Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 14)



De sportweek met Harrie (deel 14)





Harrie heeft wat vertraging opgelopen bij het schrijven van de sportweek. Dat hardnekkige virusje dat al een paar jaar ronddoolt, heeft ook Harrie weer te pakken gehad. Met wat ingenomen energie-boosters gaat Harrie weer de week met je doornemen. Deze keer komt weer de naam Mathieu van der Poel voorbij. Aandacht voor de play-offs in de NBA, Champions League en natuurlijk een korte vooruitblik op het Europese avontuur van Feyenoord en AZ. Harrie trapt af met een statement.

Dameshockey seizoenkaart

Harrie denkt er zwaar over om maar een seizoenkaart te nemen bij een niet nader te noemen dameshockeyclub uit de hoofdklasse. Niet alleen omdat het oog ook wel eens wat wil, maar vooral omdat er geen netten om het veld hangen, geen zware donkere rookbommen en al helemaal geen randdebielen die aanstekers gooien naar speelsters. Gewoon lekker op de zondagmorgen met een fris windje en een bakkie leut de wedstrijd kijken. Denk dat Harrie hiermee zijn punt wel duidelijk heeft gemaakt.

Parijs-Roubaix: Van der Poel magistraal

Er lijkt nauwelijks een maat te staan op onze Nederlandse Mathieu van der Poel. Na winst in Milaan-San Remo, een tweede plek in de ronde van Vlaanderen, nu weer winst in een voorjaarsklassieker. Parijs-Roubaix wordt volgens de kenners gerekend tot een van de grootste ritten in het voorjaar en Mathieu liet weer zijn ongekende klasse zien.

De 120e editie van ‘de hel van het noorden’ was ook dit jaar weer toneel van spektakel, drama en pech. Tijdens de snelst gereden editie ooit, met een gemiddelde van 46,8 km/uur, kwam eindelijk de kopgroep tot stand met daarin bijna alle favorieten (Van Aert, Degenkolb, Ganna, Küng, Pedersen en Van der Poel en teamgenoot Philipsen).

De beslissing viel op de kasseistrook Carrefour de l’Arbre, waar Philipsen er een duidelijke snok aan gaf. Degenkolb viel helaas en moest afhaken. Niet lang daarna waren het de rivalen Van der Poel en Van Aert die overbleven.

Het leek wederom een tweestrijd te worden tussen deze twee renners, ware het niet dat Van Aert een lekke band kreeg. Hierdoor soleerde Van der Poel eenvoudig over de finishlijn.

NBA- Playoffs

Het schema is zojuist bekend. Het voordeel van een paar dagen vertraging met de sportweek heeft als voordeel dat je het laatste nieuws nu als eerste gedeeld krijgt. De laatste twee In-Play wedstrijden voor het definitieve NBA-Playoff schema is nu bekend.

Door de overwinning van Oklahoma City Thunder tegen de New Orleans Pelicans Grizzlies (123-118) en de winst van de Chicago Bulls tegen de Toronto Raptors (109-105) is het volgende schema bekend.

Dit is nog niet de start van de echte play-offs in de NBA, want eerst moeten de Bulls tegen Miami Heat samen met Oklahoma City Thunder tegen de Minnesota Timberwolves nog strijden om een plek in deze play-offs (op 15 april). De play-offs beginnen op 16 april. Harrie houdt je op de hoogte.

Champions League

De eerste vier wedstrijden in de kwartfinale van de Champions League zijn inmiddels gespeeld. Volgens Harrie geen schokkende resultaten, maar hij had meer verwacht van Benfica dat het hele jaar al fris voetbal speelt en moeilijk te kloppen lijkt. Daar wist Inter Milan een einde aan te maken door Benfica in Portugal met 0-2 te verslaan.

Ook het resultaat van Napoli vindt Harrie wat teleurstellend. In een uitduel tegen AC Milan werd met 1-0 verloren. Het magische en dartelende voetbal van Napoli is misschien wel voorbij. In de eigen competitie lijkt er weinig aan de hand en zal Napoli heus kampioen worden.

Zoals vellen hadden verwacht won Manchester City vrij eenvoudig van de Duitse gigant Bayern München (3-0). Een overwinning waar niets op af te dingen valt. Harrie acht het onwaarschijnlijk dat de Duitse formatie dit nog gaat rechtzetten.

Het duel tussen Real Madrid en Chelsea eindigde in een verdiende 2-0 voor de Madrilenen. Harrie zag dit wel aankomen. Chelsea op dit moment een club zonder management dat maar blijft kwakkelen. Het moet raar lopen wil Real de halve finales niet gaan halen.

Feyenoord en AZ in Europa

Een belangrijk avondje staat ons te wachten. Niet alleen wanneer je fan bent van een van deze twee clubs. Er zijn kostbare punten te verdienen in de UEFA-coëfficiëntenlijst. Ons land moet nog wat punten verzamelen om definitief Portugal van zich af te schudden. Dat betekent dat ons land vanaf 2024-2025 twee directe CL plekken te pakken heeft en nog een eens een derde voorronde ticket voor dit toernooi.

Harrie denkt dat Feyenoord gaat winnen. Niet alleen omdat op dit moment alles lijkt te kloppen bij de formatie van succes coach Slot, maar ook de nare smaak van de verloren finale in de Conference League tegen AS Roma weg wil spoelen. Bet365 denkt trouwens ook dat de Rotterdammers gaan winnen. Zij geven een quote van @2.45 voor Feyenoord tegen @3.20 voor AS Roma.

AZ doet het bij de bookmakers ook niet slecht. Met een notering van @2.80 om te winnen uit tegen het Belgische Anderlecht (@2.62). De Alkmaarders moeten in ieder geval waakzaam zijn voor enige onderschatting, want Anderlecht heeft geen sterk seizoen in de eigen competitie. Harrie vindt dat de Belgische club niet zou misstaan bij de top van Nederland.

Related Posts

Formule 1 Zandvoort 2021 – voorbeschouwing

Formule 1 Zandvoort 2021 – voorbeschouwing

Live stream Rico Verhoeven en meer info over zijn volgende gevecht

Live stream Rico Verhoeven en meer info over zijn volgende gevecht

Welke bookmakers zijn het beste voor WK weddenschappen?

Welke bookmakers zijn het beste voor WK weddenschappen?

Nederland topgroeier in de iGaming

Nederland topgroeier in de iGaming