Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 11)



De sportweek met Harrie (deel 11)





Harrie geeft vol gas! Op zijn kladblok staan veel klein geschreven notities van de sportgebeurtenissen van de afgelopen week. Met recht klein geschreven, want anders zou het niet passen. De afgelopen week weer veel Nederlands succes waar Harrie over gaat berichten. Daarnaast ook aandacht voor de Europese topcompetities waar clubs al voortijdig een kampioenschap kunnen gaan vieren.

Beslissingen in Europese competities?

Het lijkt misschien te vroeg om te voorspellen wie in de toonaangevende Europese voetbalcompetities bovenaan zal eindigen. Toch ziet Harrie dat er nu al een aantal clubs zijn die goede stappen maken om dit waar te maken. Harrie neemt je even mee naar de verschillende Europese competities.

Eredivisie

In onze eigen hoogste klasse van het betaald voetbal, de eredivisie, heeft Feyenoord de klassieker weten te winnen. Na 18 droge jaren liepen de Rotterdammers eindelijk als trotse winnaars van het veld door met 2-3 in Amsterdam van Ajax te winnen. Volgens Harrie een verdiend resultaat door met name de ongekende strijdlust van de spelers onder leiding van Arne Slot.

Het legioen kan zich voorzichtig gaan opmaken voor het kampioenschap en een huldiging op de Coolsingel. De Rotterdamse formatie heeft een gat geslagen van zes punten op aartsrivaal Ajax. Met nog acht wedstrijden te gaan, moet het raar lopen om de titel niet te pakken.

Premier League

In, volgens velen, de sterkste clubcompetitie ter wereld is het Arsenal dat de meeste kans heeft om het kampioenschap te gaan vieren. Het afgelopen weekend werd Crystal Palace met 4-1 verslagen. Door dit resultaat komt de titel steeds meer in zicht.

De Londenaren moet nog 10 wedstrijden spelen in de Premier League en staan comfortabel acht punten voor op de nummer twee, Manchester City. De gedoodverfde kampioen uit Manchester heeft op dit moment nog wel een wedstrijd minder gespeeld.

La Liga

Nier alleen in ons land is het afgelopen weekend de klassieker gespeeld. In Spanje werd El Classico gewonnen door koploper Barcelona. De altijd beladen tweestrijd tussen de Catalanen en Real Madrid werd pas laat beslist door een doelpunt van Franck Kessié. Door de winst van Barça (2-1) staan ze nog steviger aan kop in La Liga. De Madrilenen moeten, met nog 12 wedstrijden voor de boeg, 12 punten zien goed te maken. Dat lijkt een bijna onmogelijke taak.

Serie A

Het moet wel heel raar lopen wil Napoli dit jaar geen kampioen worden. Ook het afgelopen weekend was het weer prijsschieten. In de uitwedstrijd tegen Torino werd het een eenvoudige 0-4. Door dit resultaat hebben de Gli Azzurri maar liefst 19 punten voorsprong op de nummer twee in de Serie A, Lazio Roma.

Harrie heeft ook hoge verwachtingen van Napoli in de Champions League. De club uit Napels heeft inmiddels de laatste acht bereikt en moet twee keer gaan spelen tegen een andere Italiaanse club, AC Milan.

Max mist winst in Saoedi-Arabië

Als 15e starten en eindigen als nummer twee. Dat lijkt een fantastisch resultaat in een Formule 1 race, en dat is het natuurlijk ook. Ware het niet dat Max Verstappen al halverwege de race op de tweede plek reed. Harrie zou dan verwachten dat Max nog even wat extra gas zou geven om teamgenoot Perez te pakken en daardoor de tweede grand prix van het jaar te winnen. Niets was minder waar.

Plots was op de boordradio te horen dat Max aangaf problemen te hebben met de auto. Bij het rijden op hoge snelheid dacht Max dat er iets mis was en gaf dit door aan zijn team. Volgens de renstal van Red Bull kon er niets gevonden worden en zorgde voor wat onzekerheid. Dit verklaart waarschijnlijk waarom max op plek twee is blijven steken. Met teamgenoot Perez als winnaar lijkt er dit jaar geen maat te staan op het team van Red Bull.

Van der Poel van Wereldklasse

De voorjaarsklassiekers zijn van start gegaan. Dit weekend was het de beurt aan Milaan – San Remo. Harrie heeft genoten, hij heeft vooral genoten van landgenoot Mathieu van der Poel. De renner van de Alpecin-Deceuninck ploeg had hele goede benen en schreef dit jaar La Classicissima op zijn naam.

Dit jaar was de beklimming van de Poggio weer de scherprechter. Met een fenomenale demarrage aan het einde van de klim sprong Mathieu weg bij zijn concurrenten. De kleine voorsprong zou de 28-jarige Nederlander niet meer weggeven. Voor het eerst sinds 38 jaar was er weer een Nederlandse winnaar die als eerste over de meet kwam bij deze eendagskoers.

Helaas heeft de opa van Matthieu dit niet mee kunnen maken. Dit is namelijk oud profwielrenner Raymond Poulidor. Hij wist 62 jaar geleden ook Milaan – San Remo te winnen. Hij overleed een aantal jaren geleden.

Van Gerven wint Players Championship

Mighty Mike heeft voor de eerste keer in zijn carrière de Players Championsship gewonnen. De Brabander was in de finale de nog jonge Josh Rock de baas door met 8-4 te winnen. De zevende editie vond plaats in het Duitse Hildesheim en was het toneel voor een klinkende overwinning voor Michael van Gerven. Met daarnaast ook nog eens drie overwinningen in de Premier League of Darts lijkt het een mooi jaar te gaan worden voor de Nederlander.

Related Posts

Wedden & iDeal: Overzicht Van Bookmakers Met iDeal Betaling

Wedden & iDeal: Overzicht Van Bookmakers Met iDeal Betaling

Gokken op Tennis

Gokken op Tennis

Live stream Rico Verhoeven en meer info over zijn volgende gevecht

Live stream Rico Verhoeven en meer info over zijn volgende gevecht

De sportweek met Harrie (deel 9)

De sportweek met Harrie (deel 9)