Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 15)De sportweek met Harrie (deel 15)

Harrie is weer helemaal bijgekomen van dat nare virusje dat ook wel Covid wordt genoemd. Goed uitgerust en weer helemaal klaar om de sportweek met je door te nemen. Deze week aandacht voor de Amstel Gold race, verrassingen in de Engelse Premier League, de NBA-playoffs die van start zijn gegaan. Ook nog goed nieuws voor ons land in de strijd om Europese voetbal-tickets,

Pogačar wint ook de Amstel Gold Race

Bij wegwielrennen gaat het om goede benen hebben op het beslissende moment. Of het nu een voorjaarsklassieker is of een zware bergetappe in de Tour de France, maakt niet uit. De 24-jarige Sloveen Tadej Pogačar heeft dit wielerseizoen alleen maar hele goede benen en dat bewees hij wederom door de Amstel Gold Race op zijn naam te zetten.

Attent meerijden en meegaan met de juiste kopgroep, dat is vaak de tactiek die de grote jongens in het peloton kiezen. Tadej is daar geen uitzondering op. Met nog 90 kilometer tot aan de meet sprong hij goed mee met een groepje dat uiteindelijk zou gaan uitmaken wie de Amstel Gold Race zou gaan winnen.

Even leek het fout te gaan voor Pogačar door een lekke band op een slecht moment waarop de koers hard werd gemaakt. Hij knokte zich echter terug en dacht ‘laat ik maar direct even aan de boom schudden’. Dit gebeurde tijdens de beklimming van de Keutenberg. De versnelling van de tweevoudig Tour-winnaar was machtig, zo machtig dat de rest moest passen. Solo reed hij over de streep, gevolgd door Ben Healy en Tom Pidcock.

Volgende week wacht Luik-Bastenaken-Luik. Pogačar is dan weer de grote favoriet, mede door het ontbreken van Van der Poel en Van Aert. Denk je dat hij weer gaat winnen? Een gokje wagen lijkt bijna een zekerheid op winst. We hebben alle tips voor het wedden op wielrennen voor je beschikbaar. Doe er lekker je voordeel mee.

NBA-Playoffs

Een beetje basketballiefhebber heeft het er vast voor over om de komende tijd wat minder te slapen. De NBA-playoffs zijn namelijk van start gegaan, waarbij de meeste wedstrijden in de nachtelijke uren worden afgewerkt. Ieder jaar weer hoogstandjes van boomlange atleten die als team proberen de ‘best of zeven’ te winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Harrie zou Harrie niet zijn wanneer hij daar weer een handig schemaatje voor beschikbaar heeft.

Al direct zijn er verrassingen in de openingswedstrijden te noteren. De LA Lakers wonnen tegen de Memphis Grizzlies en de Miami Heat wisten de Milwaukee Bucks te kloppen. De te kloppen ploeg van de afgelopen jaren, de Golden State Warriors, lijkt het dit jaar niet te gaan maken. Dat is althans de voorspelling van Harrie.

Wie er wel kans maken volgens de bookmakers, bet365 bijvoorbeeld, zijn de Boston Celtics en de Milwaukee Bucks (ondanks de opgelopen eerste nederlaag). Wil je meer weten over het wedden op basketbal, dan heeft WaaropWedden daar een speciale pagina voor geschreven.

Verrassingen in de Premier League

Voor verschillende topclubs was het de afgelopen speelronde bijltjesdag. Harrie moet altijd even de grijns wegmoffelen wanneer Chelsea weer verliest. Deze grijns heeft alles te maken met het geïnjecteerde kapitaal van ongeveer 600 miljoen euro om de club weer naar het ‘oude’ niveau terug te brengen. Deze week ging het weer eens helemaal mis. Eerst de verliespot tegen Real Madrid in de Champions League, gevolgd door een afgang thuis tegen Brighton & Hove (1-2) in de Engelse Premier League.

Het managersloze Tottenham Hotspur had er ook weinig zin in. Het nietige Brentford besliste de wedstrijd in blessuretijd, 2-3. Onze landgenoot Danjuma zorgde vlak voor tijd nog wel voor de gelijkmaker namens de Spurs, maar het mocht uiteindelijk niet baten.

Naast de twee genoemde clubs, liet ook Newcastle United punten liggen. Aston Villa (op koers voor Europees voetbal) liet weinig heel van de club waar Sven Botman onder contract staat. Een eclatante en verdiende 3-0 stond er op het scorebord van Villa Park na afloop van de wedstrijd.

Succes Nederland op UEFA-coëfficiëntenlijst

Op het Bobo-kantoor, oops het bondskantoor, in Zeist zal vast een flesje bubbels zijn ontkurkt na het nieuws dat Nederland definitief plek zes heeft veroverd op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Deze lijst bepaald per land hoeveel Europese tickets er klaarliggen voor het seizoen 2024/2025.

Ons land was in een spannend gevecht gewikkeld met Portugal voor deze belangrijke plek op de ranglijst. Door het verlies van Benfica en Sporting Lissabon en de winst van Feyenoord tegen AS Roma, werd de zesde plek een feit. In theorie is plek vijf nog haalbaar, maar dan zal Nice uit de Conference League geknikkerd moeten worden en moeten Feyenoord en AZ nog veel verder komen in Europa.

Dit betekent concreet dat Nederland in het seizoen 2024/2-24 twee directe Champions League plekken te pakken heeft. De nummer drie uit de Eredivisie van het komend seizoen mag instromen in de derde voorronde van de CL.

Daarnaast plaatst de bekerwinnaar het volgend jaar zich direct voor de poulefase van de Europa League. De koek is dan nog niet op, een extra ticket voor de Conference League ligt ook klaar voor een Club uit de Eredivisie.

Related Posts

De beste bookmaker kiezen

De beste bookmaker kiezen

Ontdek de populairste online goktrends van dit moment

Ontdek de populairste online goktrends van dit moment

De sportweek met Harrie (deel 10)

De sportweek met Harrie (deel 10)

De sportweek met Harrie (deel 14)

De sportweek met Harrie (deel 14)