Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 16)De sportweek met Harrie (deel 16)

Vandaag houdt Harrie het simpel. In de sportweek alleen maar aandacht voor voetbal en basketbal. Met name veel voetbal en het randgebeuren daar omheen. Harrie zou Harrie niet zijn om op zijn eigen manier te beschrijven waarom het weer fout is gegaan op de Nederlandse tribunes de afgelopen speelronde.

We gaan staken!

Lang geleden riep een strijdlustige en bekende Nederlandse vakbondsleider: ‘Als aan onze eisen niet wordt voldaan, dan gaat het hele land plat!’ Dat is een klein bruggetje naar de insteek die de KNVB nu hanteert na recente incidenten, waarbij voorwerpen of vuurwerk op het veld terechtkwamen, direct staken!

Tijdens de wedstrijd NAC – Willen II was dit het geval en dit weekend was het weer bingo bij PSV – Ajax en Groningen tegen NEC. Bij deze laatstgenoemde wedstrijd was het een volle plastic beker met bier die de assistent-scheidsrechter raakte. Volgens de nieuwe regels van de KNVB betekent dat direct de wedstrijd staken en niet meer uitspelen.

Volgens Harrie heeft zich hier het volgende afgespeeld: De beste supporter koopt een biertje, neemt een slokkie en beseft dat het bier dood is. Natuurlijk ontpopt zich een woede die niet te temmen is en de supporter besluit de plastic beker gevuld met gerstenat direct van zich te ontdoen. Dat daar nu net de assistent-scheidsrechter staat, is natuurlijk niet de fout van de supporter. De ontvanger van al dat bier had daar gewoon niet moeten staan.

Je zult vast het cynisme van Harrie snappen. Het voltallige publiek kan naar huis door het gedrag van een ‘Lone ranger’. Jammer is niet eens het juiste woord. Harrie weet eigenlijk het juiste woord niet te vinden. Het woord ‘schandalig’ voldoet ook niet meer. Heb jij de oplossing? Harrie hoort dan graag van je.

Bijna kampioen?

In ons eigen land lijkt niets het kampioenschap van Feyenoord in de weg te staan. Met nog vier wedstrijden te gaan en acht punten voorsprong op nummer twee PSV. Een bijzondere prestatie van succescoach Arne Slot die aan het begin van het seizoen aan een heel nieuw team moest bouwen.

Sommige lezers zullen dan misschien geen Feyenoord-fan zijn, maar laten we eerlijk zijn, er is maar één club die het dit jaar verdiend om kampioen van de Eredivisie te worden en dat is Feyenoord.

In de Ligue 1 lijkt Paris Saint Germain de titel te gaan prolongeren. Met een moeizame winst uit tegen Angers, de hekkensluiter (1-2) blijft het gat met de nummer twee (Olympique Marseille) nog altijd 12 punten. Met nog zes speelronden kan het niet meer fout gaan voor de Parijzenaren.

De Spaanse competitie is ook niet echt spannend meer. Barcelona lijkt de hegemonie van Real doorbroken te hebben. In het weekend werd Atlético Madrid met 1-0 verslagen. De ploeg met Frenkie de Jong in de basis heeft door deze overwinning nog steeds een marge van 11 punten op aartsrivaal Real Madrid. De Madrilenen maken dan misschien geen kans op de titel, maar staan wel in de halve finale van de Champions League, waar een tweeluik met Manchester City wacht.

Napoli is de verrassing in Italië dit seizoen. Fris en leuk voetbal op een zeer hoog niveau. Het team van clubicoon Diego Maradonna won dit weekend de topper uit tegen Juventus met 0-1. De gevierde man was Giacomo Raspadori die in de 86e minuut mocht invallen en in de 90ste minuut de enige goal kon noteren.

Napoli gaat comfortabel aan de leiding in de Serie A met meer liefst 17 punten voorsprong op de nummer twee, Lazio Roma. Er moeten nog zeven wedstrijden worden gespeeld in de hoogste Italiaanse competitie.

In Engeland was het Arsenal dat gedurende de competitie heerste, maar recent flink wat punten heeft laten liggen. Daardoor is Manchester City heel dichtbij gekropen en kan midweeks de genadeklap uitdelen aan Arsenal, want die twee clubs treffen elkaar in de Premier League.

In de Bundesliga wordt het een nagelbijtertje. Het grote Bayern heeft megaproblemen sinds 5 april. Vanaf deze datum werd er slechts één wedstrijd gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en drie keer verloren. Door de malaise van de Zuid-Duitse club heeft Dortmund het stokje als koploper in de Bundesliga overgenomen.

NBA-Playoffs

Er begint langzaam duidelijk te worden welke teams zich gaan plaatsen voor de halve finales in de Eastern – en Westen conference bij de play-offs in de NBA.

De Philadelphia 76ers hebben laten zien titelaspiraties te hebben door de New York Nets met 4-0 van zich af te schudden (een ‘clean sweep’) en gaan door naar de halve finale van de Eastern conference. De opponent lijkt de Boston te gaan worden. De Celtics staan met 3-1 voor tegen de Atlanta Hawks en hebben nog een overwinning nodig om door te gaan.

Zojuist is de wedstrijd tussen de Denver Nuggets en de Minnesota Timberwolves geëindigd. Na de vier reguliere kwarten was de stand 96-96, dus extra tijd moest bepalen wie deze wedstrijd ging winnen. De Timberwolves leken na drie kwarten op rozen te zitten, echter de Nuggets vochten zich terug tot een gelijke stand.

In de NBA is het vaak een secondespel voor het einde van de vierde periode, zo ook in deze wedstrijd. In de ‘dying seconds’ van de ‘overtime’ wisten de Timberwolves de overwinning eruit te slepen, en uitschakeling te voorkomen. De Nuggets leiden nog altijd met 3-1.

Harrie heeft het volledige overzicht van de play-offs ook deze week voor je beschikbaar. Je kunt hier alle standen vinden in beide conferences play-offs.

De bookmakers hebben nog steeds een rotsvast vertrouwen in de Boston Celtics, de Milwaukee Bucks en de Phoenix Suns. Wil je zelf eens een gokje wagen op de NBA, wordt dan snel klant bij bijvoorbeeld Bet365. Geniet van een prima welkomstbonus waar je vervolgens met gratis geld lekker kan inzetten.

Weetjes: De kleinste speler uit de NBA is nog actief in deze play-offs. Met ‘slechts’ 1,83 meter is dit Jordan McLaughlin, guard van de Minnesota Timberwolves. De langste speler nog actief in de NBA is Boban Marjanovic van de Dallas Mavericks, met een lengte van 2,24 meter. Helaas is hij niet te zien tijdens de play-offs.

Related Posts

De sportweek met Harrie (deel 5)

De sportweek met Harrie (deel 5)

Wedden Op De Olympische Spelen 2020 In Tokio Tips

Wedden Op De Olympische Spelen 2020 In Tokio Tips

De beste EK bonussen en promoties 2020 up-to-date overzicht

De beste EK bonussen en promoties 2020 up-to-date overzicht

Feyenoord-Ajax

Feyenoord-Ajax