genoegen nemen met plek twee. Ook tijdens de net gereden GP van Miami leek het erg lastig te gaan worden door te starten vanaf plek negen op de grid.

Volgens Harrie krijgt Max daar een extra impuls door, want Verstappen reed (met speels gemak) soeverein naar de eerste plek om deze niet meer af te staan. Teamgenoot Sergio Pérez maakte het feestje van Red Bull Racing compleet door als tweede te eindigen. Max boekte hiermee zijn derde overwinning dit seizoen in een race zonder uitvallers en zonder safetycar.

NBA-Playoffs

Het is superspannend bij de playoffs in de NBA. Dat blijkt wel uit de standen van beide halve finales in de Western- en Eastern Conference. In de eerstgenoemde conference hebben de Phoenix Suns zojuist gewonnen tegen de Denver Nuggets. Hiermee trekken zij de stand gelijk naar 2-2. Le Bron James en zijn LA Lakers staan tegen de Golden State Warriors met 2-1 voor. De ploeg van Stephan Curry moet dus een tandje bijzetten om de Lakers weer bij te halen.

In de andere conference (Eastern) gaan de Miami Heat toch wel verrassend aan de leiding tegen de New York Knicks met 2-1. De als achtste geplaatste formatie uit Miami heeft nog twee overwinningen nodig om de Eastern conference finale te halen. De andere twee ploegen in de halve finale zijn de 76ers uit Philadelphia en de Celtics uit Boston. Hier is de stand gelijk, namelijk 2-2.

Giro d’Italia van start gegaan

De eerste grote ronde in de wielersport is begonnen. Afgelopen zaterdag startte de Giro met een tijdrit over ruim 18 kilometer vanuit het slaperige kustplaatsje Fossacesia Marina naar Ortona. De openingsetappe werd gewonnen door onze zuiderbuur Remco Evenepoel. Hij was voor de start al een topfavoriet voor de eindoverwinning en bevestigd door deze overwinning zijn goede vorm.

Door het winnen van de eerste rit begon hij in de roze trui aan de tweede rit. Een vlakke rit van Teramo naar San Salvo over een totale afstand van 201 kilometer. Vooraf bestempeld als een rit voor de sprinters, en dat werd het uiteindelijk ook. De koers werd echter in de laatste kilometers opgeschikt door een massale valpartij, waardoor niet alle favorieten van de dag vooraan zaten.

Een uitgedund peloton kon zich opmaken voor een massaprint waarbij de Italiaan Jonathan Milan de beste benen had. Onze landgenoot Davis Dekker kwam net tekort en gaat de boeken in als de nummer twee van de etappe. Evenepoel kon de valpartij net ontlopen en gaat opnieuw in de leiderstrui aan de derde etappe beginnen.

De Giro d’Italia duurt in totaal drie weken en telt 21 etappes. Hiervan zijn er zeven met een aankomst bergop. Er wachten nog twee tijdritten. In totaal zal er 3.448 kilometer worden gereden in deze koers.

Rondje langs de velden

In de Eredivisie moet Feyenoord nog heel even geduld hebben om het kampioenschap te pakken. Door de winst van PSV uit tegen Sparta (0-1) moet de ploeg van coach Arne Slot nog een weekje wachten om op de Coolsingel onthaald te worden.

In Engeland is de strijd nog helemaal open. Beide kanshebbers op de titel in de Premier League maakten geen fout. Manchester City won enigszins moeizaam thuis van Leeds United met 2-1. Arsenal won uit tegen de verrassende nummer drie Newcastle United met 0-2. City staat een punt voor op de Gunners met nog een wedstrijd tegoed.

In de Duitse Bundesliga is het ook nog niet gedaan. Met nog drie wedstrijden te gaan staat grootmacht Bayern München slechts een punt voor op Borussia Dortmund. Beide clubs wonnen hun wedstrijd en gaan onderling uitmaken wie deze sterke competitie gaat winnen.

In Italië is het Napoli eindelijk gelukt om de titel in de wacht te slepen. Na drie decennia kan de club uit Zuid-Italië zich winner noemen van de Serie A. De titel is nu al binnen met nog vier wedstrijden te spelen. Lazio Roma, Juventus, Inter Milan en AC Milan gaan uitmaken welke drie andere clubs volgend jaar de koker ingaan voor de Champions League.

Drama in de Kentucky Derby

Een van de grootste jaarlijks terugkerende paardenrennen evenementen vond van zaterdag op zondag plaats in Kentucky. De beste paarden en jockeys lijnen zich dan op voor de race van twee kilometer. Met als ondertitel ‘de langste twee minuten in de sport’ was het Javier Castellano met het paard Mage die de race won. De overwinning leverde deze jockey bijna twee miljoen euro op. De winst werd echter overschaduwd met het nieuws dat zeven paarden het leven hebben gelaten door trainingen en andere races van dit evenement. Het gebeurt wel vaker dat een paard ten val komt en een breuk oploopt. Het herstel van een beenbreuk bij een paard gaat samen met heel veel pijn gedurende een lange periode. Dit is de voornaamste reden om een paard in te laten slapen. Dat het nu juist tijdens een van de grootste Derby’s is gebeurd, wordt nog onderzocht.

Related Posts

Eredivisie Kampioen 2020-2021 Odds

Eredivisie Kampioen 2020-2021 Odds

Bonussen bij wedden op sport? Let op de voorwaarden

Bonussen bij wedden op sport? Let op de voorwaarden

Oranje levert wanprestatie

Oranje levert wanprestatie

Max Verstappen Odds Gokken F1 Dutch GP

Max Verstappen Odds Gokken F1 Dutch GP