Home » Blog » Chinese staatsmedia vervalsen Olympische medaillespiegel van BeijingChinese staatsmedia vervalsen Olympische medaillespiegel van Beijing

Chinese staatsmedia vervalsen Olympische medaillespiegel van Beijing

Propagandisten nemen de overwinningen van Taiwan en Hong Kong mee in de telling van Beijing

Chinese staatsmedia beweerden dat de Olympische medailles gewonnen door Taiwan en Hong Kong aan China toebehoren in een poging om het aantal medailles van Peking op te krikken boven de Verenigde Staten.

China Central Television, een door de Chinese staat gecontroleerd mediakanaal, plaatste maandag een foto op Instagram van een laatste medailletelling waarin China de Verenigde Staten voorloopt. Hoewel China 38 gouden medailles behaalde - één minder dan de Verenigde Staten - bevat de grafiek de Olympische medailles gewonnen door Taiwan en Hong Kong, die onafhankelijk deelnamen aan de Olympische Spelen in Tokio, als onderdeel van de laatste telling van China. De valse telling, die een schijnbare poging is om het aantal gouden medailles van Peking boven de Verenigde Staten te verhogen, circuleerde ook op Weibo, een Chinees sociale mediaplatform.

De vervalsing van de Olympische resultaten van Peking komt nadat Chinese propagandisten probeerden de prestaties van de Verenigde Staten op de Olympische Spelen in Tokio, die zondag werden afgesloten, te bagatelliseren. Chen Weihua, correspondent voor de Europese Unie van China Daily, tweette vorige week een foto van een telling die laat zien dat de Verenigde Staten vooroplopen in het totale aantal medailles - maar achter China in gouden medailles - en zei: "Amerikaanse media vinden altijd een manier om de Verenigde Staten bovenaan te zetten."

Het Internationaal Olympisch Comité vereist dat Taiwan, een onafhankelijk land waarvan de Chinese Communistische Partij beweert dat het deel uitmaakt van China, deelneemt aan de Olympische Spelen als "Chinees Taipei". Omroepers noemden het land tijdens de Olympische Spelen ook "Chinees Taipei" om Peking te sussen.


Related Posts

De sportweek met Harrie (deel 21)

De sportweek met Harrie (deel 21)

Wat is een Draw no Bet weddenschap?

Wat is een Draw no Bet weddenschap?

Vooruitblik midweekse voetbal ronde 22 t/m 24 september

Vooruitblik midweekse voetbal ronde 22 t/m 24 september

Vooruitblik voetbal weekend 22 t/m 25 oktober

Vooruitblik voetbal weekend 22 t/m 25 oktober