Home » Blog » De sportweek met Harrie (deel 10)De sportweek met Harrie (deel 10)

Harrie heeft het moeilijk en zit in een lastig parket. Veel te veel nieuws om samen te prakken op een pakkende manier. Hij moet deze keer afgaan op zijn instinct om alle lezers weer tevreden te houden. In de week van Harrie daarom een ratatouille van sporten en een vervolg op opmerkelijk nieuws waar Harrie al eerder over heeft geschreven.

Kritiek weekje voor Feyenoord en AZ

Harrie geeft deze week extra aandacht aan deze twee Nederlandse topclubs, want beide strijden nog in Europa voor een plek bij de laatste acht. Daargelaten dat Feyenoord en AZ ook nog vol gaan voor het kampioenschap in de Eredivisie.

De Rotterdammers spelen komende donderdag de tweede wedstrijd thuis tegen Shakhtar Donetsk in de Europa League. Het eerste duel eindigde in een gelijkspel (1-1). Harrie denkt dat Feyenoord geen spaan heel zal laten van de Oekraïense club en opnieuw de koker in gaat voor de loting van de kwartfinale.

Een paar dagen daarna volgt de klassieker tegen Ajax in de Arena. De laatste strohalm voor de Amsterdammers om op gelijke hoogte te komen met koploper Feyenoord. Harrie heeft wat wedtips gevolgd en denkt dat Ajax in eigen huis gaat winnen.

AZ neemt het komend weekend op in een uitwedstrijd tegen FC Twente. De Tukkers die de weg omhoog moeten weten te vinden om uitzicht te houden op Europees voetbal. En over Europees voetbal gesproken, de Alkmaarders moeten zich eerst nog opmaken om Lazio Roma te bedwingen om de laatste acht in de Conference League te halen.

De eerste wedstrijd (uit) werd verrassend gewonnen door AZ met 1-2. Hierdoor heeft de ploeg van trainer Pascal Jansen een prima uitgangspositie om verder te bekeren in Europa.

Slovenen slaan toe

Deze week werden er twee meerdaagse koersen gereden die erg bekend zijn in de wielerwereld. De Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice waren beide het toneel voor kracht en souplesse.

Primož Roglič kon voor aanvang van de laatste etappe in de rittenkoers in Italië bijna niet meer ontgaan. De nog jonge Sloveen had een ruime voorsprong op de nummer twee van het klassement João Almeida voordat de schoenriempjes werden aangetrokken voor de slotrit.

Kopman Roglič wist weer succes te boeken voor Jumbo-Visma, dat ongenaakbaar blijkt te zijn in het vroege wielerseizoen. Later dit jaar volgt natuurlijk de climax in de Tour de France waar hij landgenoot – en concurrent – Tadej Pogačar tegen zal komen.

Met Pogačar heeft Harrie dan meteen de winnaar te pakken van Parijs-Nice. Deze Sloveen van Team UAE kan trots zijn op zijn geleverde prestatie. Het was zijn debuut in deze rittenkoers en brutaal genoeg om in de slotrit (als koploper in het klassement) de aanval te zoeken.

Door er in de laatste 20 kilometer nog een extra snok aan te geven, moest de concurrentie pas op de plaats maken. Tadej Pogačar won dan ook de laatste rit en kan zich nu opmaken voor Milaan-San Remo die volgende week wordt gereden.

WK-Shorttrack in Seoel

Ongekend! Dat vindt Harrie van de prestaties van de Nederlandse vrouwen op het gereden WK shorttrack in de Zuid-Koreaanse hoofdstad. Nog nooit won ons land alle gouden medailles bij de dames. Dit betekende dat op alle afstanden het Wilhelmus klonk. Wat een ongekende weelde voor het Nederlandse shorttrack.

Op de slotdag van dit WK werd ook nog even de vrouwenrelay én de mixed relay gewonnen. Daarmee was het succes compleet voor de Nederlandse shorttracksters. Xandra Velzeboer neemt zelfs vier keer goud mee naar huis. De nog jonge Culemborgse won een dag eerder ook goud op de 500 meter en op zondag de 1.000 meter.

Suzanne Schulting moet misschien ook extra betalen voor het overgewicht in haar koffer op weg naar huis. Zij pakte drie keer goud. Individueel op de 1.500 meter en twee maal bij de relay onderdelen.

Vervolg op eerder opmerkelijk nieuws

Harrie heeft besloten om even terug te komen op eerdere berichten. In week 7 schreef hij over mogelijke omkoping bij voetbalreus FC Barcelona. In de editie van week 8 heeft Harrie het gehad over het haantjesgedrag bij de Franse voetbalvrouwen.

FC Barcelona inderdaad aangeklaagd vanwege omkoping

Sportief gezien gaat het crescendo voor de Spaanse topploeg. Met negen punten voorsprong op de nummer twee van La Liga, de eeuwige rivaal Real Madrid. Bestuurlijk is het allemaal wat minder. Veel minder is een betere verwoording. De Catalanen zijn namelijk officieel in staat van beschuldiging gesteld.

Het Spaanse Openbaar Ministerie heeft FC Barcelona aangeklaagd wegens corruptie. Deze corruptie bestaat uit het bewezen feit dat de club miljoenen heeft betaald aan een voormalige baas van de scheidsrechterscommissie in Spanje.

Onderzoek van de Spaanse justitie heeft uitgewezen dat er tussen 2016 en 2018 zo’n slordige 7 miljoen euro is betaald aan José María Negreira, de toenmalige vicevoorzitter van de Spaanse scheidsrechtersbond. José is trouwens ook zelf aangeklaagd wegens het ontvangen van al dit geld. Hiervoor had hij zelfs een nieuw bedrijf opgezet om facturen te sturen.

Zowel Barça en Negreira ontkennen ook maar iets fout gedaan te hebben. Al is wel toegegeven dat er financiële transacties hebben plaatsgevonden. Mocht het tot een veroordeling komen in ‘Barça-gate’, dan kan in het ergste geval het moederbedrijf van FC Barcelona worden opgeheven en daardoor zal de club ophouden te bestaan. Wordt vervolgd!

Bondscoach Franse voetbaldames per direct ontslagen

Crisis en chaos bij de Franse dames tak van de voetbalbond. Harrie heeft medelijden met Corinne Diacre, die een paar dagen geleden is ontslagen als bondscoach van de Franse vrouwenploeg. Dit alles na een conflict met een aantal topspeelsters. Er moest nota bene een werkgroep worden opgericht die over het lot van Corinne moest beslissen.

Diacre sprak zelf van een lastercampagne tegen haar, opgezet door onder andere de speelsters Wendie Renard, Marie-Antoinette Katoto en Kadidiatou Diani. De speelsters zijn het niet eens met de stijl van spelen en maakten bekend niet meer onder leiding van Diacre voor Frankrijk uit te komen.

Met nog maar een paar maanden voordat het WK voor vrouwen gaat beginnen, moet de Franse bond (FFF) op zoek naar een vervanger. Wordt vervolgd!

Related Posts

De sportweek met Harrie (deel 19)

De sportweek met Harrie (deel 19)

Gokken bij TOTO: nu ook live betten en geen kansspelbelasting meer

Gokken bij TOTO: nu ook live betten en geen kansspelbelasting meer

Wedden op Formule 1 races: De koning klasse van de autosport

Wedden op Formule 1 races: De koning klasse van de autosport

TOTO of andere online bookmaker voor sportweddenschappen

TOTO of andere online bookmaker voor sportweddenschappen