Home » Blog » Belgische gokkers verdrievoudigd tijdens EURO 2020-2021 – ook Nederland zet zich schrapBelgische gokkers verdrievoudigd tijdens EURO 2020-2021 – ook Nederland zet zich schrap

Belgische gokkers verdrievoudigd tijdens EURO 2020-2021 – ook Nederland zet zich schrap

Uit een rapport van de Belgische kansspeltoezichthouder blijkt dat er tijdens EURO 2020 bijna 100.000 nieuwe online spelersaccounts zijn geregistreerd bij de online exploitanten met een vergunning – een verdrievoudiging van het aantal aanmeldingen gedurende een normale maand.

Bijna 500000 mensen gebruikten de sites met een licentie tijdens het toernooi, wat resulteerde in bijna zes miljoen inzetten. Mannen onder de 40 waren het sterkst vertegenwoordigd onder de actieve gokkers.

Spelers zetten meer in als het Belgisch voetbalelftal aan het spelen was.

Aanmeldingen van nieuwe spelers daalden aanzienlijk onder het gemiddelde van vóór het toernooi nadat EURO 2020 was afgelopen, wat de “winst” aan aantal nieuwe accounts dus wat dempte op jaarbasis.

"Deze cijfers bevestigen zonder enige twijfel dat een voetbalevenement als EURO 2021 een grote trekpleister is voor (nieuwe) gokkers en bovendien dat het uiterst belangrijk is om voortdurend en duidelijk de noodzaak te benadrukken om verantwoord te gokken", aldus Magali Clavie, voorzitter van de Belgische Kansspelcommissie.

Deze bovenstaande cijfers laten zien wat Nederland kan verwachten nu het ook in het Kikkerlandje eindelijk legaal is om online te gekken.

Volgens onderzoek uitgevoerd in 2019 hebben 7,1% van de Nederlanders tussen de 15 en 65 het afgelopen jaar ten minste eenmaal op internet gegokt. Dat zijn bijna 800.000 mensen. Gemiddeld spelen zij een keer per maand. 1% van de spelers speelde elke dag.

Volgens onderzoek dat uitgevoerd is in 2015 en in 2019 is het aantal Nederlandse gokkers dat afgelopen jaar geld online heeft ingezet, gestegen van 300.500 naar 785.000 wat dus een ruime verdubbeling was.

De Nederlandse gokmarkt wordt al jarenlang met water in de mond bekeken door de veelal buitenlandse aanbieders wat nu dat eindelijk de markt geopend is resulteert in een heftige strijd.

Wil je ook eens online een gokje wagen, kijk hier.

Related Posts

Hoe werken Bonus Buy slots?

Hoe werken Bonus Buy slots?

Tips & trucs om een geschikte bookmaker te vinden en je eerste weddenschap te plaatsen

Tips & trucs om een geschikte bookmaker te vinden en je eerste weddenschap te plaatsen

De sportweek met Harrie (deel 13)

De sportweek met Harrie (deel 13)

Niet meer gokken bij Unibet na 1 oktober

Niet meer gokken bij Unibet na 1 oktober